W124 Istuinlämmittimen korjausta (Kuvia)

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Jari Ke
Mersumaanikko
Mersumaanikko
Viestit: 5072
Liittynyt: Ke 10.05.2006 11:54

W124 Istuinlämmittimen korjausta (Kuvia)

Viesti Kirjoittaja Jari Ke »

Aloin joutessani tutkmaan mikä istuinlämmitintä oikein vaivaa. Otin istuimen pöydälle ja purin istuinosan päällistä. Mittasin että selkänojan lämmitinelemtti on kunnossa. Ohmipuntari näytti jotain 5 ohmin lukemaa. Istuinosan ääretöntä. No otin istuinosan elementin käsiini ja aikani mittailtuani tulin siihen tuloksen että elementin vastuslankoja on poikki. Purin yhden osan elementistä kokonaan ja oli monesta kohtaa lanka poikki :(

Oli siis korjauskelvoton. Usenhan näissä on vikana se että se musta parijohto joka menee istuimen etuosaan on mutrunut poikki sen PTC: juuresta ja niin se tässäkin oli kun sen ekan kerran korjasin noin 8v sitten. Autohan oli välillä kaiffarilla ja ostin reilu vuos takaperin takas ittelle talvi peliksi Voi huoletta ajella suolavellissä. Ei harmita :)

No aikani mietittyä ratkaisua otin apparin penkistä elementin käsiini. Mittaustulos Ohmipuntarilla 4,8 Ohmia. Ei muuta ku paikalleen. Mähän ajelen tolla autolla pääasiassa yksin.

Asennuksessa käytin pitkää suorakulmaa. Sais vaan olla pikkasen leveämpi et kun elementtiä työntää paikoilleen niin se ei jää kurttuun mistään kohtaa. Kädellä penkinpäältä tunnustelemalla sen kyllä huomaa. Ekaosuus elementistä piti laittaa uudelleen kun meni kurttuun. Poisotto ja uudelleen asennus käy kyllä kätevästi niin ettei kauaa kannata kädellä penkinpäältä sarhailla.

Kun otin elementtiä apparin penkistä niin se PTC vastus ei tullu sen mustan parijohdon mukana apparinpenkistä vaan jäi sinne. No sehän ei hidasta hommaa ollenkaan. Tinaa johdot kiinni toisiinsa. Täytyy vaan sitten muistaa ettei jätä lämmitintä ominnokine päälle pitkäksi aikaa.

Penkki muuten lämpiää tosi nopsaan :D Enkä nyt ole aivan satavarma olisiko penkin istuinosan etupäässä myös lämmityselementti?

Tässä kuvia elementtien irroituksesta asennuksesta ja vähä muustakin. Kuvien nimissä on ohjetekstiä jonka näkee kun vie hiiren kuvan päälle.

Vimonen kuva ei oikeastaan liity tähän homman ollenkaan. Meinasin alkuun ottaa koko kankaan pois mutta se tyssäsi siihen että kangas olikin kiinni jousien alla. Siksi jouduin ottamaan ton sivusuojan pois. (ympyrällä merkattuja tappeja on sitten kaksi Saa virheellisen käsityksen kuvasta et niitä olisi vain yksi mut huomaa kyllä kun sitä on tarve alkaa purkamaan )
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
Avatar
sompio
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1625
Liittynyt: Pe 13.10.2006 21:20
Paikkakunta: Kangasniemi

Re: W124 Istuinlämmittimen korjausta (Kuvia)

Viesti Kirjoittaja sompio »

Ompa selkeät ohjeet. Kiitos kaikkienpuolesta.
M-B E 200 CDI -09 Emännällä
M-B E 280 TE 4-Matic -98 Meni pojalle
M-B E 320 TE 4-Matic -98 Minulla
M-B 230 TEA -92 Pojalla
Mersuilla jo vuodesta 1969
Jari Ke
Mersumaanikko
Mersumaanikko
Viestit: 5072
Liittynyt: Ke 10.05.2006 11:54

Re: W124 Istuinlämmittimen korjausta (Kuvia)

Viesti Kirjoittaja Jari Ke »

sompio kirjoitti:Ompa selkeät ohjeet. Kiitos kaikkienpuolesta.
Kiitosta vaan.

Lisään yhden kuvan kun kerrallaan yhteen postaukseen ei kaikki sopinu.

Eli kun mitataan istuinosan vastusarvoa siitä penkin allaolevasta virtatöpselistä niin se musta parijohto joka alunperin on siellä penkin etupäässä niin tarttee olla kunossa tai sitten tinattu johdot yhteen kuten minä tein. Voi mitata niinkin että valitsee virtatöpselin ruskean johdon ja jomman kumman tuosta pikkutökkelistä --> pitäis löytyä noin 5 ohmia. Toisessa näkyy ääretön vastus. Jos näin niin elementti on kunnossa.

Ttökkeli näkyy kuvassa ton tinauksen vieressä. Lopuksi laitoin kutistesukkaa tuohon tinaukseen ja tungin johdon aivan istuinosan takareunaan ettei jää painamaan vastuslankoja ja persettä :D
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
Petromax
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1454
Liittynyt: Pe 03.12.2004 22:24
Paikkakunta: Tampere

Re: W124 Istuinlämmittimen korjausta (Kuvia)

Viesti Kirjoittaja Petromax »

Oletko purkanut koskaan nahkajakkaraa? Omassa lämpiää selkänoja ja istuimessa toinen kylkipala. Millainen mahtaa olla elementti siellä? Saako korjattua vai täytyykö etsiä uusi?
w124 200d -87
w202 220d aut-98
w124 e300tdt aut-95
w124 e250d aut-94
Viimeinen mersu tehtiin vuonna -95

Vastaa Viestiin