W211 audio 20 vaihto xtrons android soittimeen.

Kaikki autostereoihin ja oheislaitteisiin liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
samuli2345
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 11
Liittynyt: Ma 28.04.2014 14:12

W211 audio 20 vaihto xtrons android soittimeen.

Viesti Kirjoittaja samuli2345 »

Terve. Tarkoituksena olis vaihtaa soitin w211 faceliftiin (2008) ja mietinnässä olisi tuollainen xtrons android soitin. Lueskelin foorumin aikaisempia keskusteluja ja hyvin vähän oli kokemuksia näistä. Olisko kellään tuoreita kommentteja kyseiseen soittimeen? Minun autossa ei ole optisia liitäntöjä

- Miten toimii pakkasella?
- Radion kuuluvuus? (Onko kukaan asentanut antennivahvistinta kaveriksi?)
- Äänenlaatu?
Avatar
Nozki
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3372
Liittynyt: Ma 16.08.2010 16:29
Paikkakunta: Länsi-Suomessa

Re: W211 audio 20 vaihto xtrons android soittimeen.

Viesti Kirjoittaja Nozki »

No joo,

olet ehkä huomanutkin tämän:
http://www.mersuforum.net/forum/viewtop ... 3&t=203286" onclick="window.open(this.href);return false;

Jos mä saan tuon vielä joskus toimimaan oikeasti ja oikein, niin ajatuksissani on tehdä tuon yhteyteen kooste siitä, miten se asennetaan ja mitä kokemuksia siitä on.

Äkkiseltään tällä hetkellä parin viikon kokemuksella sanoisin, että:
-Radion kanssa on tilanne se, että se on suoraan kytketty auton omiin antenneihin ilman mitään lisäjuttuja. Aika hyvin kanavia löytyy ja ääni on jopa suht ok monessa tapauksessa, jos ei ota huomioon todella häiritsevää moottorin kierrosten mukaan muuttuvaa häiriöääntä. Niin ja RDS -radio kun se sentään on, niin jos pitää AF -toiminnon päällä, niin se vissiin vaihtelee jollain ihmeen tavalla paremmin ja huonommin kuuluvien taajuuksien välillä (vaikka näkyvä taajuus pysyy samana) niin, että ääni katkeaa välillä pariksi sekunniksi tai jotain. On sekin aika häiritsevää, kun ainakin siellä missä sitä muuten jaksoin hetken kuunnella, se pätki aika usein. Saattaa riippua sijainnista ja kuunneltavasta kanavasta toki, mutta ei sitä huvita nyt testailla, kun ei sitä ininää kukaan jaksa kuunnella.

-Kylmän en ole havainnut vaikuttavan mitään, paitsi että näppäintaustavalojen sävy tuntuu olevan kylmänä punertavampi. Eipä nyt ole kovia pakkasia ollutkaan, enkä ole esim. levyjä paljon pyöritellyt siinä.

-Äänenlaadusta; jos vertaa alkuperäiseen, niin varmaan about samaa tasoa tuossa, kun se on nyt alkuperäisen kanssa samalla tavalla kiinni suoraan kaiuttimissa, siis ilman ulkoista vahvistinta.

-Noin muuten, periaatteessa toiminnot ovat suht ok. Kuitenkin toiminta on jotenkin epäluotettavaa / suurpiirteistä, jos esim. vertaa perinteiseen Sonyn, Pioneerin tai Alpinen CD-radiosoittimeen, joista mulla on aiemmat kokemukset. Kerran esim. kävi niin, että kun lähdin liikkeelle, niin laite ei lähtenyt millään keinolla käyntiin, joku taustavalo paloi, mutta muuta ei tapahtunut, vaikka mitä yritti tehdä. Kun auton sammutti ja sillä sai soittimen virrat bootattua, se toimi taas normaalisti. Vastaavasti ainakin yhdellä reissulla bluetooth oli pois pelistä ja korjaantui vain soittimen boottaamisella.

-iGO -navigointi paikantaa kyllä hyvin, mutta käyttöliittymää en ole ainakaan tähän mennessä oppinut mitenkään järkevästi hallitsemaan. En esim. ole löytänyt mitään paikkaa, josta saisi vaihdettua käyttöön mailien sijasta kilometrit ja mitenkään kovin näppärää ei ole käynnistää tai ottaa päältä pois navigointia johonkin tiettyyn kohteeseen. Nyt se esim. aina yrittää ohjata minua johonkin, enkä edes tiedä, että mihin, kun navigoinnin käynnistää. En tiedä missä määrin se johtuu siitä, että en ole oikein ollenkaan käyttänyt mitään Android -vehkeitä. Google maps toimii ainakin silloin, kun laitteelle on luonut puhelimen kautta verkkoyhteyden. Laajemmin en olekaan vielä testaillut sitä hommaa.

-Myyjä (siis se jolta ostin tuon, eli autodigi.ee) mainostaa iPod -yhteensopivuutta, mutta sitä ei ole olemassa. iPhone pitäisi pystyä jotenkin peilaamaan, mutta kun yrittää laitteesta käynnistää siihen käytettävän appin, se ei käynnisty, vaan kaatuu. Eikä appin päivittäminen ole auttanut. Apple Carplay pitäisi saada toimimaan, jos olisi ostanut lisäpalikan. Sitä mulla ei ole; peilaus pitäisi toimia ilmankin sitä, mutta ei se kuitenkaan toimi.

-Positiivista on, että rattinappuloista volume toimii ja biisinvaihto toimii. Puhelimen toiminnot jotenkin toimivat myös. Mittariston näytössä näkee radion taajuuden (mutta ei kanavan nimeä) ja biisin numeron ja ajan (mutta ei nimeä). Jos kuuntelee levyä, niin biisin numerona mittaristossa on aina näkyvissä levyn biisien määrä, eikä sitä, mikä biisi soi. Se toimi oikein aluksi, mutta muuttui sitten tuommoiseksi melkein heti. Sitten oli sellainen hauska havainto, että kun vaihtaa biisejä rattinappuloilla ja sitten ottaa mittaristoon vaikka polttoaineenkulutusvalikon ja vaihtaa siinä näkymää toiseksi, niin biisitkin vaihtelevat. Paitsi jos säätää ensin volumea. :-P

-Niin, muistitikulta pystyy koko lailla näppärästi soittamaan musiikkia ja bluetooth -toisto toimii myös. Mulla on nyt PC:llä tehty muistitikku, jossa on biisit iTunesin tekemässä formaatissa, ja nekin soivat ihan asiallisella äänenlaadulla. Se vähän harmittaa, että vaikka biisit ovat tikulla ryhmiteltynä niin, että jokainen levy on oma kansionsa ja kunkin artistin levyt ovat artistin mukaan nimetyssä kansiossa, niin tämä soitin näyttää vain kaikki levyt. Eli iPodista poiketen, tällä ei voi ensin valita artistia ja sitten katsoa kyseisen artistin levyjä, vaan kaikki levyt ovat samalla listalla, kylläkin artistin nimen mukaan aakkosjärjestyksessä, eli sentään kunkin artistin levyt ovat peräkkäin siinä listalla.

-Puhelin toimii ihan yllättävänkin hyvin, vaikka en asentanut ulkoista mikrofonia. Laitteessa itsessään on mikrofoni kiinteästi.

Tulipa taas kirjoitettua pitkästi...
W124 250 D -92
C123 280 CE -81
W124 E 300 Turbodiesel -94
S211 E 220 CDI -09
samuli2345
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 11
Liittynyt: Ma 28.04.2014 14:12

Re: W211 audio 20 vaihto xtrons android soittimeen.

Viesti Kirjoittaja samuli2345 »

Kiitoksia kattavasta ja hyvin kirjoitetusta vastauksesta. Kyllähän tuosa tuntuu olevan vielä, niin paljon asioita mitkä häiritsee itsellä, että taidan harkita jonkin "laatusoittimen" asennusta sovitteella.
Avatar
Beagle_
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 178
Liittynyt: La 28.05.2011 23:14
Paikkakunta: Iisalmi

Re: W211 audio 20 vaihto xtrons android soittimeen.

Viesti Kirjoittaja Beagle_ »

Tuossa olen itsekin haaveillut uudesta android mankasta s211:seen, sais pakkikameran ja google mapsit näyttöön yms herkkuja.

En vain vieläkään ymmärrä tuota optista kaapelia. Puhutaan että pitäisi vetää piuhat mankalta peräkonttiin alkuperäiseen vahvistimeen. Autossani se halvempi mallin vahvari onko se nyt bose, ei harman kardoneita. Tuleeko piuhassa sitten etu ja takakajareiden linjat? Mitä kaikkea siinä johtosarjassa kulkee?

Ebayssa näyttää olevan myynnissä fiber optic dekoodereita, niissä vain rca:t oikealle ja vasempaan linjaan. Ei siis voi erottaa etu ja takakajareita. Mahtaa äänenlaatukin olla kehnompi.

Oletteko saaneet radion kuulumaan moitteetta, pitikö joku virtajohto vetää antennivahvistimelle? Näkyykö soittimen näytössä radiokanavan nimi vai pelkkä taajuus? Lokero ei toimine enää, mutta sen saanee toimimaan jollakin kytkennällä.
S211 2007 E320Cdi, Vito W638 112CDI 2003
Vastaa Viestiin