W203 Bose D2B -kuitulinja

Kaikki autostereoihin ja oheislaitteisiin liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Kliineri
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 27
Liittynyt: Ti 18.02.2020 11:13

W203 Bose D2B -kuitulinja

Viesti Kirjoittaja Kliineri »

Moro! Onko kenelläkään kokemusta tästä vanhemmasta D2B -kuitulinjasta? Omassa C-mersussani on Bosen äänentoistojärjestelmä, joka sisältää D2B -kuitulinjan. Haluisin säilyttää vakiosoittimen ja liittää järjestelmään vahvistimen/vahvistimia, joilla voisi ensisijaisesti ohjata mahdollista uutta subbaria Bosen alkuperäisen tilalla, mutta mitä olen tutkinut, niin ei ilmeisesti ainakaan Suomen markkinoilla ole kyseiseen tarkoitukseen muuntajaa tähän kuitulinjaan. Mahtaisiko joku tietää, että saako esim. Ebaysta muuntajan, jolla tämän optisen linjan saisi analogiseksi ja tätä kautta signaalin lisävahvistimille? Tai mahdollisesti muutettua tämän D2B -väylän MOST -väyläksi jolloin voisi hyödyntää Helixin DSP:tä. Jos ei löydy vempaimia kyseiseen hommaan, niin täytyy tyytyä vaihtamaan soitinkin.
jhmb
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 2
Liittynyt: Ma 25.10.2021 00:14

Re: W203 Bose D2B -kuitulinja

Viesti Kirjoittaja jhmb »

Jossain englanninkielisessä keskustelussa vilahti, että jostain Kiinasta saisi tuohon väylään adapterin. Mutta eikö olisi kuitenkin helpompaa napata kaiutintasoinen signaali bosen vahvarin jälkeen? Se voi toki olla aika rajusti prosessoitua, mutta luulisi bosenkin painavan subbariin bassosignaalia.
Kliineri
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 27
Liittynyt: Ti 18.02.2020 11:13

Re: W203 Bose D2B -kuitulinja

Viesti Kirjoittaja Kliineri »

Joo sekin on yks vaihtoehto. Ei vaan ensimmäisenä huvittais lähteä tuota reittiä, kun ei tiedä kuinka suodettua se signaali on, jos lähtökohtana on saada parempaa bassoa.
Avatar
Jousal
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 11
Liittynyt: Ti 07.02.2023 12:16

Re: W203 Bose D2B -kuitulinja

Viesti Kirjoittaja Jousal »

Itse olen omasta mesestä poistanut kokonaan alkuperäiset järjestelmät ja vetänyt rcat taakse ja korvannut bosen subbarivahvistinjärjestelmän nelikanavaisella vahvistimella.

Kaikilta ovikaiuttimilta tulee taakse alkuperäisesti johdot, jotka taas on vahvistimeen kytketty.

Jos haluat säilyttää alkuperäiset järjestelmät, jää vaihtoehdot vähiin. Ainoa mitä pystyy tekemään ilman suurempia muutoksia, on ottaa kaiutinjohdoista signaali esim. Linjataso muuntimelle.

Huomioi jos vaihdat alkuperäisten kaiuttimien tilalle toiset kaiuttimet on niiden 2 ohmin kelalla.

Itse suosittelisin vaihtamaan aluksi pelkästään alkuperäisten kaiuttimien tilalle mitään muuta muuttamatta BLAM relax 165RC kaiuttimet eteen ja takaoviin BLAM relax 130RC

Erittäin hyvä hinta-laatusuhde ja ovat 2ohmin kelalla.

Toivottavasti tämä auttoi sinua ja muitakin!

Vastaa Viestiin