W202 M111 ei lähde käyntiin

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Samdels
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 3
Liittynyt: Su 07.04.2019 20:45

W202 M111 ei lähde käyntiin

Viesti Kirjoittaja Samdels »

Pohjustuksena: autossa syttyi pieni tulipalo pohjaa hitsatessa, apukuljettajan puolelta takapenkin vieressä lattiaa pitkin menevistä johdoista osa kuoriutui ja alipaineletkuja meni poikki. Johdot nyt kunnossa, mutta auto ei enää käynnisty. Akun jännite käynyt myös hyvin alhaisena (ei liity paloon, lähinnä akun heikkoon kuntoon). Käynnistysyritysten ajan ollut apuvirran päässä. Startatessa auto sillointällöin hörähtää, mutta sammuu saman tien.

Kipinä tulee ja bensapumppu pyörii. Suuttimille tulee bensaa, mutta suuttimilta ei enää männän päälle. Itse veikkailin että mahdollisesti ajonestossa, peilissä ei kuitenkaan vilku diskovalot. Lueskelin, että ajonesto lähtisi pois pelistä kun ovet käyttää lukossa ja auki kaukosäädöllä. Kaukosäädintä ei kuitenkaan ole eikä keskuslukko ole koskaan toiminut rauta-avaimella apukuskin ovesta. Auto siis alumperin ollut taitettavalla avaimella, nykyään enää pelkästään rauta-avain.

Autoa koitettu käyttää starissa kiinni, mutta star ei hyväksy auton runkonumeroa niin koodeja ei saa ulos.

Olisikko ajonestoon jotain vippaskonsteja vai pitäisikö vikaa lähteä etsimään jostain muualta?
Avatar
atlas
Mersumaanikko
Mersumaanikko
Viestit: 19213
Liittynyt: Su 25.01.2009 21:06
Paikkakunta: Itä-Suomi

Re: W202 M111 ei lähde käyntiin

Viesti Kirjoittaja atlas »

Onkos tutkittu sulakkeet?
Bensapumppuhan ei surahda kuin pari sekuntia ja sitten käynnistyy uudelleen kun auto käynnistyy.
Toi höröhdys kertoisi että pumppu ei lähded uudelleen käyntiin...voit toki pakko syöttää sille virtaa ja kokeilla käynnistyykö.
-w124 230e sedan
-w124 230e coupe
-c203 200k kompressor

-Rämät mutta maksetut-
Avatar
tomppaaaj
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 92
Liittynyt: Ma 04.12.2017 16:02

Re: W202 M111 ei lähde käyntiin

Viesti Kirjoittaja tomppaaaj »

Ajoneston vialle vaikuttaa, itsellä oli samaa vikaa samanlaisessa autossa. Omasta autosta vika löytyi lopulta palaneestä peilin polttimosta :D Kannattaa ne siis testata, vänkärin jalkatilasta löytyy ajonestoboksi mihin tulevasta johtonipusta löytyy polttimoilta tulevat johdot joihin syötät virtaa niin näkee syttyykö ne lainkaan. Myös monella ollut noissa ajonestobokseissa vikaa. Omat kokemukset ovat siis -96 vuosimallin infrapuna avaimella varustetusta mallista.
Ajonesto on erittäin hankala ohittaa näistä itse, oman käsityksen mukaan onnistuu vain ecuun ajoneston eeprom piirin tietoja muuttamalla.
Ja kannattaa yrittää selvittää miksi tuo star ei tunnista autoa, se jo helpottaa paljon vian etsinnässä.
Vastaa Viestiin