w204 sähköävikaa

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
oikosulku
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 94
Liittynyt: Ma 10.11.2014 14:35

w204 sähköävikaa

Viesti Kirjoittaja oikosulku »

Moikka.

Potilaana w204 200cdi 2012. asjettu jotain 160tkm. Mittaristossa vikavaloja useita (abs, eps) vakkari ei toimi, renkaanvaihdon yhteydessä tullutta rengaspainejuttua ei saa muuutettua/kuitattua. Ilmoittaa vain inoperativea. Omalla bluetooth-pallikalla+ torquella en löytänyt ainuttakaan vikakoodia. Valikoista löytyvää tehdasasetusten palautusta ei vielä ole koitettu. Onko kenelläkään mitään ideaa mikä voisi olla vikana tai mitä voisi testata?
St bertils
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 143
Liittynyt: To 01.03.2018 18:34

Re: w204 sähköävikaa

Viesti Kirjoittaja St bertils »

Onko autossasi painetunnistimet vanteissa?,on voinut hajota vaihtaessa,jos asentaja ei ole osannut kiertää rengasta oikein vanteelle.jos ei niin abs kehä tai anturi jostain kulmasta rikki.mene laitalaiseen vikakoodin lukuun niin selviää.tai siihen firmaan mistä ostit/vaihdoit renkaat,heillä kuuluisi olla kapula millä näkee mikä rengas ei lähetä paine tietoa.paineanturi ei vaikuta abs/esp järjestelmään.ja onhan rengaspaineet ja koot samat?
oikosulku
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 94
Liittynyt: Ma 10.11.2014 14:35

Re: w204 sähköävikaa

Viesti Kirjoittaja oikosulku »

St bertils kirjoitti:Onko autossasi painetunnistimet vanteissa?,on voinut hajota vaihtaessa,jos asentaja ei ole osannut kiertää rengasta oikein vanteelle.jos ei niin abs kehä tai anturi jostain kulmasta rikki.mene laitalaiseen vikakoodin lukuun niin selviää.tai siihen firmaan mistä ostit/vaihdoit renkaat,heillä kuuluisi olla kapula millä näkee mikä rengas ei lähetä paine tietoa.paineanturi ei vaikuta abs/esp järjestelmään.ja onhan rengaspaineet ja koot samat?
Muuta rengastyötä ei ole tehty kuin vaihdettu kesärenkaat alle. Heti ei muutettu sitä run flat tyres (mikä nyt olikaan) Ajettu niin vähän. Nyt ilmestynyt nuo esp/abs-herjat ja kuulemma jotain koodia näyttänyt vasempaan takakulmaan (toisen tekemästä vikakoodien lukemisesta en tarkemmin tierä, kyseessä ei ole edes oma auto.) Aikaisempina vuosina ei ole tarvinnut kuin muuttaa tuo run flat tires-juttu. Ei anna enään muuttaa sitä.
Avatar
Rankkis
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 74
Liittynyt: Pe 21.02.2014 08:57
Paikkakunta: Lempäälä

Re: w204 sähköävikaa

Viesti Kirjoittaja Rankkis »

ABS pyörintänopeusanturi tai tunnistinkehä. Itsellä oli juuri samat oireet tällä viikolla ja korjaantui vaihtamalla eteen kuskinpuolelle mainittu anturi.
S204 C250CDI -11
Avatar
zuuzo
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 52
Liittynyt: Su 15.06.2008 18:49

Re: w204 sähköävikaa

Viesti Kirjoittaja zuuzo »

Täällä 100tkm enempi ajetussa c:ssä samaa vikaa. Abs eps valot palaa. Antaa ainoastaan vikakoodin 5059, joka viittaa abs hydrauliikka yksikköön. Se vaihdettu ehjään, ei vaikutusta. Koodin pystyy kuittaamaan, syttyy kun vauhtia yli 20km/h. Itellä loppuu ideat ja huumori. Kellään antaa vinkkiä?
Vastaa Viestiin