Mercedes Benz c 1.8 kompressori ihme vika

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Ahvis1992
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 2
Liittynyt: Ma 21.09.2020 15:29

Mercedes Benz c 1.8 kompressori ihme vika

Viesti Kirjoittaja Ahvis1992 »

Moro. Ostin tuossa jokin aika sitten tuollaisen 1.8 kompura Mersun. Moottori siis on m271. Vika olisi sellainen että kylmänä kun käynnistää ja ryyppy on päällä niin paukuttaa putkeen muutamia kertoja. Eli käy todella rikkaalla. Sitten kun putoaa tyhjäkäynnille niin toimii ihan normaalisti ja muutenkin lämpöisenä kun starttaa niin ei ongelmaa. Onko jollakin tälläisesta kokemusta? Tuli jo mieleen että voisiko ketju olla niin venynyt että on ennakko pielessä. Ei vaan ketju pidä edes ääntä. Edes kylmänä.
Avatar
dealer
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 15949
Liittynyt: Su 04.01.2004 14:30
Paikkakunta: Haapavesi

Re: Mercedes Benz c 1.8 kompressori ihme vika

Viesti Kirjoittaja dealer »

Ketjun venymisen huomaa useimmissa tapauksissa siitä, että kuuluu *räps* ja moottori on hajalla.
Kuuntelemalla sitä ei voi selvittää, ainut tapa on avata koppa ja katsoa ketjun kunto / mitata venymä. On toiveajattelua että ennen moottorin särkymistä ilmenisi jotain, johon ehtii reagoida ketjun osalta. Tosi harvoissa tapauksissa kun sattuu niin onnellisesti että yhden hampaan verran hyppää niin syttyy moottorivalo ja vikakoodi on nokka-akselin asennosta.
Jos tuo nyt kuitenkin sattuu olemaan ongelma joka johtuu ketjusta, ei kannata käynnistää moottoria enää yhtään kertaa. Ennakko ei sinänsä pieleen mene ketjun venymisellä.

Ei ole noilla oireilla minulle tuttu vika, kunhan vaan ketjuasiasta tulin kertomaan.

Vastaa Viestiin