S212 webasto/lämpeneminen

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Eeemeli
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 105
Liittynyt: Ma 20.07.2015 00:44

S212 webasto/lämpeneminen

Viesti Kirjoittaja Eeemeli »

Tämä nykyinen 350cdi jaksaa ihmetyttää hitaalla lämpenemisellään..
Vaikka webaston nappaa päälle hiukan ennen lähtöä niin silti saa ajella n.10-15 km maantiellä ennen kuin lämmöt normaalissa.
Kovilla pakkasilla tyhjäkäynnillä lämmöt hiukan laskee,mutta ajossa jaksaa pitää normaalissa.

Ihmetystä oikeastaan herättää webaston asennus joka ei tehdasasenteinen. Sille on kiertovesipumpuksi tipautettu tuo orkkis paisuntasäiliön vieressä oleva. Eikö tuo nyt kierrätä vain webaston päällä ollessa kun normaalisti kävis koko ajan. onko tehdasasenteisessa kaks pumppua? Jos joku viitsis tarkistaa omastaan..

Webasto on evo malli ja siinä ei mitään moittimista, termari vaihdettu orkkis 92c mutta silti tuo ei lämmöllään vakuuta.
Edellinen vastaava mulla oli ilman webaa ja oli todella lämmin/lämpes nopeasti jopa tyhjäkäynnillä nosti lämpöjä kovemmillakin pakkasilla eikä tiputellut niitä kovillakaan pakkasilla.

Onko tässä nyt syypäänä tuo kiertovesipumpun asennus? Hiukan on kalsea tapaus tämä
AaPoo
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 218
Liittynyt: Ti 13.07.2021 11:34
Paikkakunta: Tampere

Re: S212 webasto/lämpeneminen

Viesti Kirjoittaja AaPoo »

Onko EGR ohitettu ohjelmallisesti? Itsellä huomasi nopeasti eron siinä, miten hitaasti auto lämpenee kun EGR otettu pois käytöstä.
S212 E350CDI 4Matic 2009
Avatar
webastoguru
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 175
Liittynyt: Su 30.05.2021 13:46

Re: S212 webasto/lämpeneminen

Viesti Kirjoittaja webastoguru »

Tehdas- tai jälkiasennetuissa OE W/S 212 Webastoissa on vain yksi sähköinen kiertovesipumppu. OE Webasto käyttää tuota auton omaa paisuntasäiliön etuosassa olevaa kiertovesipumppua. Webasto ohjaa sitä CAN -väylän kautta ja 12 V ohjausjännite kiertovesipumpulle tulee suoraan etuSAM:lta.

Yleismallin Webastoissa käytetään yleensä omaa sähköistä kiertovesipumppua, jolloin niitä on sitten kaksi kappaletta tuossa järjestelmässä. Kätevä asentaja voi varmaan käyttää Webaston asennuksessa myös tuota auton omaa Bosch:n valmistamaa kiertovesipumppua. Muistaakseni ainakin vanhempien yleismallin Webasto TTEvo mallien kanssa saattoi olla jotain ongelmia tuo auton oman Bosch:n kiertovesipumpun kanssa.
"Me, haluttomat, tietämättömän johdolla, teemme mahdotonta kiittämättömille. Olemme tehneet niin paljon, niin kauan, niin vähällä, olemme nyt päteviä tekemään mitä tahansa ilman mitään..." K.J.J
Vastaa Viestiin