OM642 loota 722.9 oikku ominaisuuksiin ratkaisu löytynyt? nokkaA. asentotunnunnistin :D

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
rust8
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 64
Liittynyt: Su 19.06.2022 09:36

OM642 loota 722.9 oikku ominaisuuksiin ratkaisu löytynyt? nokkaA. asentotunnunnistin :D

Viesti Kirjoittaja rust8 »

Moro,
Eli kyseisellä lootallahan on ominaisuukia > joskus epäloogisia vaihtamisia ja millon mitäkin töksäyttelyjä ylös tai alas kylmänä tai kuumana. Ja kaikillahan näitä ei ole että aika randomia mitä foorumeilta lukenut. Noh nyt näyttäs siltä että nokka-akselin asentotunnistimen vaihto poisti aika lailla ongelmat. Eipä enää vaihteisto sekoile tai töksäyttele, eikä siinä kaikki kulutus tippu litralla. Se mikä tässä on jännä homma että ei vikakoodeja ollut tai muutakaan, ihan huvin vuoksi vaihdoin kun anturilla jo ikää se 200tkm+.

Tarina: Eli itsellä 300tkm ajettu 722.9 ja öljyjä vaihettuna 100tkm/200tkm/270tkm. 270tkm kohdalla vaihdoin öljyt kun oireita oli, töksäyttelyt kulmänä 2-3 tai 1-2 tai 2-1 3-2 yms. No eipä vaikuttanut öljynvaihto. Ajelin vaan menemään rauhallisesti kylmänä, pahalla mielellä ja harmituksella.
Nyt sitten kun autolla ikää, rupesin vaihteleemaan ennaltaehkäisynä antureita. Seuraavana listalla oli siis tämä nokka-aksein tunnsitin.. ensin laitoin HELLAN no ei toiminu, vein takas.. ei muuten toiminu seuraavakaan Hellan anturi.. startatessa vaan pyöritti muttei startannu aina. Hintaahan Hellalla se 50e... > huomasin jo hellalla positiivisen vaikutuksen, joka oli suuri yllätys!! > mitä sai auton käyntiin hehe.. En tiiä mikä lie helloissa kun ei toimi. Auto on muuten softattu yms..en tiiä onko vaikutusta. Noh sitten hain veholta alkuperäsen 150ee kirpasi se mutta sillä se lähtee aina käyntiin ja vaihteiston vaikutus on huomattava.! ja se kulutuksen tippuminen.! huh kyllä hymyilyttää! :) :D

En osaa sanoa miten tämä yksi anturi vaikuttaa niin paljon, mutta näin vaan tapahtu. Onko muilla kokemuksia? Nyt sitten vielä pitää vaihtaa kampiakselin anturi just for Fun :D haha. > Kaipa nää antaa singnaalia ECU > ja siitä vaihteistolle joka säätelee paineet ja vaihdot. > Sinällään loogista. Mutta on tää aika mysteeri homma silti. Toivottavasti tästä jollekin apua, mutta keskustelu olis paikallaa mitä muut kokeneet tai vastaavia tarinoita?
Myös aattelin vaihtaa öljyt taas sillä erotuksella että se yksi KYB vaihtoon (mikä niitä vaihjteen vaihdon paineita säätää yms) ja jokaisen lootan ventiilin putsaus kuten tehdas ohjeistaa.

Eipä mulla muuta, musteeri hommia on kyllä nää 722.9. :thumbup:
EemeliErkki
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 480
Liittynyt: To 11.04.2019 10:26

Re: OM642 loota 722.9 oikku ominaisuuksiin ratkaisu löytynyt? nokkaA. asentotunnunnistin :D

Viesti Kirjoittaja EemeliErkki »

Oliko tämä MB osanumero? A 0051531328 ?

Nämä pitäisi kyllä käydä Siinä on se Hella mukana. Lähinnä siksi, kun on mielessä vaihtaa antureita itselle, varmuudeksi. Ei vielä oireita
Hella on ollut pettymys minulle jossakin muussa tilanteessa.

aeromotor.fi sivulta nämä. ”Valio” osia.
IMG_0383.jpeg
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
TPLtre
Mersumies
Mersumies
Viestit: 905
Liittynyt: To 31.01.2019 19:12

Re: OM642 loota 722.9 oikku ominaisuuksiin ratkaisu löytynyt? nokkaA. asentotunnunnistin :D

Viesti Kirjoittaja TPLtre »

Eurojackpotissa on 28M potti, vinkkinä. :wink:
Vastaa Viestiin