W124 polttoainesuodattimen lähtö vuotaa

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
kulmahiomakone
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 1
Liittynyt: Ma 24.07.2023 20:22

W124 polttoainesuodattimen lähtö vuotaa

Viesti Kirjoittaja kulmahiomakone »

Onko joku syy sille, että W124:n polttoainepumppu/paineensäädin/suodatin -lähdöstä letku kiertää lenkin yläkautta ennen kuin katoaa jonnekin matkalle kohti moottoria? Paremmin suojassa?

Autossani vuotaa se polttoainelinjan metallipätkä, joka lähtee suodattimelta ja tekee 180 astetta. Koska tuollaisen osan teettäminen lienee aika kallista, ajattelin ruuvata suodattimeen vaan oikeanlaisen letkukaran, laittaa letkun sopivasta kohtaa poikki ja kiristää karaan. (Alkuperäinen varaosa, joka sekin on kiven alla, ei sellaisenaan sovi, kun tuota linjaa on jo uusittu ja suodattimelta mennään yhtä kumia moottorille.)

Ohessa kuva, josta näkee vuotokohdankin. Voisi tietysti yrittää korjatakin, mutta tiedä sitten kannattaako läpiruostunutta.

Vinkkejä mistä saisi oikeanlaisen letkukaran? Letkussa lukee 7,5xjtn, eli 8mm kara on hyvä. Kierre taitaa olla M14 ja jotain, mutta kuvien perusteella näyttäisi, että siinä voisi olla toinenkin kierrevaihtoehto, eli uroskierre on ehkä irroitettavissa. En tiedä varmaksi, kun ei ole vielä uutta suodatinta käsissä.
soikku
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 172
Liittynyt: Ke 24.03.2021 20:26
Paikkakunta: Kymi

Re: W124 polttoainesuodattimen lähtö vuotaa

Viesti Kirjoittaja soikku »

kannattaa nyt samal kyl vaihtaa tuo suodatin on aika aikaa nähneen näköinen. motonetistä itse ostin oikean suodattimen. hydrauliikka alan liikkeistä kannattaa kysyä tuota putkea letkua esim etra. tekevät kyllä uuden jos vain oikea nippa löytyy.
W124 Facelift 1994 Sedan 220 Bensa automaatti.
Vastaa Viestiin