722.9 vaihteisto-ongelmia

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Sandtu72
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 14
Liittynyt: Ma 29.08.2022 22:35

722.9 vaihteisto-ongelmia

Viesti Kirjoittaja Sandtu72 »

Arvoisat tietäjät!

Auto on MERCEDES-BENZ E-SARJA T-Model (S211) E 280 T CDI (211.220) vuodelta 2007, Facelift-malli (ja ongelma lienee vaihteistossa...??)
Autolla on ajettu vajaa kolmesataatuhatta kilometria.
Moottorin koodi on OM642 (v6), kolmen litran kone (ns. "kurahaara")
Vaihteiston koodi on 722.9 (Nag2), seitsemänvaihteinen laatikko.

Niin, kyseinen kulkine alkaa pitää lämpimänä havaittavaa ääntä. Erityisesti alkupään vaihdot tuottaa outoa jurinaa. Eli Jos ajaa pidemmän matkan, jonka seurauksena auto on kunnolla lämmin, niin hiljennättäessä, vaikkapa risteykseen ja siitä uudelleen kiihdyttäessä, vaihdot 2-3 pitää mielestäni poikkeuksellista ääntä. Eräs outo piirre on myös sellainen, että hitaasti kiihdyttäessä, pitää 2-vaihdetta turhan pitkään kytkeytyneenä.

Viime syksynä autoon on vaihdettu laatikon öljyt ja samalla tutkittu muutenkin. Mm. momentinmuunnin pitäis olla ok, kuten myös nämä kuuluisat Kyb-venttiilit. Oma paras veikkaukseni on, että johdinlevy tavalla tai toisella antautumassa. Vikakoodeja ei kuitenkaan tarjoile, vielä.

Eli jos jollain olisi nyt se kuuluisa "kristallipallo" siellä tai sitten tiedossa kaveri, joka näitä pystyy pientä korvausta vastaan korjailemaan/testailemaan,niin olisipa hienoa. Ei edeenkään haittaa, jos itse olet jonkinlainen vaihteisto-guru ja kykenet heittämään ihan "lonkalta" vastauksia, niin aina vaan paranee.

Eräs hämmennystä lisäävä seikka on mielestäni se, että auto alkaa "toimia" kunnolla vasta noin neljänkymmenen kilometrin jälkeen. Näin ainakin sen perusteella, mitä polttoaineen kulutus kertoo.
Vastaa Viestiin