W903 Sprinter 312D hankittu

Raskaan (+3500 kg ja työkoneet) MB-kaluston oma osio.
Tk61
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 16
Liittynyt: Ma 24.09.2018 10:29
Paikkakunta: Kuusankoski

W903 Sprinter 312D hankittu

Viesti Kirjoittaja Tk61 »

Terve Mersufoorumilaisille!

Hankin W903 Sprinterin 312D-KA-903463-Kasten/403 2,9 vm 2000 (1/2000) ja kaipailisin ohjekirjaa kyseiseen peliin. Onko tiedossa nettilinkkejä mistä saisi ladattua sellaisen ohjekirjan näköisversion tai muun? Ihan paperinen alkuperäinenkin kiinnostaisi hankkia. Foorumin hakutoiminnolla yritin etsiä mutta ainoa löytämäni linkki ei toimi enää.

Millianen homma olisi asentaa keskuslukko kyseiseen koriin? Tarvikesarjoja tietysti on, mutta eikös näihin ole ollut tehdasvarusteenakin keskuslukitusta?

Niin uusi hankinta tämä Mese ettei ole ehtinyt kunnolla vielä edes tutkia kaikkea, mutta ihan ensi toimena voitelin liukuoven rullat ja oven saranat. Huomattavasti helpompi käyttää ovia nyt.
etrade
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1976
Liittynyt: Pe 01.01.2010 19:54

Re: W903 Sprinter 312D hankittu

Viesti Kirjoittaja etrade »

Suomenkielises ohjekirjas on ainoastaan yleistä jaarittelua autoilusta. Ennemmin kannattaa ostaa Haynesin korjauskäsikirja.
http://www.alfamer.fi/mercedes-sprinter ... 20499.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Keskuslukon moottoreille löytyy valmiit paikat, eli moottorit ja sähköt vain vetää, mutta varmasti tulee ongelmia liukuovien ja takaovien kanssa, kun eivät mene lukkoon.
Tk61
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 16
Liittynyt: Ma 24.09.2018 10:29
Paikkakunta: Kuusankoski

Re: W903 Sprinter 312D hankittu

Viesti Kirjoittaja Tk61 »

Lämppärin teho ei ole kummoinen ja nelosnopeus puuttuu, mutta olen harkinnut Planar- ilmalämmittimen asennusta.
Siinä ei ole muita hankaluuksia kuin sijoitus ja polttoainesäiliö. Haluaisin käyttää erillistä säiliötä, mutta suomenkielisessä asennusohjeessa kielletään tai ainakaan ei suositella sellaisen asentamista matkustamoon tai tavaratilaan. Matkustamo ei tietenkään tulisi kyseeseen, mutta tavaratilan takakulmaan sen saisi aika hyvin sijoitettua siihen oven saranapuolen ja lokasuojan välille (7,5L) ja itse lämmitin väliseinän taakse tavaratilaan. Väliseinän läpi sitten pari lämmityskanavaa niin ei tulisi pitkä veto. Ohjauspaneeli sitten ohjaamoon johonkin sopivaan paikkaan, vaikka tuulilasin yläpuolen korotukseen.

Kommentteja samasta tai vastaavasta lämmittimen asennuksesta pakuun? Vedenlämmittimelle ei varsinaisesti tarvetta, kun tarkoitus pitää ohjaamo/matkustamo lämpimänä ajon tai leiriytymisen aikana. Samalla saa lämpimän työ/tavaratilan lisäämällä yksi puhallussuutin tavaratilaankin, jonkin verran hukkalämpöä tulee lämmittimestäkin.

Läpiviennit lattiaan ja väliseinään onnistunee helposti, ja olen suunnitellut lämmittimen asennusta jalustalle irti lattiasta noin 15-20cm, joten imuilman putki ja pakoputki menisivät parilla reijällä lattian läpi. Itse lämmitettävä ilma tulisi tavaratilasta tuuletusventtiilien kautta ulkoa.

Tuollaisen Planarin 44D mallin saisi hiukan päälle 500€:lla Suomesta, vielä halvemmalla jostain eBaysta, mutta taidan jättää tuon säästön väliin. Planarihan on venäläisten kopio Eeberistä, mutta huokeampi ja silti laadukkaan oloinen ja asennus helppoa itsekin. Muutama Youtube video tullut katsottua ja ihan kotioloissa näyttää onnistuvan kun tietää mitä on tekemässä.

Ainoa mikä mietityttää on lämittimen asennuksen laillisuus, tuleeko katsastuksessa sanomista umpikoriin asennuksesta?
Ei viitsisi alkaa koteloimaan lämmitinta ja polttoainesäiliötä ja tekemään luukkuja ulkoseiniin, kuten matkailuautoissa.

Neuvoja ja vinkkejä otan vastaan mielelläni!
Tk61
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 16
Liittynyt: Ma 24.09.2018 10:29
Paikkakunta: Kuusankoski

Re: W903 Sprinter 312D hankittu

Viesti Kirjoittaja Tk61 »

No eihän tässä ole kuin kolmisen kuukautta kun ilmat lämpenee, mihin sitä lisälämmitintä sitten enää tarviikaan.
Vastaa Viestiin