w201 vesivuoto jota ei löydy.

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Avatar
nifra74
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 2
Liittynyt: Pe 20.11.2020 00:27
Paikkakunta: Tornio

w201 vesivuoto jota ei löydy.

Viesti Kirjoittaja nifra74 »

Terve, elikkäs tuommonen 92vuen pikkumese kärsii semmosesta ongelmasta että vettä tulee vänkärin puolelle sisälle sinne mattojen alle.. Kattoluukun vedenpoistoputket katottu,vedenpoistot tuulilasin alanurkista,puhallinmoottorin allaoleva vedenpoistoreikä katottu,pohjassa tai sisälokarin alla ei ole reikää(kesällä hitsattu niin perkeleesti),myös läpivientikumit tiivistetty. Verhoilut purettu vänkärin puolelta pois ja autoa kasteltu jokapaikasta letkulla ja vesi ei tunnu tulevan mistään sisälle mutta vesisateella ajaessa sitä alkaa kyllä heti melkeinpä tulla. On käyty sateella ajamassa ja kaveri istui vänkärin puolella mutta ei sitä oikein erota mistä se tulee muutakuin että edestä. Että jos jollakin ollut samanlainen ongelma niin kerro ihmeessä alle mikä oli vuotopaikka kun meinaa jo pikkuhiljaa tympästä kun ei paikkaa löydy millään mistä se tulee :D
Avatar
dealer
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 15030
Liittynyt: Su 04.01.2004 14:30
Paikkakunta: Haapavesi

Re: w201 vesivuoto jota ei löydy.

Viesti Kirjoittaja dealer »

Aivan samantapainen ongelma oli eräässä 124:ssä. En tiedä onko 201 rakenne samanlainen niin, että sama vika voisi olla näissä, mutta kerron joka tapauksessa oman kokemukseni.

Vettä tuli siis sisälle autoon vänkärin puolelle mattojen alle.
Jonkinmoisia korjausyrityksiä tehtiin - puhalleltiin kanavia puhtaaksi ja tarkisteltiin niitä näitä - ja mattoja kuivateltiin, mutta vika ei poistunut vaan sateiden jälkeen oli taas tulva lattialla.
Vesi oli kirkasta ja sikäli oli selvää, ettei se tullut mistään ajossa alakautta roiskuen.

Sitten lopulta purin vänkärin puolelta penkin irti ja verhoilut irti - takalattian osalta nostin maton vain ylös laittaen pöngäksi jotain puukapulaa, kun matto on koko auton levyinen.
Kuivasin lattian, vettä oli edestä taakse vänkärin puolella. Mattojen äänieristeet ja kaiken mitä mahdollista oli imeä imin vesi-imurilla vedet pois.
Kuivattelu ovet auki kesähelteessä kesti jonkin päivän, ja taisi olla sisätilalämmitinkin puhaltamassa takaosan äänieristeeseen päivän pari.

Sisätilojen ollessa täysin kuivat kaikin puolin alettiin etsiä vuotopaikkaa.

Tässä outoa oli se, että auto oli yhden sadepäivänkin pihamaalla eikä vettä tullut pisaraakaan sisään. Sade ei tosin mitään rankkasadetta ollut.

No, sitten kastelukannulla kaadettiin vettä katolle ja tuulilasille ja joka mahdolliseen paikkaan, eikä sitä tuntunut mistään sisälle tulevan.
Muutaman kannullisen jälkeen kuitenkin huomasin, että siihen kohtaan missä ilmakanava tuli keskikonsolin viertä alas etujalkatilaan (kanava jatkuu siitä edelleen etupenkin alle ja puhaltaa ilmaa takajalkatilaan, mutta takimmainen muoviosa oli kuivattelun ajaksi otettu pois) ilmestyi vettä.

Suuri ihmetys tästä, mutta heti näki tietysti että kyseinen kanava oli sisältä kuiva eli sieltä vesi ei tullut.

Siispä kuivasin tämän nyt ilmestyneen veden huolella pois ja sitten taskulampun kanssa tarkkaan katsomaan siinä lähellä olevia kohtia, kun tuulilasille kaadettiin taas vettä.
Jonkin aikaa sitä piti katsella ja paperillakin kokeilla, ja sitten selvisi että vesi tulee jalkatilan etuosassa olevan "kumisen" äänieristeen ja pellin välistä, ja eristeen reunassahan on sen näköinen palko niinkuin se olisi liimattu peltiin kiinni.

Jonkinmoinen purkaminen ja vääntely siinä oli, mutta lopulta sain eristeen vedettyä pois paikoiltaan sen verran että sen taakse näki, eristehän on osittan keskikonsolin takana ja yltää kojelaudan taakse ylös.

Siellä oli ruosteinen kohta, ylhäällä melko lähellä keskikonsolin reunaa tulipellissä. Noin 5x5 cm ruostepläntti, ei silinnähtävää reikää, mutta sen keskeltä vettä valui.

Purin konetilan puolelta tuulilasin alta suojat pois niin että vesikaukalon - siis koriin muotoillun - pohjalle näki.

Puhdistin ruostekohdan ja koputtelin pikku meisselin läpi sen keskeltä, Meisseli ei tullut toiselta puolelta minnekään näkyviin, ja taskulampulla vuoroin toiselta puolelta vuoroin toiselta valaisten sain selville että tuulilasin alla olevan kaukalon molemmin puolin olevat sormenpään kokoiset vesireiät - siis korissa olevat - menevät edelleen jonkinlaiseen koteloon josta vesi valuu edelleen alas mitä kautta lie.

Kyseinen ruostereikä oli siitä kotelosta sisälle etujalkatilaan.
mbosa.fi
Jari Ke
Mersumies
Mersumies
Viestit: 4753
Liittynyt: Ke 10.05.2006 11:54

Re: w201 vesivuoto jota ei löydy.

Viesti Kirjoittaja Jari Ke »

Hyvä palaute topiikin aloittajalle!

Voisiko tuo kohta olla ns. "tyypillinen vuotokohta" 124:ille vai oliko ko autossa jokin juttu sellainen mikä oli aiheuttanut ko kohdan ruostumisen puhki?

Omissa ei vielä ilmeisesti vuoda mutta jos on mahdollisesti tyyppivika niin sitähän kannattaa ennakoida sopivin toimenpitein mulla kun tallissa on useampikin näitä kulkineita.
Avatar
dansku
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1153
Liittynyt: Pe 15.10.2004 20:23
Paikkakunta: 09 alue

Re: w201 vesivuoto jota ei löydy.

Viesti Kirjoittaja dansku »

W124:ssa on monesti sellainen ongelma että Takapyöräktelossa on helman päässä koritulppa ja jos se on poissa niin sateella ajaessa rengassuihku heittää kotelon täyteen vettä joka nousee pikkuhiljaa huomaamattomasti jalkatilaan. En muista onko w201:ssä mutta saattaa hyvinkin olla.
S212 E220 -11
S203 C180 -02
W123 230TE -83 MR
W201 2.6E -90 (sportline)

Star kulkee väliä Mäntsälä-Korso-Helsinki päivittäin
Avatar
dealer
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 15030
Liittynyt: Su 04.01.2004 14:30
Paikkakunta: Haapavesi

Re: w201 vesivuoto jota ei löydy.

Viesti Kirjoittaja dealer »

Jari, ei ole tyypillinen vuotokohta sikäli että ainut tapaus mihin olen törmännyt, mutta toisaalta autosta ei löytynyt mitään erityistä syytä kyseisen ruostekohdan syntymiselle ja paikkahan on sellainen ettei voi tulla ulkoista vaurioita maalipintaan tms. Saattaa näitä siis olla - ja tulla ajan myötä lisää.
Lasien huurtumisen ihmettelystä homma alkoi.
mbosa.fi
Avatar
nifra74
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 2
Liittynyt: Pe 20.11.2020 00:27
Paikkakunta: Tornio

Re: w201 vesivuoto jota ei löydy.

Viesti Kirjoittaja nifra74 »

Kyllä tässä on kaikki kumitulpat paikoillaan mitä voi olla, tänään löysin vettä kuskinpuoleltakin.. Alkaa hieman mielenkiinto kärsiä kun jokapäivä saa jotakin ruuvata, noh vanha auto kyseessä mutta kuitenkin. Täytyy varmaan purkaa koko sisusta eli koko lattiamatto pois jne ja alkaa tutkimaan.
Vastaa Viestiin