MB:n OVET EI AUKEA !

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
kukkula
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 5
Liittynyt: Ti 13.11.2007 13:17
Paikkakunta: jämsä
Viesti:

MB:n OVET EI AUKEA !

Viesti Kirjoittaja kukkula »

APUA MB:N OVET EI AUKEA !

Omistan vm.99 Tuonti MB:n 2.5 TurboDiesel, mistä ei ole vieläkään tullut veropäätöstä, päätös pitäisi kyllä tulla jo tällä viikolla(MB on Tuotu Italiasta 08/2007)

Autoon on ainoastaan yksi sähköinen avain ja metallitiirikka on auton sisällä ! Paristot on vaihdettu kaukosäätimeen, ei auta, punainen led-valo vilkuttaa kyllä, mutta mitään ei tapahdu !
Onkohan auton akku tyhjä (en itse asiasssa tiedä missä akku sijaitsee)??? TAI Ei se auta, kun ei saa konepeltiä auki ?

Auto on nyt Hämeenlinnassa, löytyykö hyviä murtomiehiä lähistöltä ???

Vai onko vaihtoehtona uuden avaimen tilaus valmistenumeroa vastaan(kestää yli viikon ) ? VAI
Ikkunan särkrminen ? KIITOS Kullanarvoisista vinkeistä ?
Oloffi
Mersumies
Mersumies
Viestit: 711
Liittynyt: Su 29.04.2007 22:43
Paikkakunta: ylitornio

Viesti Kirjoittaja Oloffi »

C:ssä taitaa olla peräkontissa akku, mutta epäilen että kyseinen auto on väyrynen vai olenko väärässä? Älä särje lasia ...pääseehän ne murtomiehekki ilman lasinsärkemistä sisäle. Keinoja en tässä kaikien nähtävässä foorumissa nyt sano, mutta jos joku, joka tarkasti tietää miten aukeaa, sanos sulle sen paikan mistä saa oven auki.

PS. ikäväkyllä poliisit ei ennää taia aukasta ovia, mutta ainaki ennen jotku huoltamot aukasi ovia.
Avatar
jussi70
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 332
Liittynyt: Su 17.10.2004 17:52
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja jussi70 »

Onnistuuko auton tunkkaus? Sitten moottorin suoja muovi koneen alta pois(8 mm avainväli) Ja sitten startin kaapeliin virtaa ja maa koneen kyljestä. Sitten napsutellaan avainta, ja avataan ovet

Toinen keino, saisko vetokoukku pistokkeen kautta ladattua autoa sen verran...enpä kyllä taida uskoa itsekään.

Jotenki vaan tuntuu, että lähteekö ovet aukeaan vaikka saatkin sähköt päälle. Toivottavasti olen väärässä...

Ps. Tiesithän, että avaimen paristot pitää vaihtaa oliko 20-30 sekunnin aikana, muuten avain pitää opettaa uudestaan. Jos vaihdoit paristot ennen kun ovet jäi lukkoon ja avain toimi, niin unohda tämä viimeinen huomio.
W212
Avatar
Sergey
Vannespesialisti
Vannespesialisti
Viestit: 12276
Liittynyt: Su 27.08.2006 17:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sergey »

Kaikki hinausliikkeet, starttipalvelut ja tiepalvelut ym. aukasee ovia.

Itse päivystän hinausautolla pari kertaa viikossa, niin tulee vähintään kerran päivässä oven aukaisukeikka. Halpaa hupia se ei ole. Lasia ei ikinä kannata rikkoa. On varmasti jokatapauksessa kalliimpaa kuin hinausliikkeen avaus (meidän firmassa oven avaus 30€ + kilometrit kaupungin ulkopuolelle 1€/km).
Viimeksi muokannut Sergey, Ti 20.11.2007 21:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Pajero 2005, Hullu-Pösö 2023, Skoda Citigo-e 2021
Aki P
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 4140
Liittynyt: Pe 23.01.2004 19:32

Viesti Kirjoittaja Aki P »

Lasi alas. Multa löytyy ainakin etuoven laseja ja sedanin takaoven lasit :wink:
Joku mersupurkaamo??
mittari
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 89
Liittynyt: To 02.11.2006 17:31
Paikkakunta: Pori

Re: MB:n OVET EI AUKEA !

Viesti Kirjoittaja mittari »

[quote="kukkula"]APUA MB:N OVET EI AUKEA !

Omistan vm.99 Tuonti MB:n 2.5 TurboDiesel

Autoon on ainoastaan yksi sähköinen avain ja metallitiirikka on auton sisällä.

E-97 -mallissa infrapuna-avaimessa on irroitettava metalliavainosa, jonka kanssa pääsee kyllä sisään mikäli lukkopesät vaan ovat jonkinlaisessa kunnossa käytön puutteesta huolimatta. Luulisi -99 C-mallissa (oletus?) olevan samanlainen avain - vai onko se tuo "metallitiirikka"?
S210 E290TDT -97, entinen
S211 E220 CDI -09
Avatar
mwessman
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 246
Liittynyt: Ke 14.03.2007 13:46

murtohommiin?

Viesti Kirjoittaja mwessman »

Eikös akku ole monessa Mersussa takaluukussa..? Kai sinne pääsee avaimella..? Verkkolaturilla sähköä akkuun ja sitten napista ovet auki. Jos ovet tiirikoi, ajonesto pitänee huolen, että auto ei käynnisty.

Eli jos akku on kunnossa, kantsis avain ehkä opettaa uudestaan. Oletan, että huoltoon tarvii rekisteriotteen ja henkkarin, muuten eräällä kansanosalla ois avaimet aika moneen autoon.

P.S. Eikö vara-avainkaan toimi?
Avatar
Simo M. A.
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 264
Liittynyt: Ke 27.12.2006 14:50
Paikkakunta: Kouvola

Avaimen "herätys"

Viesti Kirjoittaja Simo M. A. »

Tähän avaimen toimivuus / toimimattomuus -hommaan liittyy sellainen seikka, että pitkään käyttämättä ollut avain "uinahtaa" eikä pelitä, huomasin tämän itsekin kun kerran huvikseni viime kesänä testasin vara-avainta. Autoliikkeenkin myyjä autoa luovuttaessa antoi vara-avaimen, mutta sanoi että "tästä toisesta avaimesta taitaa olla patterit lopussa kun ei tämä toimi". Testasin avainta paristoilla joissa oli virtaa, mutta avain ei toiminut, ovet eivät auenneet sillä. Sitten avasin ovet sillä toisella avaimella, jota tavanomaisesti käytin ja mielenkiinnosta testasin että käyköhän tuo vara-avain sitten edes virtalukkoon, että onko minulle annettu kokonaan "väärä" avain, joka ei kuulu/käy autoon. Avain meni helposti virtalukkoon aivan tavallisesti ja käänsin sitä siinä, kääntyi normaalisti myös. Ihmettelin sitten siinä autossa sisässä istuessa asiaa ja painoin vielä vara-avaimen nappia ja kas, ovet loksahtivat lukkoon. Testasin uudestaan ja ovet avautuivat. Siis "uinahtaneen" vara-avaimen käyttö virtalukossa "herätti" selvästi sen.

Sitten jos sinulla siis ei ole avainta jolla saada ovet auki, niin et tietysti pääse avainta "herättelemään" virtalukokkoon laittamalla, vaan otettava yhteyttä johonkin auton ovia avaavaan palveluun ja sitten kun ovet auki niin laitettava avain autossa virtalukkoon ja sitten eikun testaamaan että onko akussa virtaa (kääntämällä avainta lukossa, syttyykö merkkivalot yms.) ja jos on niin sitten avain oli vain "uinahtanut" ja piti "herättää". Sitten se taas pelaa niin kuin ei mitään jos siinä on patterit sisässä ja sitä käytetään.
Talvella ja sadepäivinä:

Volvo V60 T8 AWD Inscription vm. 2020

Kesällä:

R170 SLK 32 AMG vm. 2001
Obsidian black metallic
Sisusta anthracite / alpaca gray

Ex-Mercedekset:
W123 230E A 1980,
R170 SLK 230 Kompressor A 1997
kukkula
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 5
Liittynyt: Ti 13.11.2007 13:17
Paikkakunta: jämsä
Viesti:

MB:n Ovet aukea!

Viesti Kirjoittaja kukkula »

MB:n Ovet ei vieläkään ole auki ! Kiitos vaan hyvistä vinkeistä !

Auto on Eee"Väyrynen" ja akku ei ole ainakaan takana. Vara-avainta en omista ! Jos joku ajelee esim. viikonloppuna Hämeenlinnan ohi vanhaa tietä Iittalaan päin, MB jää sen tien varteen, niin soita vaan rohkeasti Numeroon: 0400 231262 ! 50 € kahvirahaa Siististä oven aukaisusta ! t.antti
mtuitto
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 282
Liittynyt: Ke 22.11.2006 21:56
Paikkakunta: Mäntsälä

Viesti Kirjoittaja mtuitto »

Tuon ikäkauden autoissa oli keskuslukko-ongelmia aina silloin tällöin. Tämä ei nyt just tässä kohtaa hyödytä, mutta kun pääset autoon sisälle niin irrota keskuslukon sulake ja vedä nortti. Asenna takas ja pitäis toimia taas. Kyseessä on siis vikatila jonka saa nollattua em. tavalla.
Avatar
Eikki
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 26
Liittynyt: Pe 29.10.2004 14:01
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Eikki »

Mitenkäs kävi autoon pääsyn kanssa? Jokos on selvinnyt vika?

Itselleni teki toissailtana vastaavan jutun tuo signaturen väyrynen. Auto seisoi ehkä reilun tunnin ja kun olin lähdössä, niin avaimessa vilkutti punainen valo, mutta mitään ei tapahtunut. Kauko-ohjaus on pelannut moitteettomasti tähän asti. Avainta en ollut tajunnut koskaan edes kokeilla lukkopesiin, mutta onneksi vajaan tunnin ja yhden pullollisen lukkosulaa jälkeen vänkärin puolen ovi vihdoin aukesi :)

Muutamaa starttia myöhemmin totesin et taitaa ajonesto olla edelleen päällä, eli joutuu kuitenkin jättämään auton siihen ja soittelemaan kyytiä kotia. Kokeilin vielä kertaalleen autossa sisällä avaimen nappia ja kas kas olikin herännyt kauko-ohjaus. Nätistihän se sen jälkeen käynnisty, kun sai ajoneston pois päältä. Mietin vaan, et millon käy seuraavan kerran. Tuon keskiviikkoisen jälkeen onneks toiminut ihan ok.

Varmaankin tässä minunkin tapauksessa vaan jotain kosketushäikkää esim sulakerasiassa/liitännöissä ja sen takia meni hetkeks mykäksi tuo kauko-ohjaus ja heräsi toimintaan siinä starttaillessa.
W210 220D -96
ex. W140 350td -94
ex. W124 250d -86
Avatar
Sergey
Vannespesialisti
Vannespesialisti
Viestit: 12276
Liittynyt: Su 27.08.2006 17:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sergey »

Tuosta näkee sitten kuinka ihania nuo niin mainiot ajonestolaitteet on... Yritäppä siinä sitten vikaa etsiä. Ja halpaa on. Se varas saa sen auton jos haluaa, oli estolaite tai ei. Pois moiset turhakkeet, varsinkin jälkiasennuslelut.
Pajero 2005, Hullu-Pösö 2023, Skoda Citigo-e 2021
Avatar
salesone
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 346
Liittynyt: Ti 09.08.2005 18:04
Paikkakunta: Tuusula

Re: Avaimen "herätys"

Viesti Kirjoittaja salesone »

Simo M. A. kirjoitti:Tähän avaimen toimivuus / toimimattomuus -hommaan liittyy sellainen seikka, että pitkään käyttämättä ollut avain "uinahtaa" eikä pelitä, huomasin tämän itsekin kun kerran huvikseni viime kesänä testasin vara-avainta. Autoliikkeenkin myyjä autoa luovuttaessa antoi vara-avaimen, mutta sanoi että "tästä toisesta avaimesta taitaa olla patterit lopussa kun ei tämä toimi". Testasin avainta paristoilla joissa oli virtaa, mutta avain ei toiminut, ovet eivät auenneet sillä. Sitten avasin ovet sillä toisella avaimella, jota tavanomaisesti käytin ja mielenkiinnosta testasin että käyköhän tuo vara-avain sitten edes virtalukkoon, että onko minulle annettu kokonaan "väärä" avain, joka ei kuulu/käy autoon. Avain meni helposti virtalukkoon aivan tavallisesti ja käänsin sitä siinä, kääntyi normaalisti myös. Ihmettelin sitten siinä autossa sisässä istuessa asiaa ja painoin vielä vara-avaimen nappia ja kas, ovet loksahtivat lukkoon. Testasin uudestaan ja ovet avautuivat. Siis "uinahtaneen" vara-avaimen käyttö virtalukossa "herätti" selvästi sen.
Lievä OT
Allekirjoitan tämän, itsellä käynyt myös kerran näin. Patterien vaihtokaan ei auttanut ennenkuin hoksasin käyttää avainta virtalukossa.
Sen jälkeen pelannut molemmat moitteetta.
Ajossa: S202 200cdi A -00

Edesmenneet:
-W202 200cdi A -99
-S203 270cdi A -05
-W203 230 V6 -05
-W202 280 A -93
-W202 220d -98
-W201 190d -84
Vastaa Viestiin