Mercedes Benz GLS 400 vm.2020

Uusien ja käytettyjen Mersujen koeajoraportit.
Vastaa Viestiin
Avatar
Silakka_E500
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 87
Liittynyt: La 29.09.2012 21:27

Mercedes Benz GLS 400 vm.2020

Viesti Kirjoittaja Silakka_E500 »

Pääsin maahantuojan esittelyautoa ajamaan pari päivää ja tässä heränneitä ajatuksia:

Ulkonäkö: Uusi muotoilu vaatii vähän totuttelua X166-sarjan jälkeen, auto on paremman näköinen kyllä luonnossa kuin kuvissa mutta itse en pidä etusäleikön vaakasuorista listoista, perän lyhyydestä takapyörien jälkeen sivusta katsottuna ja "neliskulmaisista" lokasuojien kaarista. Suoraan takaa auto näyttää hyvältä, takavalot etenkin ovat vallan mallikkaat muodoiltaan. Kokonaisuutena auto on paljon pyöreämpi kuin edellinen X166-sarja, itse taas pidän enemmän kulmikkuudesta joten tässä kohtaa mentiin eri suuntaan kuin oma mieltymys.

Sisusta: Massiivinen vaakasuora näyttö varastaa kaiken huomion autoon istuessa ja vie mukanaan ihan uuteen teknologiseen maailmaan. Näyttöä pystyy ohjaamaan puhelimenomaisesti sormen pyyhkäisyillä, kuvanlaatu on todella terävä ja valikkoa löytyy valikon perään...kaiken opetteleminen ja muistaminen ei onnistu ihan hetkessä. Kaikesta huokuu laadukas hi-tech, tähän on todella panostettu ja onnistuttu myös.

Keskikonsolissa on hieman kummallisesti off road-henkiset kauhukahvat, ihan kuin palattaisiin 164-sarjaan tuolla ominaisuudella. Ratti on AMG-henkisesti alaosasta vaakasuora ja kooltaan sangen pieni. Kojetaulu on sinällään kaunis, tuuletusuulakkeet x4 ehkä hieman erikoisesti keskellä sitä näytön alapuolella. Erityisesti pidin (koko perhe piti) sivuovissa olevien kaiuttimien ulkonäöstä, ne loivat hyvin luksusmaisen tunnelman kabiiniin.

Penkit olivat erinomaisia istua, niissä oli ylenpalttisesti säätömahdollisuuksia, hyvä sivutuki mutta ulkonäöllisesti ne olivat hieman tylsät ja eivätkä kutsuneet istumaan samalla tavalla kuin ehkä Volvo XC90:n tai BMW:n vastaavat. Itse en saanut kyllä vieläkään sitä mainostettua maastureiden S-sarja fiilistä näistä jakkaroista, enkä kyllä edellisistäkään...mutta ehkä tämäkin on tarkkaan suunniteltua hienostunutta tyylikkyyttä, minkä on katsottu sopivan auton tyyliin.

Tilaa autossa oli luonnollisesti ihan julmetusti, taitaa jenkkejä lukuunottamatta olla se kaikista tilavin 7-paikkainen mitä saa. Uudessa mallissa keskirivikin liikkui eteen/taakse, ominaisuus mitä olisi kaivannut jo tätä ennen. Ärsyttävä ominaisuus keskirivin liikuttamisessa oli se, että nappia pitää pitää fyysisesti painaa koko ajan, kun joku menee/poistuu takariviltä. Penkki nimittäin liikkuu h-i-t-a-a-s-t-i...

Ajettavuus: 330hp ja 6.3s 0-100km/h ei oletusarvoisesti anna mitään päätä huimaavaa kyytiä mutta auto oli yllättävän pirtsakka liikkumaan liikenteen mukana. Moottoriäänet olivat sangen hiljaiset ja diesel kuulosti paljon paremmalta kuin vanhassa GL 350-mallissani oli. Tässä esittelyautossa oli varusteena myös E-active body control, jonka avulla kaarreajo oli yhtä juhlaa, auto taipuu todella kauniisti jyrkkiinkin mutkiin. 400:n alusta oli säädettävissä myös kaikenlaisiin jäykkyyksiin, ajaminen oli hyvin eleetöntä tien epätasaisuuksiin nähden, kuopat ja montut olivat siellä jossain kaukana eivätkä häirinneet millään muotoa matkaajia. Auton kokoon tottuu myös nopeasti ja uskokaa tai älkää, se on itseasiassa aika ketterä kääntyilemään kun kamerajärjestelmät auttavat hahmottamaan ympäristöä.

Yhteenveto: Kokonaisuutena hieno auto, teknologinen harppaus on valtava edelliseen malliin nähden ja tätä arvostava henkilö saa varmasti rahoilleen vastinetta. Ajettavuus on parantunut myöskin paljon, auto on hyvin kevyen oloinen ja tuntuu hyvältä niin ruuhkassa kuin motarillakin. Itse olisin kyllä kaivannut jotain vielä lisää tuonne sisustukseen, jotta olisin jatkanut tällä mallilla. Koronan myötä uusien toimitusajat ovat venähtäneet todella pitkälle ensi vuoteen ja Saksastakin uuden karheat ovat kortilla, mallisarja on aina ollut Suomessa tietynlainen yksisarvinen ja jatkanee samalla tiellä joka on harmi, koska tässä on isosti autoa vaikka vähän vanhenpanakin.

https://www.youtube.com/watch?v=Af1BSLW9cL8" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW X7 M50D
X166 500
X166 350
Audi Q7 4.2
BMW X5 3.0sd
W211 E500
Volvo V70 T5
Vastaa Viestiin