IRC

Lukittu
Avatar
Saul
Ylläpitäjä / Admin
Ylläpitäjä / Admin
Viestit: 4635
Liittynyt: Ke 09.04.2003 18:14
Paikkakunta: Planet Earth

IRC

Viesti Kirjoittaja Saul »

IRC saattaa olla jo vähän menneen talven lumia, mutta lisätään vielä kaiken varalta tähän vuoden 2005 IRC-ohje sitä mahdollisesti tarvitseville.


IRC-KANAVA #Mercedes-Benz 26.12.2005 edition

#Mercedes-Benz-kanavan IRC-ohjeet (versio 2.02)

IRC on suomalaisen Jarkko Oikarisen kehittämä internetissä toimiva keskusteluprotokolla, jolla on käyttäjiä ympäri maailmaa, useissa eri verkoissa (EFnet, IRCnet, QuakeNet).

Suomessa käytetään yleensä IRCnetiä, jossa sijaitsee myös Mersuforumilaisten kanava #Mercedes-Benz.

Tässä ohjeessa ei suinkaan selitetä kaikkia ircin toimintoja, nyt on tarkoitus vain selostaa, että miten pääset oikealla irc-ohjelmalla (mirc) keskustelemaan Mersuista. Tietoa ircin komennoista ym. löytyy osoitteesta https://otit.fi/tietopankki/irc-opas. Kannattaa lukea huolella läpi.

Ensinn?kin, imuroi irc-ohjelma, esim. mIrc osoitteesta www.mirc.com/get.html. Avaa itsestäänpurkautuva paketti ja asenna se, asennus on äärimmäisen helppo. Asennettuasi ohjelman, avaa mIrc. Se muistuttaa rekisteröimisestä, joka on kylläkin täysin vapaaehtoista. Päästyäsi ohjelmaan valitse "File" -valikosta "Options".

Nyt valitset ensimmäiseksi Servers.

Ja sitten Add.

Descriptioniin voit laittaa mitä tahansa, esimerkiksi "irc-profiilini".

IRC Server: T?h?n laitat palveluntarjoajasi irc-palvelimen. Jos et tiedä operaattorin irc-palvelinta (joka on yleensä tyyliin irc.operaattori.fi), niin kokeile siihen vaikkapa näitä vapaita palvelimia: irc.cc.tut.fi, irc.cs.hut.fi, irc.kpnqwest.fi, irc.stealth.net, tai "hätätapauksessa" irc.song.fi (et saa songiin täysiä oikeuksia, tulee ns. restricted -tila, mutta pystyt irkkaamaan.)

Port(s) kohtaan tulee oletus 6667. Muihin kohtiin ei tarvitse laittaa mitään.

Muu onkin sitten yksinkertaisempaa, laita "full name" -kohtaan nimesi, "e-mail address" -kohtaan sähköpostisi ja "nickname" -kohtaan nimimerkkisi (max. yhdeksän merkkiä), jolla haluat esiintyä ircissä. Moni käyttää samaa nimimerkkiä kuin Mersuforumillakin. "Alternative" -kohtaan keksi joku muu nimimerkki siltä varalta, että alkuperäinen nick on varattu, vaikkapa tyyliin "^nick^" tai "nick_" alkuperäisen nickin ollessa "nick".

Lopuksi valitse vielä Category-puusta Identd-kohdan, ja laita siihen user ID:n, vaikkapa nickisi. Tämä ei taida olla pakollinen, mutta hyvä laittaa yhtä kaikki.

Paina OK-nappia, ja klikkaa vasemmasta yläkulmasta salaman kuvaa. Jos hyvin kävi, niin olet ircissä. Ruudulle saattaa aueta kanavalistaikkuna, mutta voit sulkea sen

Nyt kirjoitat tekstiriville /join #Mercedes-Benz niin pääset kanavalle.

He joilla on nimensä edessä @, ovat kanavan operaattoreita eli oppeja; siivoajia, järjestysmiehiä ja poliiseja. He voivat potkia häiriköitä ulos, vaihtaa topicia ja muutenkin hallita ko. kanavaa. Opit saa, jos on luotettavaksi ja ahkeraksi kanavan käyttäjäksi osoittautunut henkilö. Useimmiten kanavalla edes joku on koneensa ääressä ja juttelee mielellään sinun kanssasi. Jos kukaan ei vastaa keskustelunaloituksiisi, vaikka listassa on nimiä pilvin pimein, älä hermostu. He "idlaavat" ja varsinkin päivällä voi olla todella hiljaista.
Kumipyöräinen käyttökartano: LMC Liberty 635 / Sprinter W903 313CDI 2000
Harrasteautot: 114.008 1976 ruumisauto, tallin nurkassa: 115.108 1975 ruumisauto
Exät: 115.110 1972 tuhoutunut ympäriajossa, myydyt: 124.106 1993 ruumisauto, 124.125 1987, Smart CDI Coupe W451 2009, 115.117 1975, 203.208 2005 Sport edition


http://www.ruumisauto.fi/ - Raskas työ vaatii raskaat huvit...
https://www.youtube.com/@EccentricHistoryOfficial
Lukittu