painekotelon tarpeellisuudesta

Asiaa ahtimista ja ahtamisesta.
Vastaa Viestiin
Avatar
pate
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 36
Liittynyt: Ti 06.01.2004 00:15

painekotelon tarpeellisuudesta

Viesti Kirjoittaja pate »

Mielipiteitä kysyn seuraavasta asiasta:

Painekotelohan on sen vuoksi että ilma jakaantuisi tasaisesti jokaiselle sylinterille. Onko painekotelon varaamalla paineistetulla ilmalla merkitystä siinä mielessä, että kun venttiili aukeaa ja ilma lähtee liikkeelle yhden sylinterin imutorvessa, on tarjolla tavallaan varastossa valmista ilmaa riittävästi?

ELI jos tekee imusarjan, jossa 2,5" putki jakaantuu käänteisen käärmeenpesäpakossarjan lailla tasaisesti 6 eri putkeen joista muodostuu imusarja, onko painekotelolla tällöin mitään merkitystä?

Vaihtoehtoiset mallit 1-2-6 tai 1-6

Ajatus hieman kuin tuossa, mutta sulavammat linjat
http://www.sol.dti.ne.jp/~omas-nao/omeg ... ga3l24.jpg
mullaki on mese
Melitos
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 713
Liittynyt: Ke 18.08.2004 14:30
Paikkakunta: Se rennompi voorumi...

Viesti Kirjoittaja Melitos »

Jaa-a...

Joku vuosi sitten näin välikoppaeskortista rakennetun kiihdytyskilpurin, koneena parilitrainen 4-syl pensaturpo. Imusarjaksi oli sovellettu peltipakosarja ja kuulerilta tuli ahtoputki sitten "kollektorille". Taisi kiitää varttimailin aika vauhdilla että kaipa sekin oli toimiva ratkaisu.

Perinteisempi jakotukki tuntuisi kuitenkin allekirjoittaneen mielestä toimivammalta ratkaisulta turbokoneeseen. Turbokoneessa ei tarvi runnereiden (=yksittäisille sylintereille painekotelosta menevä putki) olla niin pitkiä kuin vapareissa, joissa haetaan resonanssi-ilmiöllä pientä ylitäytöstä tietylle kierrosluvulle. Tuossa kuvan ooppelissa on juuri pyritty virittämään resonanssi kohtuullisen matalille kierroksille käyttämällä pitkiä runnereita.
So long, and thanks for all the fish
Avatar
pate
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 36
Liittynyt: Ti 06.01.2004 00:15

Viesti Kirjoittaja pate »

Jep, eli toimii siis noinkin kuten ajattelin. Vikanahan on tilanpuute, mikä saa suunnittelemaan tällaista valtalinjasta poikkeavaa ratkaisua.. Ei mahu kunnon turpo jos laittaa painekotelon............. :roll:
mullaki on mese
Vastaa Viestiin