W211 Sedan 2008 - ohjauksessa kevyt naksahdus

Mallit, ominaisuudet, varusteet, kokemukset jne.

Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 11
Liittynyt: Ma 28.04.2014 17:00
ViestiLähetetty: Pe 05.01.2018 12:20
Ohjauksessa siis kevyt napsahtus. Ihan kuin olisi hieman välystä ratin kiinnityksessä. Ilmenee tyypillisesti kun rattia pyörittää parkkipaikalla tai kadun varresta lähdettäessä. Kun vaihdat käden otetta ratissa, tunnet ratista käteen kevyen "napsun" jokaisen otteen vaihdon yhteydessä. Mitään ei kuulu mutta käteen tuntuu. Välystä? Siis vauhtia ei juuri mitään. Varsinaisessa ajossa et tunne koskaan mitään. Tämä on tällainen fiilisjuttu ja haluan "napsuista" eroon.

Jos sulle tulee mieleen joku idea siitä mistä voisi olla kyse niin kerro ihmeessä. Olen kyllä jo henkisesti varautunut siihen että Alppilan Auto Helsingissä saa tutkia asian ja kertoa miten asian voisi hoitaa kuntoon. Mutta tuossa vaiheessa alkaa palamaan paperirahaa.


Mersumies
Mersumies
Viestit: 1414
Liittynyt: La 28.01.2006 19:02
Paikkakunta: Ylöjärvi
ViestiLähetetty: La 06.01.2018 19:28
Onko rautajouset vai airmatic ?
Star

Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 388
Liittynyt: La 18.11.2017 09:10
ViestiLähetetty: La 06.01.2018 20:04
Hmmm... en uskoisi että onko väliä onko airmatic vai rautajouset, kun näissä iskari tulee alatukivarteen kiinni eikä se liiku se iskarijousipaketti rattia käännellessä mihinkään.. ainut tolla setillä ongelmia (ääniä) aiheuttanut tapaus on ollut w222 ässä (airmatic) jonka iskarin yläpää täyskäännössä natisi ja nitisi, ja vain käännöksen ulommainen iskari aina. Tämä olikin hauska juttu, sillä tehtaalla tuota ongelmaa on korjattu laittamalla iskarin ja korin väliin kiilalevy jotta äänet pysyisi poissa, no virallinen korjausohje (tips) olikin poistaa kokonaan moiset kiilalevyt, ja kappas äänet hävisi :wtf:

Ainut mikä tulee mieleen on että itse ohjausvaihteessa olisi jossakin kohdassa väljää. Tottakai tähän vaikuttaisi myös kaikki kääntäessä liikkuvat nivelet, eli alusta pitäisi ammattilaisen toimesta tarkastaa tiedä vaikka joku pallonivel olisi niin väljä että pääsisi klonksumaan rattia käännettäessä?

Tuleeko ääni siis alustan puolelta vai selkeästi sieltä rattiakselin/ratin suunnilta? Ratti tuntuu olevan paikoillaan kunnolla jos sitä heiluttelee? Joskushan nuo ratti/vilkku/kääntymiskulma-anturi yksiköt tuossa ratin takana naputtavat myös. Yhtään väljää rattiakselin niveltä ei oo tullu vastaan mutta jos tässä on kyseessä vaikka miljoonan ajettu taksi niin toki sekin olisi yksi mahdollisuus. Näillä tiedoilla ja autoa näkemättä on valitettavasti aika vaikea arvata tuon paremmin, vie auto mielummin ammattitaitoiselle mb korjaamolle.

Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 11
Liittynyt: Ma 28.04.2014 17:00
ViestiLähetetty: Su 07.01.2018 12:20
Suuret kiitokset kaikille vastaajille! Autolla on ajettu 201tkm. Siinä on rautajouset. Ja vielä tarkennusta ilmiöön. Kyllä käteen tuntuvasta "napsusta" kuuluu myös vaimea ääni. Fiilis on ehdottomasti se että napsu ja ääni tulevat "läheltä" eli heti ratin takaa. Yksi kokenut maakuntien MB huoltomies tunnusteli rattia ja totesi että mitään turvallisuuteen liittyvää häikkää ei ole. Jotain välystä jossain ratin takana, totesi hän. Hänellä ei harmikseni ollut aikaa tutkia tarkemmin. Voisin kuvitella että esim. vasempaan käännettäessä ratin kiinnitys "klappaa" millin tai sen osia. Minun ei varmaankaan kannattaisi ajaa vanvemmalla autolla kun en osaa itse tällekään jutulle mitään tehdä :( eli annan ammattilaisen selvittää tämän jutun.

Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 11
Liittynyt: Ma 28.04.2014 17:00
ViestiLähetetty: Ma 19.02.2018 11:11
Tutkivat "napsun" Veholla. Hammastangossa pientä väljää. Kiristivät jotakin. Napsu hävisi 95%:sti mutta ei ihan kokonaan, silloin tällöin sen vielä aistii. Ratti tuntuu nyt ehkä hieman "tahmeammalta" kuin ennen kiristystä. Ratti palautuu ihan ok. Sorry etten osaa tarkemmin kuvata tehtyä toimenpidettä. Vaikuttaa siltä että jossain vaiheessa minulla on edessä hammastangon uusinta. Autolla on nyt kilometrejä 203tkm. Ohjausvaihde ei taida olla W211:n vahvinta tekniikkaa.

Paluu Muuta Mersuasiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Timo L. ja 7 vierailijaaAUTOIHINvaraOSAT.fi

kl-varaosat.fi

https://Www.AutoDoc.fi