ABS, ESP, Sevice brake -herjaa

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Tisar
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 4
Liittynyt: La 11.01.2020 19:41

ABS, ESP, Sevice brake -herjaa

Viesti Kirjoittaja Tisar »

Nyt olisi taas hyvät neuvot tarpeen.
Tuossa hiljan vaihdoin S211 -03:een etupäähän toisen reaktiotangon. Palloniveltä irrottaessa rikoin kaksi ulosvetäjää, joten piti irrottaa tukivarretkin sisäpäästä ja käyttää koko napa irti, että pääsi kunnolla lyömään. Siinä oli sitten abs-anturikin irti ja kun kaikki oli taas kasasssa, niin näytössähan oli heti nämä tutut ABS, ESP ja Service brake -herjat. Putsaukset ja magneettistefan vaihto ei auttanut ja sitten alkoi laatikkokin temppuilemaan. Välillä toimii ja välillä on vain kakkonen ja pakki, välillä vain ykkönen ja pakki.

Pakko oli viedä sitten pajalle koodien lukuun, ennenkuin alkaa arvuuttelemalla osia ostamaan. Yllätys oli suuri, kun kone antoi herjaa molemmista TAKA- antureista. Käytiin heittämässä lenkki ja livenä kyllä kaikki pyörät antoivat ihan oikeita nopeuslukemia yhtään heittelemättä.

Nyt onkin vaikea uskoa, että sattumalta juuri sillä hetkellä, kun touhuan etupäässä, niin takaa menee molemmat anturit.
Edessä sen uskoisin, kun kävin myös toisella puolella edessä reaktitangolle antamassa vähän lekaa, mutta se homma jäi vielä vaiheeseen.

Mitähän tässä kannattaisi seuraavaksi katsoa?
Voiko noita antureita kotikonstein mitata, jostain luin, ettei näitä hall-antureita saisi yleismittarilla mitata, se mittaus rikkoo anturin.
Avatar
dealer
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 14646
Liittynyt: Su 04.01.2004 14:30
Paikkakunta: Haapavesi

Re: ABS, ESP, Sevice brake -herjaa

Viesti Kirjoittaja dealer »

Takakehät lienee rikki, ei niinkään anturit. Ajaa ei kannata ettei hajoa paikat.
mbosa.fi
Vastaa Viestiin