Sprinter 316 -03 savuttaa ja tehot katoaa

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
JarnoDP
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 1
Liittynyt: To 08.06.2017 23:31

Sprinter 316 -03 savuttaa ja tehot katoaa

Viesti Kirjoittaja JarnoDP »

Auto sytytti jossakin kohtaa kahdesti EDC -valon palamaan, tehot hävisivät ja auto sammui. Teki näin kahdesti. Tämän jälkeen pelannut moitteetta muutamien satojen kilometrien ajan. Ei antanut myöskään mitään vikakoodia. Kunnes nyt yhtäkkiä alkoi savuttaa ja tehot hävisivät. Myös jotain "tärinän" tapaista kuului/tuntui auton alta.
Tyhjäkäynnillä käy moitteettomasti, eikä savuta. Heti kun painaa kaasua tulee tavallista enemmän pakokaasua. Pakokaasu ei ole kuitenkaan mustaa, vaan "normaalin" väristä. Auto ollut sammuksissa hetken ja käynnistetty uudelleen, niin antanut nostaa enemmän kierroksia mutta edelleen laiska.
Onko mitään ajatusta, mistä tämä vika voisi johtua? Turbo, polttoainesuodatin, suuttimet tms? Tai liittyykö tuo aiempi EDC valo edes tähän nykyiseen ongelmaan? Auto tällä hetkellä asiakkaalla Saksassa ja itse olen Suomessa, joten asiakkaan kertoman mukaan koitan diagnosoida ko. vikaa.
606st
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 213
Liittynyt: Pe 02.11.2012 09:14
Paikkakunta: Orimattila

Re: Sprinter 316 -03 savuttaa ja tehot katoaa

Viesti Kirjoittaja 606st »

Tuo kuvailemasi "normaalin värinen" savu ei välttämättä tiedä hyvää ja siihen päälle täristykset=epätasainen käynti. Jos mustaa tulisi ja vedot kadoksissa niin ahto puolelelta lähtisin vikaa etsimään...nyt taasen jos tupruttaa sinistä/harmaata voi siellä olla esim kannentiiviste mennyt tai vaikka kansi halki...

Vikakoodit jos siitä saisi ulos niin varmaan kertois jo jotain...jos käy huonosti ja epätasaisesti, niin voi olla että siellä on ahtopaineesta ja sen tunnistuksesta, ilmamassamittarista ym. vikakoodeja mutta ne taas eivät ole vian aiheuttajia vaan seurausta oikeasta viasta.
Speedlimit are for pussies!
Vastaa Viestiin