W115 kattoverhoilun purku

Kaikki 25+ vuotiaita Mersun mallisarjoja koskeva keskustelu.
Vastaa Viestiin
koppihelsinki
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 23
Liittynyt: La 30.12.2006 22:51
Paikkakunta: Helsinki

W115 kattoverhoilun purku

Viesti Kirjoittaja koppihelsinki »

Mistä päin, tai millä keinoin kannattaa aloittaa kattoverhoilun purku. Tarkoitus on vaihtaa katkennut kattoluukun vaijeri.
Avatar
j.s.lehti.
Mersumies
Mersumies
Viestit: 915
Liittynyt: Su 28.08.2005 22:03
Paikkakunta: salo

Kattoverhoilun purku

Viesti Kirjoittaja j.s.lehti. »

Jos maltat vartoa iltaan niin selvitän tämän sinulle nyt en ehri Autoverhoilija.
Avatar
Olli Lajunen
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 1222
Liittynyt: Ti 29.04.2003 00:05
Paikkakunta: Yppäri

Viesti Kirjoittaja Olli Lajunen »

Onko varmaa että tuon takia tarvitsee kattoverhoilua purkaa ja kuinka paljon? Verhoilun reunat on liimattu kiinni mm takalasin ja tuulilasin tiivisteuran alle sekä myös oviaukkojen yläreunoista.

Jos alat irroittamaan koko verhousta niin ovien yläreunan verhoillut alumiinilistat pitää irroittaa . Luultavasti kannattaa irrottaa listat kokonaan. Varo vääntämästä listoja pois alkuperäisestä muodostaan! Taustapeili lähtee rivakalla nykäisyllä, sen alla on 4 ruuvia metallikehyksessä johon peilin jalan jousikuormitteiset hahlot vastaa. Irroita metallikehys niin kattoverhoilun etureunan viinyyliverhoilut lähtevät työntämällä kappaletta vastakkaista a-pilaria kohden kappaleen suuntaisesti. Näillä eväillä voisi vaijerin saada vaihdettua verhoilun sivuilta ronkkimalla, mutta koko verhoilua ei saa irti muuten kuin irroittamalla takalasin ja tuulilasin. :(

Kannattaa tutkia onko mahdollista irroittaa vain kattoluukun reunasta verhoilua ja onnistuuko ko operaatio sitä kautta. Muuten homma alkaa paisumaan aika isoksi.
W115 200D 2.4 sttppdic 5/75
W211 E 320 CDI T 4Matic 10/05
Exä: W202 220 -96
Avatar
j.s.lehti.
Mersumies
Mersumies
Viestit: 915
Liittynyt: Su 28.08.2005 22:03
Paikkakunta: salo

kattoverhoilun purku

Viesti Kirjoittaja j.s.lehti. »

Ei sitä kattoa molemmista päistä tarvitse irroitaa eikö moottori ole takalaatikossa ja minulla on sellainen muistikuva että sen pelkän vaijerin saaerikseen ja se lykätään sinne putkeen sisälle ja kiinnitetään luukkuun luukusta otetaan se verhoilu pois joka ainakin 123sa lähtee kun nykäsee etureunasta alaspäin siinä 4 tai 5 kiinkettä ja senjälkeen veretään eteenpäin niin se on irti. Mutta jos joutuu koko vaijerin vaihtamaan niin sitten joutuu
takalasin irroittamaan mutta se lähtee aika helpolla kun aloittaa sisäpuolelta
keskeltä painamaan sinne kantin taakse alku on piukkaa muttasenjälkeen se menee helposti Älä missään tapauksessa ota ulkopuolista listaa irti se tullee
kokonaisena pois ja pistetään samalla tavalla takaisin ja niistä ovenpieli listoista. Jollei ole pakko niin älä ota irti ne on pirun kovin kiinni ja vääntyvät helposti ja on tosi hankalat saada takaisin kun sen kattoverhoilun irroittaa liimauksesta niin kyllä sen pitäisi saada vaihdettua Mutta kuten sanottua tämän vaijerin suhtee en ole varma Siitä on siunatun paljon aikaa kun niitä on kaivanut 123 suhteen minulla oli kattoluukullinen erellinen sen kyllä tiedän ihan tarkkaan olikohan näistä mitään apua.
koppihelsinki
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 23
Liittynyt: La 30.12.2006 22:51
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja koppihelsinki »

Kiitoksia neuvoista. Tarkkailin tuota operaatiota jo viime viikonloppuna ja vaikuttaa siltä, että riittää kun verhoilun irroittaa luukun kohdalta. Vaijeri tosiaan tyrkätään siihen putkeen ja aloitankin purkamalla verhoilun luukun kohdalta neuvojen mukaan. Sitten varmaan selviää miten kinkkinen hommasta tulee.
Vastaa Viestiin