w169 keskuslukon ongelmat, lukon jousen vaihto

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
aaf
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 48
Liittynyt: La 05.12.2009 20:37

w169 keskuslukon ongelmat, lukon jousen vaihto

Viesti Kirjoittaja aaf »

Moi
MB A 150 -05 Keskuslukko juonittelee parissa ovessa, apukuskin puoli edessä ja takana. Takaovi, nappi räksyttää ja jättää lukon auki suljettaessa, etuovi ei jaksa vetää lukkoon kuin vain toisinaan.
Onko kenelläkään kokemusta w169 keskuslukon lukkopesän jousen vaihtamisesta ja vaikkapa linkkiä videoon, jossa lukon saisi kaivettua oven sisältä esiin?
Löytämäni linkit ei näytä kuin vain pätkiä eri työvaiheista, mutta kokopitkää videota en ole löytänyt. Korjaussarja tilattu, siinä tulee mukana cd, jonka laadusta ja avusta ei vielä tietoa.
Kaikki vinkit , niiltä jotka ovat tuon tehneet w169 etu-ja takaoveen , niin vinkit tervetulleita. Muiden mallien ohjeista ei hyötyä.
enins
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 54
Liittynyt: Ma 28.12.2015 17:02

Re: w169 keskuslukon ongelmat, lukon jousen vaihto

Viesti Kirjoittaja enins »

Tuli tuo homma tehtyä kuskin oveen vuosi sitten, -kahteenkiin kertaan. Ensin vaihdoin jousen (joka ei ollut poikki) ja kun vähemmän yllätykseksi lukko ei alkanutkaan toimia, vaihdoin koko lukon. Lukko maksoi Saksasta tilattuna noin 250 € (meni kyllä autoliikkeen piikkiin).

WIS kertoo työnkulun ihan hyvin. Isoja pop-niittejä tarvitset. En muista halkaisijaa, mutta otin leveäkantaiset ja suurimmat mitä löysin. Nekään eivät olleet riittävän suuria, joten käytinlisäksi koriprikkoja takapuolella. Näitä tarvitset verhouksen takana olevan levyn kiinnitykseen. Alkuperäiset niitit pitää tietty porata pois. Ja varaa teippiä, jotta saat ikkunan teipattua kiinni. Sen levyn kanssa saa olla varovainen, sillä se on ohut ja painaa varusteineen kohtuu paljon => taipumisherkkä.
lassekuu
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 50
Liittynyt: Pe 22.05.2009 16:24

Re: w169 keskuslukon ongelmat, lukon jousen vaihto

Viesti Kirjoittaja lassekuu »

Napin kumitiiviste on kuiva, keskuslukko ei jaksa vetää nappia pohjaan ja jää hakkaamaan. Ruuttaa napin juureen jotain rasvaa. Itsellä korjautui sillä.
Sen verran korjausta, että en tiedä onko siellä kumitiiviste vai mikä, mutta napin läpivienti on kuiva, ja aiheuttaa napin poukkimisen.
Mho2
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 3
Liittynyt: Ti 23.06.2020 21:37

Re: w169 keskuslukon ongelmat, lukon jousen vaihto

Viesti Kirjoittaja Mho2 »

Hitto, mä oon kironnut räpsyvää kuskinoven lukkoa jo pidemmän aikaa. Nyt luin tän ja korjaus kesti 20sek. Tosiaan voiteluainetta tapin juuresta sisään ja heti autooi..

Vastaa Viestiin