W208 320

Mallit, ominaisuudet, varusteet, kokemukset jne.

Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 3
Liittynyt: Ti 29.05.2007 20:36
ViestiLähetetty: Ke 12.09.2007 06:17
En ole vieläkään siirtynyt Mersu-kuskiksi, mutta josko tällä kertaa tärppäis :D Eli nyt ois hakusessa clk320 vm.98-00 kohtuullisilla kilometreillä ja varusteilla. Paria olenkin jo käynyt tutkailemassa ja yhtä koeajanut. Itse törmäsin reissulla helsingin autokeskukseen, jossa oli myynnissä 320 Brabus, mutta en oikein saanut selvää, että mitä ko. autossa on brabusta... Alusta kenties vai onko tälläisiä edes koskaan ollut saatavilla?

Minkälainen mahtaa olla Mersun huolto-ohjelma, kun kiikarissa olevassa on mittarissa nyt noin 150tkm ja edellinen huolto on tehty h-kirjan mukaan n. 130tkm kohdalla (konehuoneesta löytyy lappu/sinetti). Eli onko tiedossa isompaa huoltoa lähiaikoina ja kuinka pitkälle tuota 320 voi itse huoltaa? Ainakin konehuone vaikutti äkkiseltään katsottuna suht tilavalta.... Kyseinen peli on varustettu automaatilla, joten kysynkin, että kuinka kestävä on tuo laatikko ja minkälainen huoltoväli laatikossa on. Bemari ja Audihan mainostivat omissaan "ikiöljyjä" ja näin ollenhan noita laatikoita onkin mennyt rikki öljyjen vaihtamatta jättämisen takia tai öljyt on vaihdettu, mutta suodattimen uusinta ja kuoren putsaus on jäänyt väliin. Itse kävin yhtenä toisena vaihtoehtona katsomassa ja kokeilemassa Audi A6 4.2 tiptroniccia, joka vaikutti myöskin hyvältä vaihtoehdolta....Moottori ja nelikko ovat pomminvarmoja, mutta laatikko askarruttaa. Minkäslainen funktio sitten Clk320 kohdalla on voimansiirto, moottori, laatikko? Mikä on heikkoa vai onko lujaa tekoa?

Pikaisen koeajon perusteella laatikko vaihtoi suhteellisen pehmeästi ja pieni nykäyshän vaihdoissa tuli....Kovempaa polkiessa selkämmin. Mihin erityisesti laatikon osalta kannattaa kiinnittää huomiota ajossa?

Lueskelin aiempia postauksia, niin ymmärsin peltien olevan kestäviä ja ruostetta ei pitäisi esiintyä, onko näin? Tyyppivikoja ei ilemeisesti juuri ollut paitsi moottorin kansi/tiiviste vuotoja? Jäähdytysnesteet yritin tarkistaa, mutta tuo säiliö on aika huonossa paikassa ja väriltään sellaine, että nesteistä ei oikein saa selvää. Ilmeisesti kyseisessä pelissä on ajotietokone, sillä ruutuun tuli jokin varoitus palaneesta jarruvalosta tms. Eli ilmeisesti ajotietokone/check-systeemi? En ajon aikana kyennyt katsomaan, että mistä viiksestä ajotietokone toimii :roll:

Moottoriksi tulee vähintään juurikin tuo v6. 230k en edes aio harkita vaikka tehot ovat suht lähekkäin, perusteluna on se, että se on jo vajaamoottorisista vajaamoottorisin :lol: Kasia kyllä tekis eniten, mieli mutta ne taitaapi maksaa vielä yli 30 000euroa, joten kutonen vaikuttais kuitenkin olevan sopiva kompromissi nelarin ja kasin välillä. Käsittääkseni älytöntä eroa ei kasiin ole kuitenkaan suorituskyvyssä, kun suhteuttaa kulutukseen, varaosiin ym.

Omaan silmään tuo Clk-korimalli näyttää hyvältä, mutta tarkoituksena on persnoida kuitenkin enemmän omaan silmään sopivaksi. Mitää Riegereitä ei ole tulossa vaan mennään turvallisella viripajalinjalla :P

Pari ennakko ideaa mahdollisesta lookista (auto siis musta tai tum.sininen:

a) Yleinen

Avantgarde-maski, 18-19" kromivanteet (mieluiten huulella), kromipeilit, madallus, kirkkaat ajovalot, madallus

b) Musta/Kromi

Musta maski ilman tähtäintä, 10-12" leveät vanteet kokona 17-18", joista keskiö musta ja lippi kromi/kiilloitettu rosteri, tummat ajovalot ja mieto kalvoitus kaikkiin laseihin, madallus

c) Kulta

Maski ja tähtäin kullan väristä, leveät pinnavanteet kunnon huulella ja joko kokonaan kultaisena tai vain keskusta, peilit joko kromisena tai kultaisena ja madallus.

Tuollaista nyt pyöri vähän mielessä ja toi viimeinen vaihtoehto himottais erilaisuuden vuoksi :) Ongelmana on vain kullattujen osien saanti/teettäminen eli missä ja miten? Korisarjaa ei nyt välttämättä tuo auto vaadi, mutta niillä sais autosta hieman urheilullisemman näköisen esim. expressionin dtm-kitillä http://www.expression.be/products/produ ... 208-da.htm Ja tuostakin siis vain keula näyttää hyvältä. Pääasia on kuitenkin, että erottuu hiukan ja pappalookki on poissa hyvällä maulla :P

Kommentteja, ideoita, ehdotuksia, neuvoja ym. otetaan kiitollisena vastaan :idea:

Avatar
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 2904
Liittynyt: To 17.04.2003 12:17
Paikkakunta: Pirkanmaa
ViestiLähetetty: Ke 12.09.2007 07:59
arpuC kirjoitti:En ole vieläkään siirtynyt Mersu-kuskiksi, mutta josko tällä kertaa tärppäis :D Eli nyt ois hakusessa clk320 vm.98-00 kohtuullisilla kilometreillä ja varusteilla. Paria olenkin jo käynyt tutkailemassa ja yhtä koeajanut. Itse törmäsin reissulla helsingin autokeskukseen, jossa oli myynnissä 320 Brabus, mutta en oikein saanut selvää, että mitä ko. autossa on brabusta... Alusta kenties vai onko tälläisiä edes koskaan ollut saatavilla?...

Luultavasti tuo Brabus tarkoittaa vanteita, pakoputkea ja ehkä alustaa. Muistaakseni täydellisessä W208-korin Brabus CLK:ssa on 6,2-litrainen kone. Ja hyvien yksilöiden hinnat ovat aivan tähtitieteellisiä.
arpuC kirjoitti:...Minkälainen mahtaa olla Mersun huolto-ohjelma, kun kiikarissa olevassa on mittarissa nyt noin 150tkm ja edellinen huolto on tehty h-kirjan mukaan n. 130tkm kohdalla (konehuoneesta löytyy lappu/sinetti). Eli onko tiedossa isompaa huoltoa lähiaikoina ja kuinka pitkälle tuota 320 voi itse huoltaa?...

Muistelisin, että 1998-mallin CLK:ssa on ASSYST-huoltosysteemi, eli huoltoväli mukautuu ajotapaasi ja muihin parametreihin. Seuraavan huollon saa näkyviin vääntelemällä sopivasti mittariston nappuloita. Haku-toiminnolla löytyy varmastikin tarkat ohjeet. Itse en muista ulkoa.

Huoltoja on A- ja B-huoltoja. Toiset ovat laajempia kuin toiset. Suppeampi on lähinnä öljynvaihto. Laajempi sisältää vähän enemmän tarkastuksia. Mutta mitään dramaattista mätkyä ei kummassakaan tule. Riippuu tietenkin, missä teettää ja tekeekö itse. Täysin itse huollettavissa tuo auto on, mikäli työkalut pysyvät käsissä.
arpuC kirjoitti:...peli on varustettu automaatilla, joten kysynkin, että kuinka kestävä on tuo laatikko ja minkälainen huoltoväli laatikossa on...

"Huoltovapaaksi" tuota mainostetaan. Minä pidän tuota varaosamyyntiä katalysoivana yltiöoptimismina. Siksi itse haluan automaattiin uudet öljyt 60000 km välein. Uskon laatikon pysyvän parempana hyväkuntoisilla öljyillä ja on huomattavasti halvempaa vaihtaa öljyt kuin koko laatikko :D

arpuC kirjoitti:...Minkäslainen funktio sitten Clk320 kohdalla on voimansiirto, moottori, laatikko? Mikä on heikkoa vai onko lujaa tekoa?...

Lyhyesti: Kestää. Eihän se mikään W124 200D ole, mutta normaalien kriteerien valossa voi hyvällä omalla tunnolla sanoa tuon paketin olevan hyvä.
arpuC kirjoitti:...ymmärsin peltien olevan kestäviä ja ruostetta ei pitäisi esiintyä, onko näin?...

Katselemasi autot ovat kuitenkin jo jonkun verran iäkkäitä. Siksi "ruosteeton" on aika harvinainen asia. (Mahdollinen kylläkin.) Kyllä noissakin taivallettu matka näkyy, mutta mikään W210 tuo ei ole missään tapauksessa. Katso takaluukun lukon ympäriltä ja takalamppujen ympäriltä. Sieltä yleensä löytyy ruostetta, jos sitä jossain on.
-T

Kuva
Avatar
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2510
Liittynyt: Pe 11.07.2003 17:20
ViestiLähetetty: Ke 12.09.2007 08:14
Brabus-asiaan sen verran että asia on mitä todennäköisimmin juuri niin kuin Eerola sanoi.
Autossa Brabusta on joitakin osia, kuten mainitut vanteet,alusta ym.
Aika usein näkee käytettyjä Mersuja myytävän Brabuksena,AMG:nä ym jo sillä perusteella että siinä on kyseisen valmistajan vanteet alla..

Sitten kun Mersu oikeasti on Brabus/vast niin uskallan sanoa että sen kyllä huomaa valistumattomampikin autonostaja ensisilmäyksellä ja myös kuulee heti kun auton käynnistää..

Edit:

Katselin joutessani tuon Autokeskuksen "Brabuksen" kuvat läpi ja ihan heti ei kyllä ulkoisesti mikään viittaa Brabukseen. Sanoisin vanteitakin joko Mersun omiksi tai Replica-vanteiksi. Brabukset ne tuskin ovat nekään.
Sisusta vaikutti niinikään olevan puhdasta Mersua.

Alustasta ei voi sanoa kuvien perusteella mitään ja onhan Brabuksella tarjolla virityssarja myös tuohon 320-koneeseen, joten ehkä tässä kohtaa "Brabuksella" viitataan siihen..tosin sen huomaa kun avaa konepellin koska virisarjaan kuuluu Brabuksen logot/merkit koneen päälle (tosin niitähän ei ole pakko laittaa jos ei asiakas halua)

Muttamutta..veikkaisin että Brabus on tässä yhteydessä lähinnä myyntikikka,tosin se koneen virisarja voi olla mahdollinen, varsinkin jos auto on Saksantuonti, koska siellä nuo virisarjat ovat merkittävästi yleisempiä kuin täällä kotosuomessa.
("exiä" SLK230K,CLK W209 Avantgarde, BMW335i coupe,Porsche 911 Carrera coupe, Porsche Boxster 987)
- Porsche Cayman S-

Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 3
Liittynyt: Ti 29.05.2007 20:36
ViestiLähetetty: Su 16.09.2007 15:54
Pari vaihtoehtoa olis tiedossa, mutta mitäs mieltä olette?

http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=1250790

http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=1479453


Alemmassa versiossa ei ole talvirenkaita, eikä lohkolämppäriä, mutta hintaakin sais varmaankin hilattua alas. Ylempi on sitten 30tkm vähemmän ajettu ja kaksilla renkailla sekä ns. uudempaa mallia. Mitäs eroa varusteissa mahtaa olla -98 elegance vs. -00 avantgarde? Ensimmäinen vaihtoehto vaikutti ihan hyvältä maalipinnaltaan kuin sisustaltaankin, toki maalikynää oli hieman käytetty....Mietteitä?

Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 12
Liittynyt: Su 25.02.2007 16:27
ViestiLähetetty: Su 16.09.2007 17:02
Uudemmassa mallissa on ajotietokone,radion säätimet ratissa,vilkut
peileissä,helmat korinväriset ja esp.Sinisessä autossa tuskin xenoneita
koska valokatkaisijan vieressä näkyy korkeudensäätö eikä pitäisi olla
varsinaista ajotietokonettakaan.
Avatar
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1523
Liittynyt: La 17.09.2005 10:30
Paikkakunta: Keski-Suomi
ViestiLähetetty: Su 16.09.2007 18:29
Sinisessä ei taida myöskään olla automaatti-ilmastointia, vaikka niin ilmoitetaan. Näyttäisi olevan veivit keskikonsolissa...Ottaisin noista kahdesta tuon uudemman, vaikka väri onkin vaalea.
MB W219 CLS 55 ///AMG -05
MB W124 280T -95
MB W123 300 TDT -84
MB W115 Lang -74

Ex W208 CLK430 -01
Ex Volvo V40 2.0t -98
Ex BMW E30 316i -90
Avatar
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 2904
Liittynyt: To 17.04.2003 12:17
Paikkakunta: Pirkanmaa
ViestiLähetetty: Su 16.09.2007 19:21
Täällä on listattuna syyt, miksi ottaisin noista kahdesta tuon hopean.
-T

Kuva
Avatar
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 2904
Liittynyt: To 17.04.2003 12:17
Paikkakunta: Pirkanmaa
ViestiLähetetty: Su 16.09.2007 20:42
jva kirjoitti:...Katselin joutessani tuon Autokeskuksen "Brabuksen" kuvat läpi ja ihan heti ei kyllä ulkoisesti mikään viittaa Brabukseen. Sanoisin vanteitakin joko Mersun omiksi tai Replica-vanteiksi. Brabukset ne tuskin ovat nekään...

Katselinpa minäkin. Seuraavat ajatukset:

-Ulkoa kuvien valossa ihan siistin näköinen.
-Vähän notkahtaneen näköinen kuljettajan penkki.
-Ei istuinlämmittimiä.
-Matkustajan puolen airbagin poiskytkennän valo on hävinnyt jonnekin matkan varrelle ja paikalla on pelkkä reikä.
-Ei Brabusta - ei edes pakoputkistoa.
-T

Kuva
Avatar
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 2904
Liittynyt: To 17.04.2003 12:17
Paikkakunta: Pirkanmaa
ViestiLähetetty: Su 16.09.2007 20:54
eerola kirjoitti:Täällä on listattuna syyt, miksi ottaisin noista kahdesta tuon hopean.

Toisaalta... Todellisuudessa tuskin ottaisin kumpaakaan, sillä CLK on auto, jossa on minun mielestäni kokolailla välttämättä oltava lasikattoluukku. Mielellään myös vaalea sisusta. Tuossa vanhemmassa luukku olisi, mutta edellä jo perustelin, miksi itse haluaisin facelift-mallin.

Lasinen ikkuna katossa tuo autoon avaruuden tuntua. Lisäksi se kertoo oikeutuksensa sinä keväisenä päivänä kun ulkona on vielä kylmä, mutta aurinko paistaa jo melko korkealta: Kattoluukun kautta tulviva valo tuo hyvän mielen ja nostaa kivalla autolla ajelevan henkilön suupielet korviin.
-T

Kuva

Mersumies
Mersumies
Viestit: 971
Liittynyt: Ke 14.06.2006 15:52
Paikkakunta: Oulu
ViestiLähetetty: Su 16.09.2007 23:36
eerola kirjoitti:Kattoluukun kautta tulviva valo tuo hyvän mielen ja nostaa kivalla autolla ajelevan henkilön suupielet korviin.

Varmaan näinkin, mutta kattoluukun kautta sisään tulviva vesi tuo #%&!! mielen ja nostaa *#&%!# autolla ajelevan henkilön v*tutuskäyrän huippuun. :lol:
Nimim. kokemusta on...
ex S203 C270 CDI -02
ex S210 E220 CDI -01
ex S210 E290 TURBODIESEL -97
ex W124 300E-24 -91
Avatar
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 2904
Liittynyt: To 17.04.2003 12:17
Paikkakunta: Pirkanmaa
ViestiLähetetty: Ma 17.09.2007 07:57
Eldorado kirjoitti:...kattoluukun kautta sisään tulviva vesi tuo #%&!! mielen ja nostaa *#&%!# autolla ajelevan henkilön v*tutuskäyrän huippuun...

Eittämättä. Itselläni on ollut aika monta kattoluukullista autoa, ja yhdessäkään ei ole ollut tiivistysongelmia. Mutta uskon hyvin, että jos noin kelju tuuri kohtaa, katon rajasta kauluksen sisälle loriseva vesinoro voi ikävimmillään olla jopa hyvinkin epämukava kokemus ajoneuvon omistajalle :)
-T

Kuva
Avatar
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2510
Liittynyt: Pe 11.07.2003 17:20
ViestiLähetetty: Ma 17.09.2007 15:47
Noista kahdesta vaihtoehdosta ottaisin hopeisen.
Hopeinen väri sopii mielestäni Mersuun kuin Mersuun hyvin ja tässä tapauksessa se sopii paremmin kuin vaihtoehdon tumma.
Lisäksi hopeisessa näytti olevan vaalea sisusta, joka vielä näytti kuvan perusteella olevan hyvinkin siistissä kunnossa.
Lisäksi hopeinen on Facelift-malli ja harvemmin faceliftauksella on tehty autosta alkuperäistä huonompaa, vaan mieluumminkin esim CLK:n tapauksessa mallisarjan alkupään mahdolliset lastentaudit ja pikkuviat on pyritty korjaamaan faceliftiin.

TOSIN tässä vaiheessa pitää ilman muuta voimakkaasti korostaa sitä että em "päätös" on VAIN kuvien perusteella ja monenmonta kertaa todellisuus on ollut käytetyssä autossa jotain ihan muuta kuin minkä käsityksen kuvat ovat antaneet mm siisteyden ym osalta.
Lisäksi kuvissa ei kuule koneen käyntiääniä, alustan mahdollisia ääniä, korin natinaa, resonanssiääniä ym ym ym ym, joten vasta paikanpäällä katsomalla ja huolella koeajamalla voi sanoa "tuomion"..mutta siis kuvien perusteella kokisin hopeisen vaihtoehdon kiinnostavampana noista kahdesta.
("exiä" SLK230K,CLK W209 Avantgarde, BMW335i coupe,Porsche 911 Carrera coupe, Porsche Boxster 987)
- Porsche Cayman S-

Paluu Muuta Mersuasiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google Adsense [Bot] ja 8 vierailijaa
AUTOIHINvaraOSAT.fi

kl-varaosat.fi

mbosa.fi

https://Www.AutoDoc.fi

lukitusturva.fi

www.merteil.fi