Mercedes-Benz Vaneo 1,7cdi ambiente.

Uusien ja käytettyjen Mersujen koeajoraportit.
Avatar
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1491
Liittynyt: Pe 04.04.2003 10:06
ViestiLähetetty: Ma 29.03.2004 09:39
Tuli siis taitettua työmatkaa muutaman päivän ajan tuollaisella kun tuo oma hankinta jäi huollettavaksi veholle, ja antoivat sijaisautoksi tuollaisen varataksin.
Ajokilometrejä kertyi n.500 (HKI-Hamina, Hamina-Vaalimaa-Hamina, Hamina-Vaalimaa-Hamina, Hamina-HKI).
Tehdään nyt jonkinlaista yhteenvetoa:
Ensisilmäys autoon, voi jeesus mikä vekotin :lol:
Vaikka autoa yritti zoomata mistä kulmasta ei siitä mitään nättiä löydy vaikka kuinka koittaisi hakea.
Ai niin auto oli siis 1,7cdi, käyttöönotto 2003 ja automaatti.
Ja sitten puikkoihin: Penkki tuntuu ikävän kovalta ja tässä yksilössä korkeussäädön kahva on jäänyt jollekin reissulle, sain veivailtua kuitenkin jotakuinkin mukavan asennon mutta mukavaa noista jakkaroista ei saisi tekemälläkään.
Koneet käymään: Moottoriäänet kuuluvat sisälle aika kirkkaasti mikä on ihan ymmärrettävää koska moottorihan on suunnilleen jalkapohjan alla.
Ja sitten ajamaan, vaihtaminen tapahtuu hieman "tuntuvammin" kuin esim tuossa väyrysessä, osansa tuohon tuntumaan tekee varmasti juuri tuo moottoriäänten kuuluminen, tuntuu lähinnä dieselöidyltä formula-autolta :lol:
Maantieajossa huomaa sentään vielä jotain "mersumaista", eli kulku on aika vakaata ottaen huomioon millaisesta kopasta on kyse.
Satasen vauhdissa ei tarvitse enää repsikan kanssa keskustella, desibelit nousevat aika kovaksi.
Sivutuuliherkkyyttä on jonkin verran, eli pientä ohjausliikettä saa tehdä jatkuvasti ja varsinkin vastaantuleva rekka ravistaa ilkeästi. Mutta tuo nyt ei ole mikään ihme jos auto on 2m korkea ja 1,5mleveä :lol:
150km:n matkaa ei jaksaisi taittaa ilman muutamaa selänvenyttelytaukoa,takamuksen päälle nimittäin tuo puutarhajakkaralla istuminen käy.
Liukkaalla testaaminen jäi kilometrin mittaiseen syrjätien pätkään jonka varrella majailen, muualla kun oli jo kesäkelit.
ASR:hän tuossa on ja tuntuu toimivankin tosin pihatielle kääntyessä alkoi puskea aika railakkaasti sohjossa.
Samalla kuoppatiellä tuli todettua liukuovien ja hattuhyllyn armoton räminä.
Mistään tila-autosta ei kyllä voida puhua tässäkään tapauksessa, yhteensä autoon saa lastattua neljä isoa miestä ja muutaman matkalaukun, tuolla kuormalla menokin voisi olla vähän vakaampaa mutta kolmea miestä ei takapenkille kyllä sovi jos ikää on yli 7vuotta :lol:
Kaupassa käydessä tuli huomattua että mihin auto oikesti on tarkoitettu, siis kaupungissahan koppero liikkuu kuin ohjus ja näkyvyys on hyvä joka suuntaan, ikkunaa kun on riittämiin, vaihteistokin toimii juuri tuollaisessa risteysten välillä kiihdyttelyssä.
Työmaalle mennessä parkkeerasin firman yaris verson viereen ja takasivusta katsoen Vaneo on kuin jättestora-yaris, perästä aika identtinen muotoilu.
Liukuovet takana ttietysti voivat olla ihan kätevät mutta melkoinen kiipeäminen matkustajalla kyytiin on, samalla kun harppaa kyytiin kannattaa varoa
päätään :wink:
Kaupunkiinhan tuo on tarkoitettu ilman muuta, maantiellä kiihtyy kohtalaisesti satasen tienoille mutta tuosta ylöspäin ei neula kovinkaan railakkaasti nouse ja yhtä rekkaa ohittaessa kun nopeus hipoi 130 alkoi meno tuntua jo todella holtittomalta.
Mitäköhän tähän vielä lisäisi?

Paluu Koeajot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 13 vierailijaakl-varaosat.fi

kl-varaosat.fi

nettikasinot