G500 vm -00 käyttöautona - myyty uuteen kotiin 2021

Mersujen (ja vain Mersujen tai suoraan niihin liittyvät) korjaustarinat, -ohjeet ja muut vastaavat projektikertomukset.
Vastaa Viestiin
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

G500 vm -00 käyttöautona - myyty uuteen kotiin 2021

Viesti Kirjoittaja karra »

Paljon on vettä virrannut Suomenlahteen Saimaan kanavassa ennen kun sain aikaiseksi puristettua tämän tarinan kasaan. On niin paljon muuta touhua ollut niin tämän juttu on vaan priorisoitu kauemmas.

Minulla toki on ollut sellainen haave tai unelma joka ei koskaan varmaan toteutuisi eli omistaa veekasi-Gee. Kun noita erikoisempia vintagemersuja on ollut ja youngtimereitakin niin sain kuulla sen lisäksi että milloin se kuussatanen tulee taloon, että itseään oikeana pitävän mersumiehen kuuluu kerran elämässä omistaa Gee ja kokea se niin hyvässä kun pahassakin, kuulemma . Ei tosiaankaan kannattaisi yllyttää hullua ja kaataa bensaa liekkeihin, kiitos klubiveljet...

Taloudessahan on hyvä olla yksi "vetoauto" ja minullahan on ollut aikaisemmin omistuksessani Chevy Tahoe toistakymmentä vuotta, reilu pari vuotta ML 320 ja hetkellisesti (projekti + tuontiauto) diesel-BJ40 sekä samoin tuontiprojektina Bensa-Discovery I manuaalilla ja muistin syövereistä kaivoin että ajoinhan talven 1990-1991 diesel GMC Jimmyllä. Bensa-Rangella olen myös ajanut ja joskus ammoin Datsun Patrolillakin.

Olin sitten ajanut kerran 1995 diesel Geellä ja se tuntui yllättävän ketterältä. Sitten ajatus kypsyi bensa-G:n hankintaan ja kun kilometrejä tulee vähän ja nekin ajan venäjän bensalla niin G500 muotoutui sitten kohteeksi. Tässä välissä eli toissa kesänä kävin tosin Kerimäellä ottamassa kylmät tyypit (kone käynnistettiin tosin) etukulmastaan kolaroidusta 300 GE:stä, mutta ei päästy kauppoihin näkemyserojen takia.

Työkaveri tuotti Ruotsista itselleen vm 2000 bensa-Tahoen viime syksynä pienellä verolla (tonni ! ) ja tiedossa silloin oli jo että tuleva exä saa ML:n, se pisti suunnitelman käyntiin. Lisäksi G:n legendaarinen maine ja "imago" toki vaikutti asiaan, ja värin piti olla black on black. Aloin maaliskuussa seuraamaan Mobilen ja Autoscoutin autoja, Blocket ja Auto24.ee sivustoissa ei noita ollut. Craigslistillä jenkeissä oli sitä ”kakkossarjaa” eli 2001 lähtien mutta aika kalliita olivat, kuten hinnat oli ylhäällä myös Emiraateissa sekä sinne ”uustuotujen” orkkismaa Japanissa lähtökohtaisesti. Japanista tuonti on helppoa kuten helppoa se on Emiraateistakin; sain yhteyden ihmisten muuttoja tekevään firmaan ja heiltä tarjouksen 1 tai 2 autoa merikontissa Suomeen. Mutta, hintataso on noissa EU:n ulkopuolisissa maissa korkea ja yhdistettynä tuontikuluihin plus veroihin niin tuonti sieltä ei kannata. Japanissa olisi ollut ei-huutokauppafirmassa edukas hopea 2001 mallinen mustalla sisustalla mutta kun paikallinen työkaverini olisi mennyt Yokohamaan sitä katsomaan niin kerröttiin että pelkästään nettikauppaa tekevät... sinne jäi. Se olisi ollut tullattuna alveineen Hangossa noin 28 000 euroa...

Jatkoin saksansivujen seurantaa sitkeästi. Tämä ostettu yksilö löytyi Mobilesta juhannusviikolla ja sen sijainti oli Budapestissa, mittarissa 149 tkm. Heinäkuussa 2000 Saksassa käyttöönotettu Gee oli toisella omistajallaan Unkarissa ostettuaan sen vasta huhtikuussa. Nuorelle Aronille auto oli liian kömpelö keskusta-ajeluun ja motarillakaan tämä ei ole siis se paras kulkine, vaatteiden maahantuontifirmaan ostettu auto lähti siksi myyntiin ja tilalle oli tulossa 2007 mallin W211.

Kuva

Saksassa G oli ollut 4 omistajalla, ja unkarilainen Zoltan oli hakenut sen Saksasta kotiinsa Gyoriin kesällä 2013. Autoon oli tehty Unkarissa kuntotarkastus ennen Zoltanin omistusta ja samoin sama mersun diileri oli testannut auton Zoltanin toimesta Aronille viime huhtikuussa. Nämä raportit ja saksan aikaiset rekisteriotteet kuten muutkin paperit tuli auton mukana, kolmen avaimen kera.

Kuva

Varusteina löytyy mm Audio 30 kasettisoitin erilisellä CD boksilla, Webasto langattomalla kaukosäädöllä sekä lämmitettävä tuulilasi kuten lämmitettävät takaistuimetkin. Nokian toimiva autopuhelinkin on, nyt siinä on multisim-kortti ja luuri on asennettu paikoilleen tuon ipad tms alustan tilalle. Saksalainen kolleegani, G-harrastaja katsoi papereita ja kertoi ensimmäisen omistajan olleen Daimler-Benz ja oletti auton olleen esittely- tms auto. Sen jälkeen auto oli ollut toisella firmalla ja kolmas omistaja oli leirintäalue/luonnonpuisto/tms ja neljäs sitten yksityinen gyntteri. Huoltokirja oli täytetty 50 tkm asti ja autosta löytyi vielä saksalainen huoltokuitti 120 tkm kohdalta, oisko se ollut vuodelta 2012.

Kuva

Zoltan oli ostanut Itävallasta autoon tuning-palikkaa kuten viri-viri-pakoputkiston sekä bling-bling-maskin että facelift-vilkkupeilit ja 19" aidot AMG-vanteet. Aron oli täydentänyt varustusta Rhino merkkisellä murtohälyttimellä sekä ajonestolaitteella kesällä 2016.

Kuva

Sain auton dokkarit pdf muodossa sekä sain Vehon kautta huoltotiedot sekä takuukorjaukset Saksassa 2004 asti, ajettu tuolloin reilut 50 tkm. Virossa asuva autojobbari tarkasti dokumentit koska hänellä on kokemusta auton ostosta kaalimaista. Hinta tingittiin puhelimessa ja käsirahan maksoin PayPalilla. Matkaan lähdettiin heinäkuun toisena sunnuntaina lennolla ja Budapestissa sijaitsevan Apartments-majoituksen pyörittäjän haki meidät lentoasemalta majoitukseensa illalla. Luonnollisesti emme vihjanneet matkan tarkoitusta (ja antaneet osviittaa kannettavan rahamäärän suuruudesta) vaikka pyysin parkkipaikaa ma-ti väliseksi yöksi (kerroin että tapaan kaverin joka tulee sinne autolla).

Tapasin Aaronin maanantai-aamuna toisessa osoitteessa (en kertonut tarkkaa huoneiston sijaintia) ja matkakumppanini odotti rahojen kanssa sivummalla. Kun näin että Aron saapui yksin ajattelin että hommassa ei ole riskiä, ja uskalsimme lähteä kaikki kolme koeajolle.

Kuva

Auto oli aika pitkälle sitä mitä pitikin ja kaupat sovittiin. Menimme ensin Allianzin toimistolle ottamaan vientikilville vakuutusta mutta siellä neuvottiin menemään ensin "Trafille" ja ottamaan vientikilville tunnus, vaikka paikallinen Trafi oli neuvonut toisin. Ei kun isoon valtion toimistoon joka oli täynnä ihmisiä ja käytössä oli neljä eri jonotusnumerosysteemiä. Aronin piti jonottaa infotiskille että sai luvan ottaa jonotusnumero. Reilu tunti meni ja saatiin paperi, minun piti antaa muiden tietojen lisäksi esimerkiksi äitini etunimi ja tyttönimi!

Kuva

Menimme sitten toiseen Allianzin konttoriin joka oli hieman asiakasystävällisempi. Siellä taas kysyttiin mm äidin tyttönimeä! Vakuutuksen ja Green Cardin kanssa takaisin valtionkonttorille ja uusi jonotusnumero jonka sai heti. Jonotuksen aikana vanhat kilvet irti ja sitten taas sitä äidin tyttönimeä kysyttiin... jossian välissä kirjoitettiin unkarinkielinen kauppakirja koska englanninkielinen ei kelvannut "Trafille". Lopuksi kilvet kiinni ja mentiin pankkiin jossa maksoin auton, Aron vaihtoi osan rahoista forinteiksi. Sitten heitin Aronin toimistonsa kautta kotiinsa Pestin puolelle. Lämmintä oli 34 astetta ja 2,4 miljoonan asukkaan keskustan liikenne oli aika kaoottista. Koko hommaan meni 7 tuntia.

Tiistaina aamusta ajoimme Bratislavaan, hotellin varasin netistä edellisenä iltana. Hotelli oli iso sosialistiselta ajalta peräisin oleva "kombinaatti" Tonavan toisella puolelle vanhaakaupunkia vastapäätä. 200 km ja 2 h, perillä oli 35 astetta lämminta!

Kuva

Keskiviikkona jatkoimme Slovakiasta Tsekin kautta koukaten Puoleen Varsova kehätietä ohittaen. Illalla klo 10 pääsimme hotelliin Augustowiin. Matka kesti 13,5 h.

Kuva

Torstaina noin viiden tunnin stintti Riikaan, hotelli oli ihan keskustassa. Perjantaina nelisen tuntia Pärnun kautta Tallinnaan. Lauantaina klo 17.30 lautalla Suomeen.

Kuva

Lauantai-iltana tultiin kotiin siis vajaan viikon reissulta. Ajomatkaa tuli manner-euroopassa vajaa 1800 km joten reilu 2 tkm tuli vietettyä Geen ratissa yhteensä selän olenkaan puutumatta.

Kuva

Sekä tulevien verojen että tekniikkahuolien takia mahdollisimman vanha eli 1998 olisi käynyt. Uskon että lastentaudit on tässä varmaan korjattu (ainakin käyntejä diilerillä jonkun nitinän ja narinan takia oli useita) ja sitä uudempaa 2001 esiteltyä missä Comand ja muuta elektroniikkahässäkkää (penkkien modulit ym) halusin välttää. Ameriikan foorumeilla haikailivat tämän "ykkössarjan" perään juurikin sähkövikojen takia, mutta ilmeisimmin tätä G500 mallia ei sinne viety kun vasta vuodesta 2002. Tässä ykkössarjassa ei ole esim OBD:ta vaan se tuli vasta kakkossarjaan. Harmaatuotujen vanhempien kanssa on tästä syystä ollut jenkkilässä ongelmia.

Kuva

Itse asiassa 500GE oli ollut olemassa jo 1993-1994 M117 koneella mutta ne ei kuulemma ole lähellekään niin hyvä käyttöautoja kuin tämä G500. Koska nekään ei ole halpoja niin ne putoavat jo youngtimer harrastekategoriaan.

Kuva

Tässä välissä tuli autoa laitettua ja huollettua mutta kirjoitan siitä myöhemmin.

Kuva

Autoveron määräksi tuli kahden ja puolen kuukauden odottelun jälkeen 7309 euroa ja veroprosentti oli 26,9. Mielestäni liki 30 tonnin vertailuhinta on liian paljon koska autossa ei ole täytetty huoltokirjaa 11 vuoteen ja mittarilukema 155t ei välttämättä pitänyt paikkaansa. Lisäksi tulli oli jokin aika sitten käyttänyt parissa 1996-1997 dieselGeessä 12-13 tonnin arvoa verotusta laskettaessa. Mielestäni vuoden 2000 Gee ei saa olla noin arvokas, siis arvona - ei pyyntihintana. Noistahan pyydetään toki vaikka mitä.

Autossa on muutamia parkkipaikkakolhuja kyljissä, kivenhakkaumia tuulilasin kehyksessä ja takaovessa alkavaa ruostetta pyyhkijän akselin juuressa. Sisältä auto on kuin uusi.

Laittelen lisäkuvia ja varustelistauksenkin myöhemmin, niitä on työkoneella
Viimeksi muokannut karra, Ke 13.01.2021 19:27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

Koeajossa autosta kuului vieno ujellus; kuin ois perä huutanut. En antanut sen vaikuttaa koska olin myyty heti kun näin kiiltävän auton paahtavan helteisen Budapestin ydinkeskustassa ravintolakatujen takapihalla. Autosta siis näki heti että siitä on pidetty hyvää huolta.

Kotiin päästyäni aloin heti tutkimaan Geen voimansiirtoasioita. Tarkistin kaikki öljyt, sitten otettiin keskikardaani irti ja todettiin murrosten ja kumien olevan kunnossa; rasva oli vaan kivettynyt joten vakionopeusnivelet putsattiin ja rasvattiin uudelleen. Etu-ja takakardaanien liu’ut sekä murrokset rasvattiin. Tällä ei ollut vaikutusta ääneen.

Kun tsekkasin jakolaatikon öljyt niin mielestäni se heilui aika reilusti kun käänsin proppuja auki. Ostin jakiksen tukikumit 3 kpl merkkiliikkeestä kohtuulliseen 370 euron hintaan, mutta niiden vaihtaminen ei vaikuttanut, ja uudetkin kumit on aika pehmeät eli jakis pääsee heilumaan jos sitä kampeaa.

Laitoin jakolaatikkoon pari purkkia Resus-T lisäainetta mutta sekään ei ole vaikuttanut mihinkään.

Sitten huomasin että moottori heiluu aika paljon kaasutettaessa vaikka sorkkaraudalla en saanut moottoria liikkumaan auton alta kannatinkumeja tarkistaessani. Ostin uudet moottorin kannatinkumit ja vaihteiston hännän tukikumin joka olikin W220 yhteensopiva ja hinta melkein ilmainen 40 euroa. Koneen kannatinkumeista joutui pulittamaan sen kohtuullisen 400 euroa! Ei ole vielä vaihdettu niitä mutta huomasin ajaessani sellaisella aaltoilevalla tiellä että ulina muuttui tienpinnan mukaan joten toivottavasti kyse on jostain voimalinjan liikkumisesta!

Webaston radiokauko-ohjain ei pelaa, patterit toki vaihdoin eikä resetointi ole tepsinyt.

Webasto ei lähtenyt aina käyntiin kun ilmat kylmeni joten käytin sen huollossa, vikakoodi antoi akun jännitteen joten uusi AGM akuu auttoi asiaan ja weba pöhisee nyt niin kun kuuluukin. Käyttötunteja lämmittimellä oli takana 140 eli aikas vähän käytetty laite.

Kuva

Laitoin autoon LED takalamput, näyttää orkkiksilta mutta ovat ebaykamaa ilman E-tunnuksia.

Ostin liettualaiselta vannekauppiaalta kromimaalilla pulveri/uunimaalatut orkkis vanteet spekseillä 7,5x18 ET 63 ja niille hain Viipurin Hobbyautosta 0716 paistetut Continental IceContact 2 SUV nastarenkaat. Nyt on pitoa. Vanteet kiloeuron ja renkaat Suomesta ois olleet 1,2 kiloeuroa; onneksi sai lähialueelta ostettua edukkaammin, ne on kyllä valmistettu rysslandiassa.

Otin autopesusopimuksen talveksi mutta ei harjaton eikä harjallinen PesuMaatti pese auton perää puhtaaksi wararenkaan rakia. Jos sen varapyörän irrottais ja laittasi takakonttiin talven ajaksi?

Mitäs muuta, V8-logollisten kangasmattojen päälle laitoin ebaysta ostetut orggisoloiset hyvälaatuiset kumimatot.

Laittelen varustekoodit kun pääsen Klubin sivuille tai työkoneelle, kotikoneella ei EPC:hen päästävä salasana toimi jostain syystä.
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
Avatar
jjruutiainen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 238
Liittynyt: La 03.07.2004 19:44
Paikkakunta: JURVA
Viesti:

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja jjruutiainen »

Kähee peli :thumbup:

Oletko yhtään katsonut polttoaineen kulutusta , vaikka ei se varmaan ekana tule mieleen pensa kasia ostettaessa .
Mercedes C 320 Cdi -06 , Iveco , Alfa 147 v1600
Avatar
Sharedoc
Mersumies
Mersumies
Viestit: 807
Liittynyt: La 03.03.2012 15:48
Paikkakunta: Oulu

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja Sharedoc »

Hieno auto mutta jos vähäkään enemmän ajelee niin G-mersu on parhaimmillaan isolla dieselillä ja automaatilla.
Ajossa: S123 300TDT autom -82 659tkm http://www.mersuforum.net/forum/viewtop ... 3&t=165053
Vastaanottotarkastuksessa: C107 350 SLC -72 240tkm (MR) http://www.mese.fi/forum/viewtopic.php?t=65233
Odottaa museotarkastusta: Fiat 600D -64 64tkm http://www.fiatforum.fi/viewtopic.php?f=9&t=41922
Lomalla: W123 300D -76 489tkm (MR) http://www.mese.fi/forum/viewtopic.php?t=65243
Lomalla: Monark Monarped -61 http://www.mese.fi/forum/viewtopic.php?p=777043#777043
Avatar
jjruutiainen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 238
Liittynyt: La 03.07.2004 19:44
Paikkakunta: JURVA
Viesti:

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja jjruutiainen »

Mullakin olisi V8 pensa jos saisi laittaa :thumbup: olis edes tehoa :shock:
Sharedoc kirjoitti:Hieno auto mutta jos vähäkään enemmän ajelee niin G-mersu on parhaimmillaan isolla dieselillä ja automaatilla.
Mercedes C 320 Cdi -06 , Iveco , Alfa 147 v1600
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

Joo minulla ei tule nykyään paljon ajoa ja kesällä on pienempikulutuksisia rinnalla ajossa pitkille matkoille tarvittaessa :P . Kulutus on sanotaanko aika miehekäs; näilä keleillä nurkka-ajossa 24-25 l sadalla. Maantielle kun menee niin se vajuu sinne 17 l sadalla mutta kesäisiä 15 l sadalla lukemia ei ole kesän jälkeen näkynyt.

Bensa-auto on se juttu minulle, tuo viriputkiston laulu kiihdytyksessä piristää aina ja saa hyvälle tuulelle :D
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
tahtoomersun
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2067
Liittynyt: Pe 06.12.2013 14:02

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja tahtoomersun »

G vs. viherkommarit 10-0 :clap:
Perheessä:
S 203 C 200 CDI -05
S 205 C 220 CDI -15
S 2O4 C 350 CDI -09
C 126 500 SEC-89
ex
S 212 200 CDI -11
W 208 CLK 320 -99
W 211 E 220 cdi -05
S 210 E 220 cdi -02
S 202 c 180 -99
"Tahto voittaa järjen"
Avatar
jjruutiainen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 238
Liittynyt: La 03.07.2004 19:44
Paikkakunta: JURVA
Viesti:

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja jjruutiainen »

Eipä nää uudematkaan varmaan dieselinäkään tuon alle mee , oma vanha 3.0td vie sen 15-20 l 100km .

Eipä tarvi miettiä penkkien poistoa kun ei ole polttoaine veroa :thumbup:

Tällainen uudempi olisi varmaan mukavampi ajella ainakin näillä tehoilla .. :D
Mercedes C 320 Cdi -06 , Iveco , Alfa 147 v1600
Avatar
jjh-
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 122
Liittynyt: Ma 25.05.2015 12:30

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja jjh- »

Ohan näissä G mersuissa jotain hienoa :D Toisaalta ite melkeen hankkisin jonkun vielä isomman ihan vaan siksi kun ei mulla nyt oikeasti mitään tarvetta tällaselle edes olis, joten vedetään kerralla överiksi... joku Escalade tms. :lol:
98 Ford Puma -> 06 Civic -> 04 CLK 200 -> 07 CLK 500
Avatar
Pontus
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1125
Liittynyt: Pe 08.02.2008 20:26
Paikkakunta: Helsinki

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja Pontus »

Minkälaisia eroja tuossa G-mersussa on verrattuna Tahoeen :?:

Kumpi on mukavampi?, Kumpi menee maastossa paremmin?
Nyk; S204 200 Kompressor A 2008 ja Mercedes Benz W123 230E A 1982 (Lepäämässä tallissa)

Ex Mercedes Benz w115 220 D (mr)
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

Pontus kirjoitti:Minkälaisia eroja tuossa G-mersussa on verrattuna Tahoeen :?:

Kumpi on mukavampi?, Kumpi menee maastossa paremmin?
Kun sopivaa Geetä ei alkanut löytymään mielessä oli itselläkikin Escalade tai Suburban eli vielä isompi kun Tahoe mutta onneksi pysyin kuosissa enkä hätäillyt :D .

Erilaisia ovat autot, 1995 Tahoe on leppoisampi, löysempi ja 200 hv tehoilla laiskempi, 2000-luvun alun tehokkaammat Vortecit on sitten terhakkaampia kaikin puolin, työkaverin autoa testannut... G:ssä on tosin paljon paremmat penkit. Eri meininki autoissa kertakaikkiaan.

Oikeassa maastossa en ole kumpaakaan kokeillut mutta G pesee jenkkilotjakkeen mennen tullen, ja liukkaalla/lumessa G tuntuu yhtä tukevalta kuin ML esimerkiksi, jatkuva neliveto varmaan vaikuttaa siihen (jos vertaa Tahoeta mikä on normaalisti takavetoinen).

Chevyt vaikuttaa olevan toki pieniruokaisempia.
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
Avatar
Häksä
Mersumies
Mersumies
Viestit: 513
Liittynyt: Su 27.03.2011 10:47
Paikkakunta: Helsinki

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja Häksä »

Minkälainen tuollainen G on arkiajossa, verrattuna henkilömallin Mersuun, esim 124/126? Olisihan tuollainen pirun komea, ei siitä pääse mihinkään.. Olisin kyllä valmis sietämään tiettyä kankeutta tai epäkäytännölisyyttä ihan vaan siitä syystä että olisi G alla. En todellakaan tarvitse maastoautoa mihinkään :mrgreen: Itseäni kiinostaisi 90-luvun alusta 300GE tai G320. Ehkä joku päivä.
500 SEC ’85 kesäkäyttis
S8 quattro manual ’97 talvikäyttis
944 Turbo ’88
200 quattro 20V ’90 naftaliinissa, odottaa parempia aikoja
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

Ei tuo ole mitenkään kankea, se oli minullekin yllätys kun pari vuotta sitten ajoin eka kertaa 1995 dieselkutosella. Korkeasta autosta näkee hyvin, ei ole liian pitkä ja kapeakin on eli mahtuu normi parkkiruutuihin, korkeus noion 1,95 niin mahtuu halleihinkin. Työkonemaisuus on kaukana, auto on todella hiljainen, kuin ässämersu. Ilmanvaihtohantaakit on kuin 70-luvulta, itse asiassa niinhän ne onkin :lol: , ne on vähän oudot.

Tässä auttaa varmaan ketteryyteen tuo teho, autossa on puhtia että pinkaisee kepoisesti liikkeelle, toki reipas ajo nostaa kulutusta mutta olen mielestäni oppinut sellaisen ennakoivan, ripeähkön mutta ei mitenkään kiihdyttelevän ajotyylin.

Nyt alla normirengaskoko OE vanteilla niin en ole huomannut ollenkaan vetelyä urissa, tosin tiet on taas osittain lumen peittämät niin katsotaan sitten sulalla tiellä kunhan kelit lämpenee.

Ajoin tänään 6 km töihin ja koska webasto oli ollut päällä 25 min ja moottorin lämmöt aika normaalit niin lähdin liikkelle noin minuutin tyhjäkäynnin jälkeen. Kulutusmittari ei minuutin aikana kerinnyt pomppaamaan taivaallisiin lukemin niin kulutus tuolla matkalla oli 21 l sadalla, kulutusmittarin mukaan siis.
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
lauri a.
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 270
Liittynyt: Ti 14.04.2009 21:25
Paikkakunta: Sastamala

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja lauri a. »

Tuo autohan on korimalliltaan w463 elikkä sisusta kojelautoineen ja lämmönsäätöhärveleineen on huomattavasti modernimpi kuin vanhemmassa w460 mallissa joka muistuttaa ergonomialtaan lähinnä jotain vanhaa Sisun kuorma-autoa. W463 alkupään malleissa ohjaamo muistuttaa paljolti W124 mallia ja ergonomiakin on hyvällä tasolla. Itsellä om603 turbomoottorinen vm.90 pitkä diesel Gee kuluttaa alkaen 13l/100km eli eipä nuo ole mitään talousihmeitä millään moottorilla.

Geen hyvät maasto-ominaisuudet johtuvat pitkälti perusrakenteesta, eli tikapuurunko ja molemmissa päissä jäykät akselit kierrejousin, mikä luo hyvät joustovarat. W463 mallissa on jatkuva neliveto, ja tämän lisäksi kolme tasauspyörästönlukkoa: keski- , taka- ja etutasauspyörästöille. Kun ne kytkee päälle niin jokainen pyörä vetää koko ajan samaa tahtia. Itse olen kokenut hyväksi myös Geen korkean ajoasennon ja hyvän näkyvyyden ulos. Pitkässäkin mallissa akseliväli on lyhyempi kuin esim. Toyota Hiluxissa josta syystä auto ei ole kaiken kankeimpia käänneltäviä metsässä.

Suosittelen tarkastamaan etupyörän laakereista välykset. Geessä on etupäässä säädettävät pyöränlaakerit, tyyppivikana vähänkin liian löysä pyöränlaakeri syö etunavat ja vetonivelen boorit väljäksi. Itse vaihdoin juuri akseliremontin yhteydessä molemmat etunavat (470e/kpl) ja pyöränlaakerit. Navat olivat pyörineet liian kauan liian suurella laakerivälyksellä josta syystä toiselta puolelta oli vetarin boori sökönä ja toisella puolella sisäkooli oli pyörinyt navassa.
Efraim
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 313
Liittynyt: Pe 17.04.2009 16:27
Paikkakunta: Manse, Riäväkylä

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja Efraim »

Pähee äijäkaara :thumbup:
jaakko.putkisaari
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2561
Liittynyt: Su 25.02.2007 17:39
Paikkakunta: Espoo

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja jaakko.putkisaari »

Komea pelihän tuo on ei voi kieltää ja jostain syystä musta värimaalilma tekee sutjakan näköisen pelin Geestä! :clap:
Jaakko.P

Ja näillä mennään.
123 230e 82
124 300ce 88
124 230e 89
124 200e 92
Avatar
MouTine
Mersumies
Mersumies
Viestit: 925
Liittynyt: La 15.06.2013 11:08
Paikkakunta: Sirius

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja MouTine »

Hieno auto kertakaikkiaan. Jotenkin olen itsekin haaveillut G-vaagenista bensa-V8:lla talviautoksi mutta hintaeroa vaikka ML:ään en ole pystynyt selittämään itselleni. Mitenkä, onko tämän aikakauden G yhtä herkkä ruosteelle kuin Väykyt ja CLK:t ja C:eet ja S:sät ja jne jne 90- ja 2000-luvun taitteessa?
Nykyiset...
'07 CL63 AMG V8
'04 Mondeo V6

Ollut joskus...
'04 SLK55 AMG V8 Kleemann K2
'01 Maxima 3.0i V6
'00 Passat 2.8i 4motion
'99 S80 2.9i I6
'00 300M 3.5 V6
'97 Lumina V6
'02 Omega V6
'00 Mondeo V6
'05 CLK55 AMG V8
'94 Audi A8 4.2i V8
'00 CLK55 AMG V8 Kleemann K2
'92 BMW 850i 5.0i V12
'96 Ford Mustang SVT Cobra 4.6i 32V V8
'92 Lincoln TownCar 4.6i SOHC V8
'78 Ford Capri 2.9i BOA Cosworth V6
'77 Ford Capri 2.8i V6

...Ja pienet sille!
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

lauri a. kirjoitti:Suosittelen tarkastamaan etupyörän laakereista välykset. Geessä on etupäässä säädettävät pyöränlaakerit, tyyppivikana vähänkin liian löysä pyöränlaakeri syö etunavat ja vetonivelen boorit väljäksi. Itse vaihdoin juuri akseliremontin yhteydessä molemmat etunavat (470e/kpl) ja pyöränlaakerit. Navat olivat pyörineet liian kauan liian suurella laakerivälyksellä josta syystä toiselta puolelta oli vetarin boori sökönä ja toisella puolella sisäkooli oli pyörinyt navassa.
Kiitos neuvosta. Teemme tuon samalla kun vaihdetaan niitä moottorin kannatinkumeja sekä tarkistetaan etunapojen "suojarasvat" .

Tämä gee ei ole ainakaan korin saumoista ruosteessa joten luulen että 21 vuoden aikana olivat ottaneet opikseen, mutta oikeesti en osaa sanoa onko ruosteen kesto parantunut.

Tässä vielä yksi unkarin myyntikuva:

Kuva

Ja toinenkin:

Kuva

Kävin maanantaina Telemessä ja kas kummaa sen edessä oli parkissa G500, facelift malli koska se oli jo Comandilla. En ole ennen täällä nähnyt...kuskia en bongannut ...

Kuva

Kuva
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
Avatar
RH
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3844
Liittynyt: Ke 15.09.2004 13:43
Paikkakunta: Salon seutu

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja RH »

karra kirjoitti: Nyt alla normirengaskoko OE vanteilla niin en ole huomannut ollenkaan vetelyä urissa, tosin tiet on taas osittain lumen peittämät niin katsotaan sitten sulalla tiellä kunhan kelit lämpenee.
Vedän vähän sivusta, mutta oliko se nyt niin, että sulla oli siinä alla uuden Contin kitkat? Jos, niin miltä ne on maistuneet nyt, kun talvikelejäkin jo on ollut? Ihan vaan, että pähkäillyt tuommosia hankkia itsekin, toki ihan erilaiseen ja erikokoiseen autoon erikokoisilla renkailla. Mutta jotain käyttäjäkokemuksia olisi kiva saada ennen kuin arpominen noiden, Nokialaisten ja GY:n välillä pitää lopullisesti suorittaa.
1998-2002; 2004-2018:
W123 200D
S124 E220T
W124 200D
W124 E200D
W202 C220
S210 E430T
W169 A150
W210 E320CDI
S211 E500T 4-M
2019:
A208 CLK430
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

RH kirjoitti:
karra kirjoitti: Nyt alla normirengaskoko OE vanteilla niin en ole huomannut ollenkaan vetelyä urissa, tosin tiet on taas osittain lumen peittämät niin katsotaan sitten sulalla tiellä kunhan kelit lämpenee.
Vedän vähän sivusta, mutta oliko se nyt niin, että sulla oli siinä alla uuden Contin kitkat? Jos, niin miltä ne on maistuneet nyt, kun talvikelejäkin jo on ollut? Ihan vaan, että pähkäillyt tuommosia hankkia itsekin, toki ihan erilaiseen ja erikokoiseen autoon erikokoisilla renkailla. Mutta jotain käyttäjäkokemuksia olisi kiva saada ennen kuin arpominen noiden, Nokialaisten ja GY:n välillä pitää lopullisesti suorittaa.
Tästä piti kirjoittaa myös, eli pohdin pitkään että kitkat vai nastat. Ajo eka liukkailla osoitti auton puskevan sekä samoin hitaasti ajettaessa takapää pyrki eteen tiukassa 90 asteen kurvissa aika helposti, tosin renkaat oli kesärenkaisiin luettavat Pirellin 275 leveät yleisrenkaat. Päätin sitten ostaa Continentalin SUV-nastarenkaat kokoa 265/60 R 16. Niissä on nyt viikon ajon perusteella todella hyvä pito ja ne ovat hyvä ajaa. Nastat pitää toki ääntä asfaltilla.
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
Avatar
RH
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3844
Liittynyt: Ke 15.09.2004 13:43
Paikkakunta: Salon seutu

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja RH »

karra kirjoitti:
RH kirjoitti:
karra kirjoitti: Nyt alla normirengaskoko OE vanteilla niin en ole huomannut ollenkaan vetelyä urissa, tosin tiet on taas osittain lumen peittämät niin katsotaan sitten sulalla tiellä kunhan kelit lämpenee.
Vedän vähän sivusta, mutta oliko se nyt niin, että sulla oli siinä alla uuden Contin kitkat? Jos, niin miltä ne on maistuneet nyt, kun talvikelejäkin jo on ollut? Ihan vaan, että pähkäillyt tuommosia hankkia itsekin, toki ihan erilaiseen ja erikokoiseen autoon erikokoisilla renkailla. Mutta jotain käyttäjäkokemuksia olisi kiva saada ennen kuin arpominen noiden, Nokialaisten ja GY:n välillä pitää lopullisesti suorittaa.
Tästä piti kirjoittaa myös, eli pohdin pitkään että kitkat vai nastat. Ajo eka liukkailla osoitti auton puskevan sekä samoin hitaasti ajettaessa takapää pyrki eteen tiukassa 90 asteen kurvissa aika helposti, tosin renkaat oli kesärenkaisiin luettavat Pirellin 275 leveät yleisrenkaat. Päätin sitten ostaa Continentalin SUV-nastarenkaat kokoa 265/60 R 16. Niissä on nyt viikon ajon perusteella todella hyvä pito ja ne ovat hyvä ajaa. Nastat pitää toki ääntä asfaltilla.
OK. Eli ne olikin siis nastamallia.
1998-2002; 2004-2018:
W123 200D
S124 E220T
W124 200D
W124 E200D
W202 C220
S210 E430T
W169 A150
W210 E320CDI
S211 E500T 4-M
2019:
A208 CLK430
Avatar
jjruutiainen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 238
Liittynyt: La 03.07.2004 19:44
Paikkakunta: JURVA
Viesti:

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja jjruutiainen »

Mielestäni ainoa oikea G Mersuun on nasta rengas jos joutuu enemmänkin ajella , on oikeasti aika pässi varsinkin neliveto päällä . Aikoinaan oli ML mersu jossa oli Nokia kitkat alla ostettaessa ,, mutta ei kauaa oikestaan aika vaarallinen painava nelikko kitkoilla ,, sai Contin nastat ja voi auto muuttui paremmaksi :thumbup:
Mercedes C 320 Cdi -06 , Iveco , Alfa 147 v1600
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

jjruutiainen kirjoitti:Mielestäni ainoa oikea G Mersuun on nasta rengas jos joutuu enemmänkin ajella , on oikeasti aika pässi varsinkin neliveto päällä . Aikoinaan oli ML mersu jossa oli Nokia kitkat alla ostettaessa ,, mutta ei kauaa oikestaan aika vaarallinen painava nelikko kitkoilla ,, sai Contin nastat ja voi auto muuttui paremmaksi :thumbup:
Joo uskotaan :D eka liukkailla tosiaan puski ja sitten kun sivupitoa ei ollut niin heitti perän sivulle, ihan hiljaisessa nopeudessa kun alla nuo "eteläeuroopan kitkat".

Ajattelin ottaa varapyörän pois talven ajaksi ja laittaa sen sisälle tavaratilaan, lattialle. Pistää vaikka jonkun vanerilevyn siihen päälle niin säilyy takakontin tavarankuljetusmahdollisuus :) . Pesukone jättää nimittäin takalasin likaiseksi ja toki ne katvealueetkin.

OE-speksin renkaat ei sitten vetele yhtään urissa, nyt kun tiet on sulana. Niin paljon mukavempi ajaa jotta pitää harkita laittaisiko nuo AMG vanteet renkaineen myyntiin...
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
Avatar
kekka
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 300
Liittynyt: To 06.10.2005 21:46
Paikkakunta: Satakunta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja kekka »

otitko karra välikardaanin nivelen varaosanumeroa ylös kun kartaani oli kourassa? pitäs omaan tehdä remonttia ja ei kerkeis ottaa ennen irti. olis pieni epäilys että olisivat w124 vetarien nivelet...
Mercedes-Benz korjaa kuljettajien tekemät ajovirheet...ainakin jos on asd...

MB 200D w110 mr
MB 240D w123 mr
MB 300D w123 mr
MB 500SEC w126
MB G300 td W463
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

kekka kirjoitti:otitko karra välikardaanin nivelen varaosanumeroa ylös kun kartaani oli kourassa? pitäs omaan tehdä remonttia ja ei kerkeis ottaa ennen irti. olis pieni epäilys että olisivat w124 vetarien nivelet...
Minulla on numerot kotona jossain auton papereiden kanssa. Siinähän on siis vakionopeusnivelet eli Constant Velocity (CV) Joint.

Kuva

Nivel ei ole sama kuin w124. Se on kuulemma melkein sama kun jossain Audin vetarissa, mutta siitä Audin nivelen päästä pitää sorvata vähän tavaraa pois jotta nivelen saa lyhyemmäksi, ja tuo kansi pitää sitten liimata jotenkin kiinni. Googlettelin asiaa kesällä, mutta onneksi omassa oli ne kunnossa, rasvat vaan kuivaneet.
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

En löytänyt kotoakaan sitä lappua, vai olikohan se jokin tiedosto. Enkä muista saako ne osanumerot EPC:stä.

Joka tapauksessa tässä on juttua siitä Audin nivelestä, ja samaa tarinaa olen lukenut joltain G-foorumilta myös.

http://gwoa.co.uk/node/7504" onclick="window.open(this.href);return false;

Täällä paljon juttua noista: http://pointedthree.com/disc/search/que ... datemode=3" onclick="window.open(this.href);return false;
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
etrade
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1941
Liittynyt: Pe 01.01.2010 19:54

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja etrade »

Aika helppo tutustua Unkarilaisiin jos kertoo olevansa Suomesta?

Kerran ajoin Espanjan kautta Unkariin puolikkaalla ja heti löytyi juttuseuraa baarista.
Naurettiin sitä kun maito on Unkarissa täi... ja sitten tuli pää kipeäksi halvoista Unkarin oluista.
Avatar
karra
Mobilisti
Mobilisti
Viestit: 12259
Liittynyt: Ma 08.12.2003 13:43
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 2000

Viesti Kirjoittaja karra »

etrade kirjoitti:Aika helppo tutustua Unkarilaisiin jos kertoo olevansa Suomesta?
Ja tämä Aron oli käynyt tammikuussa Suomen Lapissa koiravaljakkoretkellä.

Sitten Gee-asiaan, eli minullahan oli osanumerot pelkästään akselille, nivelen korjaussarjalla sekä erilliselle suojakumille. Eli ei nivelelle, se tuntuu olevan vähintäänkin valtionsalaisuus :P
1971 300 SE L 6.3 museoauto
1981 380 SL museoauto
1987 560 SEC museoauto
1991 300 GE koronaprojekti
2004 C180 daily driver
2005 Peugeot 206 lady driver
Avatar
Sharedoc
Mersumies
Mersumies
Viestit: 807
Liittynyt: La 03.03.2012 15:48
Paikkakunta: Oulu

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 200

Viesti Kirjoittaja Sharedoc »

Tuo hopean värinen G-mese tuossa ketjussa ylempänä on sellaisella rengasvarustuksella ettei sillä oikeasti voi tai kannata ajaa maastossa tai huonoilla teillä.
Ajossa: S123 300TDT autom -82 659tkm http://www.mersuforum.net/forum/viewtop ... 3&t=165053
Vastaanottotarkastuksessa: C107 350 SLC -72 240tkm (MR) http://www.mese.fi/forum/viewtopic.php?t=65233
Odottaa museotarkastusta: Fiat 600D -64 64tkm http://www.fiatforum.fi/viewtopic.php?f=9&t=41922
Lomalla: W123 300D -76 489tkm (MR) http://www.mese.fi/forum/viewtopic.php?t=65243
Lomalla: Monark Monarped -61 http://www.mese.fi/forum/viewtopic.php?p=777043#777043
Avatar
TLP
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 492
Liittynyt: To 05.05.2011 21:14
Paikkakunta: Jämsänkoski

Re: G500 käyttöautona - tarinaa autosta vm 200

Viesti Kirjoittaja TLP »

Sharedoc kirjoitti:Tuo hopean värinen G-mese tuossa ketjussa ylempänä on sellaisella rengasvarustuksella ettei sillä oikeasti voi tai kannata ajaa maastossa tai huonoilla teillä.
Mutta kehä 3:n sisäpuolella saa arvostusta ja on muodikkaasti 'metsuriseksuaali' :D
----------------------------------
Timo Laaksonen
P. 0400 761 149
Vastaa Viestiin