S203 - Miten ketterimmin johto tarviketakapysäköintitutkalle

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Avatar
eerola
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 2998
Liittynyt: To 17.04.2003 13:17
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

S203 - Miten ketterimmin johto tarviketakapysäköintitutkalle

Viesti Kirjoittaja eerola »

Meninpä ostamaan Parking Dynamics PD1 Reverse Parking Sensor-nimisen pysäköintitutkan S203:n peräpuskuriin. Innostuin kokeilemaan tätä tuotetta, koska se ei vaadi anturia varten puskuriin reikiä vaan asentuu puskurin sisäpuolelle.

"...PD1 uses a unique adhesive antenna that discretely mounts on the inner side of your plastic bumper preserving the original aesthetic look of your vehicle, so only you will know it is fitted..."

Puskurin alareunassa näyttäisi olevan sisäpuolella hyvä paikka, johon anturin (kuvassa rullalla oleva liuska) saisi kiinnitetyksi kivasti irrottamatta puskuria. Mutta saanko vedetyksi johtoa (näkyy myös kuvassa, paksuus noin 2 mm) anturilta tavaratilan puolelle ellen ota puskinta irti?

Eli onko minun loppujenlopuksi helpompi ruuvata puskuri irti ja työskennellä mukavasti kuin yrittää päästä muka-helpolla ja jumpata tieni jostain välistä sujauttaen?
-T

[img]http://www.iki.fi/eerola/signature.jpg[/img]
Avatar
Jani Anttila
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1801
Liittynyt: Su 15.06.2003 03:09
Paikkakunta: Riippuu vähän mihin sattuu yöksi pääsemään

Viesti Kirjoittaja Jani Anttila »

Vetelet piuhat ensin takakonttiin kynnyksissä olevia johtokouruja pitkin. Takapenkin kohdalla vedät johdot sen muovilistan alle joka paljastuu kun nostat istuinosan pystyyn. Siitä pääseekin sitten kätevästi jatkamaan samassa nipussa auton omien johtojen kanssa kontin verhoilujen takana. Suosittelen käyttämään auton oikeaa puolta, koska vasemmalla on haittana kaikki sulakerasiat ja muut härvelit. Oikealla on boset, mutta käsittääkseni siellä on silti paremmin tilaa touhuta. Siitä pääseekin sitten kätevästi pariakin kautta.

Irroitat kontin sivuverhoilun oikealta puolelta niin sieltä löytyy sellainen muovinen säilytyslokero, irroita se. Sen alla on mm. letku takalasin pissapoikaa varten. Noh... se letkun liitos siitä kohtaa saattaa joskus vaikka irrota niin sinne pohjalle on varmuuden vuoksi laitettu vedenpoistoreikä. Tunge se johto siitä, taitaa tulla suorilla puskurin sisäpuolelle sinne sivuun. Sitten ei kyllä enään vesi juokse pois yhtä hyvin...

Tai sitten... Varapyöräkotelo on kiinni liimaamalla. Korin ja varapyöräkotelon saumasta voisi päästä puskurin taakse todella nätisti, mahdollisesti jopa niin että mitään ei jäisi näkyviin mihinkään. Edellyttä kyllä jonkinasteista liimauksen rikkomista.

Venäläistyyppinen asennustapa taas suosisi johdon tuomista takapenkin alla olevasta luukusta josta pääsee käsiksi käsijarruvaijereihin.

Fiksumpi kaveri, kuten sinä, käyttää kyllä varmasti tuota ensimmäistä vaihtoehtoa.

Jos jostakin syystä päädyt irroittamaan puskuria niin sehän taitaa olla kiinni siten että varapyöräkotelon puolelta löytyy kaksi ruuvia ja sitten puskurin päädyt on liitetty lokasuojiin sellaisten kiinnikerautojen avulla jotka löytyy kun raottaa sisälokasuojaa.
S203 C32 AMG 2002
[url=http://www.opto.fi]LED valaistusta[/url]
Avatar
laineracing
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2687
Liittynyt: Su 08.02.2004 16:13
Paikkakunta: hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja laineracing »

eiköhän siellä ole ihan valmiit reijjät mistä viedään myös peräkärryn sähköpiuhat myös pihalle,kumitulpat pois ja johtooo sinne.
simppa80
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3001
Liittynyt: Su 27.04.2008 20:24
Paikkakunta: Pohjois Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja simppa80 »

Tuikutusta Oulun kuppeessa
_______________________________________
S205 250 CDI 4matic -15 AMG-Line "Vollaustung"
_______________________________________
Ex: S212 250 CDI 4matic -12
Ex: S211 220 CDI -04 "Suomi edition"
Ex: Basuuna PWD -03
Ex: S204 220 CDI Mopf "AMG"
EX: Basuuna PWD -02
EX: S211 320 CDI "facelift" -06
EX: W638 110D -97
EX: C30T CDI AMG -05
EX: S203 200 CDI -03
Avatar
eerola
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 2998
Liittynyt: To 17.04.2003 13:17
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja eerola »

Oikeanpuoleista sivukotelosta subbarin alapuolelta löytyi hyvä läpiventikumi. Kotelon pohjassa oli "korkki", jonka alta löytyi parin millin reikä. Eli siitä sujautin piuhan auton alapuolelle. Sitten vain pohjapahvia vähän raolleen, että löysin johdonpään ja veto siitä puskurin alareunaan. Mitään ei siis tarvinnut irrottaa.

Ensimmäisien kokemuksien perusteella Parking Dynamics PD1 on aika hyvä apparaatti. Asentaminen oli helppo homma ja tutka ilmoittaa esteistä. Eli täyttää tehtävänsä.

Pienenä miinuksena Parktroniciin tottuneen käyttäjän mielestä on, että PD1 alkaa viestiä esteestä vasta 50 cm:ssä, kun Parktronic toimii vähän herkemmin. Lisäksi "nyt ollaan jo riskivyöhykkeellä"-indikaatio tulee vähän liian myöhään. Kun tuo tulee, marginaali on käytännössä 0 ja senttikin lisää tarkoittaa visiittiä maalarille.
-T

[img]http://www.iki.fi/eerola/signature.jpg[/img]
Avatar
laineracing
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2687
Liittynyt: Su 08.02.2004 16:13
Paikkakunta: hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja laineracing »

tänään oli taas yks purettuna,molemminpuolin on noin 30mm läpivientikumit. eikä tarvi kun sivukotelot ottaa auki.
Vastaa Viestiin