R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Mersujen (ja vain Mersujen tai suoraan niihin liittyvät) korjaustarinat, -ohjeet ja muut vastaavat projektikertomukset.
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Terve!

SL:ni rättikaton muovi-ikkunat ovat halkeilleet sen verran, että päätin tehdä asialle jotain ennen kuin ne alkavat vuotaa. Teippi on toistaiseksi riittänyt, mutta ei välttämättä riitä kauaa ja näyttää tökeröltä.

Kyselin muutamasta autoverhoomosta hintoja ikkunoiden vaihdolle. Kaikki tuntuivat lähtevän siitä, että katto pitää ottaa irti työn ajaksi, ja hinta kipusi mielestäni turhan korkealle, hommaan kun liittyy liiman kanssa tuhraamista, ja vanha katto pitäisi saada ehjänä irtikin. Samalla olisi varmaan järkevämpää vaihtaa koko katto, mutta koska kankaalla on vielä elinikää, päätin tutkia vaihtoetoja.

Bongasin sitten r129motoring.comin myymän vaihtoikkunasetin, jota firma väittää mahdolliseksi asentaa ilman katon irrottamista. En meinannut uskoa, mutta eri foorumeilta löytyi sitten muutamia kokemuksia ja hyödyllisiä vinkkejä aiheesta. Vakuutuin ajatuksesta sen verran, että päätin kokeilla, vaikken ole erityisen kokenut ompelija ja vaikka edessä olisikin monta tuntia hikoilua, kiroilua ja todennäköisesti verta neulanpistojen muodossa. Harrasteauton kanssa näille ei voi laskea hintaa, eihän? :)

En tilannut mainittua settiä vaan hommasin tarvikkeet erikseen: Kirkasta 1mm paksua PVC-kalvoa teollisuus-Etolasta, ompelunaskali (Speedy Stitcher), karhulankaa, sakset, kalvotussi, ompelukoneneuloja (tilasin naskalin mukana 10kpl neuloja, jenkkikooltaan #18)

Päätin aloittaa vaihtamalla kokeeksi vain toisen sivuikkunan, jotta varmistun ratkaisun toimivuudesta eli lähinnä vedenpitävyydestä ennen kuin jatkan.

Lopputuloksena työn jälki on yllättävän siistiä, mutta aikaa siihen kyllä tuhraantui. Koko hommaan, siis yhteen sivuikkunaan, meni nelisen tuntia. Alkusäätö, vanhan ikkunan irti ratkominen, uuden leikkaaminen muotoon ja vanhojen langanpätkien irti nyppiminen vei vajaan tunnin, ja loppu aika sitten itse ompeluun (ja tietysti kämmäilyyn varsinkin alussa...). Työ toki nopeutui loppua kohti, kun rutiini kehittyi ja keksin vähän parempia työasentoja, mutta tuskaisen hidasta se on silti. Unohdin vieläpä ottaa keittiöjakkaran matkaan lähtiessäni tallille, ja työasento ei ollut kovin miellyttävä selälle (pituutta sellaiset 198cm, joten kumartelemaanhan siinä joutui). Välissä pidin lisäksi parin tunnin ruokatauon, koska puuha käy nälkäisenä kahta kauheammin hermoille, ja virheitä tulee tehtyä herkemmin.

Mutama kuva: http://juusmo.kapsi.fi/r129/windows/. Kännykästä loppui akku, joten en saanut lopputuloksesta kuvaa, mutta ompeluvaiheen kuvasta saanee jonkinlaisen käsityksen. Lanka on nyt eriväristä kuin alkuperäinen, mutta eipä se ainakaan itseäni haittaa.

Muutama havainto:
- Ikkunan ja kankaan välissä ei ollut mitään tiivistettä, joten en sinne mitään laittanutkaan
- Oikeaan kokoon leikatun sivuikkunan saa helposti aseteltua paikalleen niin, että se pysyy siinä ompelun ajan. Keski-ikkunan kanssa lienee vaikeampaa, joten pitää ehkä virittää se kiinni neuloilla tms
- Lienee sanomattakin selvää, että kannattaa olla hyvä valaistus
- Neulan kärjellä löytää yleensä helposti vanhan reiän, joten tikkien väliä ei tarvitse hirveämmin mittailla
- Etolan muovi vääristää ehkä vähän enemmän kuin alkuperäinen, ja on hieman ohuempaa

Nyt sitten odottelen sateita tai niiden viipyessä hankkiudun jonnekin vesiletkun ulottuville, jotta näen virityksen toimivuuden. Pyörittelen ajatusta keski-ikkunan vaihdosta puoliksi kauhulla, koska siinä niitä hankalia työasentoja vasta pääseekin harjoittelemaan.

Kommentteja tai vinkkejä jatkoon? Ai niin -- en vielä onnistunut tökkimään itseäni verille neulalla :)
Viimeksi muokannut juusmo, Ma 27.01.2014 20:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Jukki
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 102
Liittynyt: Su 27.06.2004 18:25
Paikkakunta: Sastamala

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Jukki »

Mulla olis sama operaatio edessa, Toinen sivuikkuna täysin halki. Ebaysta ostin juuri tuon R129motoringin sarjan ja vaikuttaa ihan asialliselta. Mukana tuli lappu minkä avulla löysi netistä opastusvideot joka työvaiheesta. Viä pitäisi keksiä jostain aikaa että vaihtelis ne ikkunat. :D
Käyttiis: W124 300DT -89
Projekti: S124 om606 4Matic -89
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Mitäs kaikkea roinaa siinä paketissa muuten tuli? Tärkeimpiä syitä jättää se ostamatta oli lopulta se, että firma ei suostu kertomaan tuotteestaan paljon muuta kuin mainoshöpöhöpöä, edes sähköpostitse. En viitsinyt ostaa sikaa säkissä. Ymmärrän toisaalta, että heillä koko bisnes perustuu siihen, että ohjeet eivät ole julkisia, mutta voisivat nyt vähän edes avata.
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Vähän lisää väliraporttia siltä varalta, että jotakuta projektia pohtivaa kiinnostaisi. Jatkoin hommaa tänään. Tajusin vähän myöhässä, että kannattaisi hoitaa takaikkuna sivuikkunoiden ollessa irti, koska silloin varsinkin sen sivut on helpompi ommella. Otin siis tänään molemmat jäljellä olleet vanhat ikkunat irti. Irrottamiseen, langanpätkien siistimiseen, uusien ikkunoiden leikkaamiseen ja mallailuun meni tällä kertaa pari tuntia. Takaikkunan kanssa saa tietysti säätää sen suuren koon takia vähän enemmän, jotta sen saisi kireäksi. Lisäksi ylä- ja alareunassa menee metallinen lista, joka on paikallaan samoilla ompeleilla kuin ikkuna, ja varsinkin yläpuolella lista tahtoo karkailla pois paikaltaan. Apumies ei olisi ollut pahitteeksi ison ikkunan paikalleen virittelyssä, mutta kävi se yksinkin, kun vain rauhassa laittoi muutamalla neulalla ikkunan sopivasti.

Sain takaikkunan sivut suunnilleen ommeltua. Tähän meni kolmisen tuntia, joiden aikana piti vielä vähän korjailla ikkunan asentoa ja tietysti tyriä mm. katkomalla lanka pariin kertaan. Lanka katkeaa helposti, kun sen syöttö jumiutuu tavalla tai toisella, tai silloin kun huomaan, että paria tikkiä aiemmin lanka jäi löysälle ja yritän väkisin saada sitä kiristettyä. Maltti olisi valttia, mutta hankalien työasentojen takia sitä ei oikein riitä.

Arvioisin, että urakkaa on jäljellä vielä n. 7-8h. Tähän mennessä aikaa on siis mennyt jotakuinkin 9 tuntia tai vähän vajaat.

Koska homma jäi niin pahasti kesken, ajoin kaikki ikkunat paikallaan tallille parin kilometrin päähän. Tuntuvat istuvan ihan napakasti tilapäisvirityksillänikin, joten eiköhän tästä ihan hyvä tule. Ainoana moitteena on Etolamuovin optinen laatu, mutta eipä takaikkunoista maisemia ihailla. Avoautokokemukseni on tosin aika vähäistä, joten en tiedä mikä on standardi.
Avatar
E38
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 232
Liittynyt: Ma 25.07.2011 15:29
Paikkakunta: HKI-TKU

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja E38 »

Mulla on sama projekti edessä ensi keväänä. Ajattelin tämän topicin vinkkien perusteella ostaa ikkunat tuolta r129motoring.com:ista. Hinta on aika sopivan tuntuinen, kun pelkäsin pahimmillaan koko takapalan (missä ikkunat ovat kiinni) menevän vaihtoon. Hyvä tietään, että pelkkiä ikkunoita saa tilaamalla. Vaihdon ajattelin suorittaa jossain pääkaupungin asiaan vihkiytyneessä mestassa.

Laita kuvia kun koko projekti on valmis!
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Valmista tuli. Eilen illalla tuli tehtyä vielä kuuden tunnin rykäisy, joten kokonaisajaksi tuli noin 15 tuntia. Huhhuh. Lisäsin kuvat myös lopputuloksesta tänne: http://juusmo.kapsi.fi/r129/windows/. Ei siitä täydellinen tullut, mutta parempi silti kuin uskalsin toivoa, joten olen tyytyväinen. Nähtäväksi tietysti jää, miten ompeleet ja itse ikkunat kestävät aikaa, kulutusta ja vettä.

Jos aloittaisin alusta, tekisin tosiaan niin, että ottaisin kaikki ikkunat irti kerralla ja aloittaisin ompelun isosta keski-ikkunasta. Varsinkin sen yläosa on huomattavasti helpompi ommella, kun käden saa sivuikkunasta läpi. Vähän myös harmittaa se, että tikkien kanssa ei mitenkään pystynyt olemaan niin huolellinen etteikö sinne tänne kankaan sisäpuolelle olisi jäänyt vähän löysää lankaa. Saa nähdä tuleeko tästä vielä vaivaa jatkossa.

E38: Jos meinaat teettää jossain, ei varmaan edes kannata tilata r129motoring.comista mitään. En usko, että verhoilufirmat suostuvat tekemään hommaa käsipelillä katon ollessa paikallaan, joten katto otettaneen joka tapauksessa irti ja homma tehdään ihan muilla työkaluilla kuin sarjan mukana tulevilla, ja ikkunakalvoa saa muualtakin (todennäköisesti verhoilufirmoilla on myös parempia tavaratoimittajia kuin Etra, josta omani hankin...).
Viimeksi muokannut juusmo, Ma 27.01.2014 20:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
paloviita
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 1140
Liittynyt: Su 22.08.2004 23:07
Paikkakunta: Vantaa

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja paloviita »

Hienosti toteutettu :thumbup:
MB 250SL -67
MB 230SL -66 (toistaiseksi osina)
BMW i3
Audi A8 3.0 TDI -04
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Ai niin. Jos joku tarvitsee, mulla on tätä samaa muovia vielä jäljellä, ja siitä saa helposti vielä toisen setin ikkunoita. Maksoi alveineen jotain 80e/m 140cm leveältä rullalta. Sain koko loppurullan, koska siihen olisi muuten jäänyt niin vähän ettei kauppa olisi tehnyt sillä mitään.

Rullan pahvihylsyssä oli vielä se lisähyöty, että se on juuri riittävän leveä, että sillä saa tuettua R129:n katon takaosan molemmista reunoista pystympään asentoon helpottamaan työskentelyä :)
Matti Äyräväinen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 151
Liittynyt: Ma 24.11.2003 14:47

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Matti Äyräväinen »

juusmo kirjoitti: Nähtäväksi tietysti jää, miten ompeleet ja itse ikkunat kestävät aikaa, kulutusta ja vettä..
Mitä tarkoitit "karhulangalla"? Toivottavasti et puuvillalankaa, sillä se ei kestä pitkään ulkokäytössä.
280 SL -70
Continental MK II -57
AAR Cuda
DB 990 Selectamatic -66
VW Polo 1,3 CL -92
Avatar
E38
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 232
Liittynyt: Ma 25.07.2011 15:29
Paikkakunta: HKI-TKU

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja E38 »

Hyvännäkönen lopputulos! :thumbup: Toivottavasti muovi ei hankaudu helposti sumeaksi. Ainakin kuvien perusteella näkyvyys ulos on ok.

Pitää tiedustella keväällä, miten vaihtovirmat suosittelevat homman tehtävän.
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Matti Äyräväinen kirjoitti:
juusmo kirjoitti: Nähtäväksi tietysti jää, miten ompeleet ja itse ikkunat kestävät aikaa, kulutusta ja vettä..
Mitä tarkoitit "karhulangalla"? Toivottavasti et puuvillalankaa, sillä se ei kestä pitkään ulkokäytössä.
Tätä polyesterilankaa: http://www.ullaka.fi/tuotteet.html?id=25/206" onclick="window.open(this.href);return false;
Avatar
E38
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 232
Liittynyt: Ma 25.07.2011 15:29
Paikkakunta: HKI-TKU

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja E38 »

Ikkunoiden vaihto lähestyy. Soittelin pääkaupunkiseudun paikkoihin: Tapiolan Autoverhoomoa suositeltiin ja sieltä sain järkevimmän tarjouksen. Koko katon vaihto 1800€ töineen, pelkän takapalan vaihto 1100-1200€ töineen. Pelkkiä ikkunoita ei kuulemma kannata vaihtaa, koska työnosuuden hinta kipuaa melkeen samaan mitä uuden takapalan vaihdosta tulee. Rättikattoani tutkittua tarkemmin, on keski-ikkunan reunat niin kuppasessa kunnossa, että siihen uuden ikkunan ompeleminen voi olla lähes mahdotonta. Siinä katto on ns. game over vaiheessa.

Soitin myös piruuttani Turkuun ja kyselin hintoja sieltä = pelkkää takapalaa ei suostuttu vaihtamaan ja koko katon vaihto n 3000€ töineen. :shock:
jouniu
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 72
Liittynyt: Ti 16.07.2013 09:12
Paikkakunta: Kangasala

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja jouniu »

Oma rättikatto on kanssa hieman elämää nähneen näköinen, ikkunat tosin ehjät mutta jo haalistuneet. Vähän kiinnostas http://www.ebay.com/itm/Mercedes-R129-S ... 6e&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false; tuommonen ratkasu, kaikki kunnia tuolle ompeluhommalle, siinä on kyllä askartelua. Seuraavaks pitäs hyökätä kovakaton kimppuun kun siinä verhoilu roikkuu..
500SL -90
500whp.net
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Eihän sitä ikkunoiden vaihtamista tosiaan kannata paljon harkita, jos katto ympäriltä murenee pois :) Tapauskohtaistahan se on. Itse toivottavasti sain ostettua tällä tempulla useamman vuoden lisäaikaa rätille, joka on melko hyvässä kunnossa.

Työn osuus katon vaihdossa on sen verran suuri, että jos on aikaa ja mahdollisuuksia, kannattaa kysellä myös Virosta.
Avatar
Wikke
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1461
Liittynyt: Ma 16.02.2004 23:35

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Wikke »

Tämä topic sattui sopivasti silmään! Itselläni on 107:n katon sivupalat kovettuneet ja haljenneet, auto on viettänyt 40 vuotta paahtavassa Atlantan auringossa. Itse kuomu on todella hyvässä kunnossa, joten en millään viitsisi alkaa vaihtamaan koko kattoa ihan turhaan jos nuo ikkunat saisi ommeltua uusiksi.

Millaista tuo Etolan kalvo on pehmeydeltään?
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Wikke kirjoitti:Tämä topic sattui sopivasti silmään! Itselläni on 107:n katon sivupalat kovettuneet ja haljenneet, auto on viettänyt 40 vuotta paahtavassa Atlantan auringossa. Itse kuomu on todella hyvässä kunnossa, joten en millään viitsisi alkaa vaihtamaan koko kattoa ihan turhaan jos nuo ikkunat saisi ommeltua uusiksi.

Millaista tuo Etolan kalvo on pehmeydeltään?
Mitähän tarkalleen ottaen yrität kysyä? En osaa tuohon vastata muuta kuin että hyvin tuntui toimivan ainakin sen hetken mitä syksyllä ehti vielä vaihdon jälkeen rättikattoa käyttelemään.

Mulla on edelleen rullalla tallessa se yli jäänyt osa, josta saa vielä tehtyä ainakin toisen satsin R129-ikkunoita. Saa tulla hakemaan pois jos liikkuu Helsingin suunnalla...
Avatar
Wikke
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1461
Liittynyt: Ma 16.02.2004 23:35

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Wikke »

juusmo kirjoitti:Mitähän tarkalleen ottaen yrität kysyä? En osaa tuohon vastata muuta kuin että hyvin tuntui toimivan ainakin sen hetken mitä syksyllä ehti vielä vaihdon jälkeen rättikattoa käyttelemään.

Mulla on edelleen rullalla tallessa se yli jäänyt osa, josta saa vielä tehtyä ainakin toisen satsin R129-ikkunoita. Saa tulla hakemaan pois jos liikkuu Helsingin suunnalla...
Anteeksi epätäsmällisyyteni, lähinnä juuri sitä miten ikkuna "laskostuu" katon mukana. En tiedä millaista kangaskaton ikkunamateriaalin tulee olla uudenveroisessa kunnossaan.
Avatar
Arto S
Mersumies
Mersumies
Viestit: 563
Liittynyt: Ma 02.02.2004 11:42
Paikkakunta: Oulu

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Arto S »

Tällä sama homma R129 ikkunat pitäisi vaihtaa. Rätti muuten hyvässä kunnossa, mutta pikkuikkunat halkeileet.

Tilasin ebay:stä jo tämän sarjan: http://www.ebay.com/itm/130744138397?ss ... 1497.l2648" onclick="window.open(this.href);return false;

Ihan hyvältä nuo korjauspalat vaikuttaa ja pitäisi olla ihan alkuperäislaatua. Pitäisi vain löytää Oulun seudulta näille asentaja ja parilla tuttavalla myös sama homma jos sais vaikka sovittua kimppa-asennus :D
W114 250CE -70
W221 S350 Lang -06
W212 E350cdi -10
H-D Road King -98

+ ex Mersuja 30+
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Wikke kirjoitti: Anteeksi epätäsmällisyyteni, lähinnä juuri sitä miten ikkuna "laskostuu" katon mukana. En tiedä millaista kangaskaton ikkunamateriaalin tulee olla uudenveroisessa kunnossaan.
Ihan nätisti se tosiaan tuntuu menevän. Taitoskohta jää ainakin vielä tässä vaiheessa mukavan pyöreäksi katon ollessa alhaalla.
Avatar
Arto S
Mersumies
Mersumies
Viestit: 563
Liittynyt: Ma 02.02.2004 11:42
Paikkakunta: Oulu

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Arto S »

No niin nyt on ikkunat vaihdatettu tällä ja hyvä tuli nyt näkee ikkunasta läpikin :D Tosiaan useammasta verhoomosta kysyin niin ainoa vaihtoehto oli, että rättin takaosa käytetään pois ja ommellaan konella.

Työn teki Eska Huolto ja korjaus verhoomo Oulussa. Asiantunteva kaveri ja rättejä vaihdellut ennenkin. Lisäksi sääti kattoa ja lukituksia niin toimii muutenkin nyt moiteettomasti.

Eskalle jäi vanhat ikkunat sapluuna-malliksi joten sieltä voi kysellä ikkunan vaihtoa tai uusia ikkunoita.

Kuva ennen:

Kuva

ja jälkeen:

Kuva
W114 250CE -70
W221 S350 Lang -06
W212 E350cdi -10
H-D Road King -98

+ ex Mersuja 30+
jens
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 33
Liittynyt: Ma 04.12.2006 18:53

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja jens »

Mulla on kanssa tuo edessä. Mitä Oululainen firma otti tuosta työstä?
Avatar
Arto S
Mersumies
Mersumies
Viestit: 563
Liittynyt: Ma 02.02.2004 11:42
Paikkakunta: Oulu

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Arto S »

jens kirjoitti:Mulla on kanssa tuo edessä. Mitä Oululainen firma otti tuosta työstä?
n. 500€ tuli koko lysti maksaan ikunoineen. Eskalta saa ostaa myös uusia ikkunoita. Tuttavakin aikoi viedä oman SL:n ikkunoiden vaihtoon.
W114 250CE -70
W221 S350 Lang -06
W212 E350cdi -10
H-D Road King -98

+ ex Mersuja 30+
Avatar
E38
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 232
Liittynyt: Ma 25.07.2011 15:29
Paikkakunta: HKI-TKU

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja E38 »

Arto S kirjoitti:
jens kirjoitti:Mulla on kanssa tuo edessä. Mitä Oululainen firma otti tuosta työstä?
n. 500€ tuli koko lysti maksaan ikunoineen. Eskalta saa ostaa myös uusia ikkunoita. Tuttavakin aikoi viedä oman SL:n ikkunoiden vaihtoon.
Hienoa jälkeä ja hyvä, että härmästä löytyy paikkoja jotka suostuu pelkät ikkunat vaihtamaan. :thumbup: Oulu on kuitenkin liian 'toisellä puolella maailmaa' mun aikatauluille.

Sulla varmaan oli rätin reunat aika hyvässä kondiksessa vielä ikkunoiden ompeleiden kohdalta? Eli käyttivät vanhaa takapalaa?
Avatar
Arto S
Mersumies
Mersumies
Viestit: 563
Liittynyt: Ma 02.02.2004 11:42
Paikkakunta: Oulu

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Arto S »

E38 kirjoitti:
Arto S kirjoitti:
jens kirjoitti:Mulla on kanssa tuo edessä. Mitä Oululainen firma otti tuosta työstä?
n. 500€ tuli koko lysti maksaan ikunoineen. Eskalta saa ostaa myös uusia ikkunoita. Tuttavakin aikoi viedä oman SL:n ikkunoiden vaihtoon.
Hienoa jälkeä ja hyvä, että härmästä löytyy paikkoja jotka suostuu pelkät ikkunat vaihtamaan. :thumbup: Oulu on kuitenkin liian 'toisellä puolella maailmaa' mun aikatauluille.

Sulla varmaan oli rätin reunat aika hyvässä kondiksessa vielä ikkunoiden ompeleiden kohdalta? Eli käyttivät vanhaa takapalaa?
Joo rätti oli muuten hyväkuntoinen ja olisi ollut turhaa vaihtaa uuteen. Jospa tällä nyt muutaman vuoden pärjää.
W114 250CE -70
W221 S350 Lang -06
W212 E350cdi -10
H-D Road King -98

+ ex Mersuja 30+
juusmo
Mersumies
Mersumies
Viestit: 612
Liittynyt: Ti 09.07.2013 08:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja juusmo »

Etolan muovi alkaa hitusen epäilyttää. Tänään auto seisoi auringossa isolla parkkipaikalla (= melko kuuma paikka) ehkä tunnin katto ylhäällä. Tämän jälkeen laskin katon ja olin liikenteessä toisen tunnin. Katon nostettuani huomasin, että sivuikkunoihin on ilmestynyt melko rumannäköinen taitos, joka ei enää taida oieta. Voi olla, ettei muovi oikein kestä taittelua kuumana.
Avatar
E38
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 232
Liittynyt: Ma 25.07.2011 15:29
Paikkakunta: HKI-TKU

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja E38 »

Katto vaihdettu eilen ja nyt on hieno! Kiitokset vaan Tapiolan Autoverhoilulle joka teki tälläkin kertaa virheetöntä jälkeä.

Sain mahdollisuuden tutkia vanhaa kattoa ja onneksi kuuntelin ammattilaista, enkä lähtenyt sitä enään tekohengittämään. Vanha rätti oli reunoista aivan kuin haperoa pahvia ja viittä vaille rikki vähän sieltä sun täältä. 18v vanha on vanha, ei siitä pääse mihinkään. Toivottavasti uudella katolla selvitään seuraavat 10-15v.
Avatar
Keulatähti
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 117
Liittynyt: Su 01.08.2010 12:53

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Keulatähti »

Nostetaan vanhaa!

Tuli hommattua 500SL ruotsista ja paloja oikein irronnut takaikkunoista. Tämä R129 motoringin setti ihmetyttää, paikaillinen verhoilija ei mielellään suostu ompelemaan katon ollessa paikoillaan. Ebaysta saa samaa settiä mitä ylhäällä mainittu ja lisäksi saa niitä valmiiksi muotoon leikattuja paloja. Ite en kyllä pysty vanhoja käyttää sabluunaksi, halkeilee ku näkkileipä.

Onko tämän setin asentaneita ja mitä se tarkalleen sisältää?

Uudellamaalla verhoilijoita jolla kokemusta tämmösestä, loput katosta on kyllä tarkoitus pitää joten asennus paikallaan olisi ehdoton onnistua.

Foorumilaisia joka suostuisi moiseen :) ?
Tallityhjennys, W201 tarvikkeita pois alta:

http://www.nettivaraosa.com/auton-varaosat/1215057
http://www.nettivaraosa.com/vanteet/1216321
Avatar
Arto S
Mersumies
Mersumies
Viestit: 563
Liittynyt: Ma 02.02.2004 11:42
Paikkakunta: Oulu

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Arto S »

Omat Ebaystä ostamat palat oli valmiiksi oikean muotoiset ja tosiaan verhoilijat eivät suostuneet paikallaan ompeleen tai olisi kyllä ommelut, mutta jälki vähän mitä sattuu ja työn arvio oli n. 2 päivää. vajaan päivän työ oli irroittaa rättin takaosa ja ommella konella ikkunat paikaleen.
W114 250CE -70
W221 S350 Lang -06
W212 E350cdi -10
H-D Road King -98

+ ex Mersuja 30+
Avatar
Keulatähti
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 117
Liittynyt: Su 01.08.2010 12:53

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Keulatähti »

Mitä salaisuuksia se hyvin mainostettu setti nyt sitten sisälsi? Ebayn linkeissä lukee että tämä valmiiksi leikattu vaatisi hiukan enemmän taitoa asentaa kun se mitä leikataan itse. Eikös se toistepäin pitäisi olla, vai jätetäänkö siinä standard kitissä jotain vanhasta ikkunasta kiinni?

Iltapäivällä pistän tänne kuvaa miltä omaat näkkileivät näyttää niin saa jokainen sanoa kokemulsella mitä kuuluis tehä.
Tallityhjennys, W201 tarvikkeita pois alta:

http://www.nettivaraosa.com/auton-varaosat/1215057
http://www.nettivaraosa.com/vanteet/1216321
Avatar
Arto S
Mersumies
Mersumies
Viestit: 563
Liittynyt: Ma 02.02.2004 11:42
Paikkakunta: Oulu

Re: R129 rättikaton ikkunoiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Arto S »

Minulla oli pelkät pleksi-ikkunat ei muuta kuulunut pakettiin. Hinta muistaakseni 100€
W114 250CE -70
W221 S350 Lang -06
W212 E350cdi -10
H-D Road King -98

+ ex Mersuja 30+
Vastaa Viestiin