ML 320 vm. 2009 ohjaustehostin

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
jutannin
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 2
Liittynyt: To 14.03.2024 16:54

ML 320 vm. 2009 ohjaustehostin

Viesti Kirjoittaja jutannin »

Moro! Elikkä ongelma on seuraavanlainen. Kylmänä auton ohjaustehostin on pirun jäykkä. Auton lämmettyä vika häviää. Vika alkoi noitten kovien pakkasten aikaan tammikuussa. Rengaspaineet ynnä muut itsestäänselvät jutut olen jo tarkastanut. Öljyä on tehostimessa oikea määrä. Ajattelin kokeilla öljyjen vaihtoa, mutta jotenkin tuntuu ettei ongelma ole niissä. Voiko tuo nopeuden mukaan säätyvä tehostin oireilla noin?
FinlandMerceds
Mersumaanikko
Mersumaanikko
Viestit: 5315
Liittynyt: Ke 22.07.2015 10:48
Paikkakunta: Mökillä

Re: ML 320 vm. 2009 ohjaustehostin

Viesti Kirjoittaja FinlandMerceds »

jutannin kirjoitti: To 14.03.2024 17:17 Moro! Elikkä ongelma on seuraavanlainen. Kylmänä auton ohjaustehostin on pirun jäykkä. Auton lämmettyä vika häviää. Vika alkoi noitten kovien pakkasten aikaan tammikuussa. Rengaspaineet ynnä muut itsestäänselvät jutut olen jo tarkastanut. Öljyä on tehostimessa oikea määrä. Ajattelin kokeilla öljyjen vaihtoa, mutta jotenkin tuntuu ettei ongelma ole niissä. Voiko tuo nopeuden mukaan säätyvä tehostin oireilla noin?
Voihan se jos jää siihen tillan mikä kovemassa vauhdissa,
kantta seuravan itsetään selvyytenä laitta auto testerin piuhan päähän niin näkee onko vaikka se
ventillin söhkö puoli sökö
Mökkillä
'
jutannin
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 2
Liittynyt: To 14.03.2024 16:54

Re: ML 320 vm. 2009 ohjaustehostin

Viesti Kirjoittaja jutannin »

Eli ongelma on tarkentunut jumittavaan rattiakseliin. Öljyämällä sitä saatiin herkisteltyä, ja ohjaus on nyt toiminutkin ihan OK. Välillä aina takeltelee, mutta ei läheskään niin pahasti mitä ennen. Haluaisin kuitenkin vaihtaa koko tangon, että ongelmasta pääsisi eroon kokonaan. Onkohan tuo rattiakselin vaihto kuinka paha homma? Ilmansuodatinkotelon purkamalla pääsee kyllä itse tankoon hyvin käsiksi. Selvitin vanhasta rattiakselista varaosanumeron (a1644600010). Pikaisella googletuksella kyseistä akselia olisi silmämääräisellä vertailulla eri mittaisia samalla osanumerolla. Vai onko tuo tanko sellainen teleskooppityylinen, että ohuempi osa pääsee liukumaan paksumman sisällä?🤔 Tarkennuksena vielä, että kyseessä on se alempi rattiakseli, mikä kiinnittyy toisesta päästä hammastankoon.
Vastaa Viestiin