Mersun myynnistä kokemuksia ja kysymyksiä.

Mallit, ominaisuudet, varusteet, kokemukset jne.
Vastaa Viestiin
Babinski
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 35
Liittynyt: Su 04.03.2007 15:41

Mersun myynnistä kokemuksia ja kysymyksiä.

Viesti Kirjoittaja Babinski »

Tervehdys MB:n ystävät!

Ensimmäinen mersuni oli Tampereen Vehosta ostettu vanha porilainen taksi, 124 200D vm-87. Matkanvarrella tuli vastaan vissiin ne perushommat: lukot vaihtoon, alipainevuoto aiheuttu sammutusongelmia, takajarrut jumiin, takalaakerit vaihtoon, etuvilkkujen sivusta ja takavalojen alta ruoste läpi jne. Olin kuitenkin hyvin tyytyväinen, päätin vaihtaa uudempaan.
Sitten tein sen suurimman tyhmyyden, laitoin myyntiilmoituksen erääseen autokauppaan erikoistuneeseen lehdykkään. Lopputulema: sain vielä kolmea vuotta myöhemmin ihmeellisiä puheluita, jossa kysyttiin autoa. Näitä puheluja tuli monia kymmeniä noina vuosina. Niille oli yhteistä seuraavat asiat: kukaan ei tullut katsomaan vaikka lupasi, kaikki kysyivät vaihtoa, kukaan ei soittanut toista kertaa, kukaan ei esitellyt itseään kuin etunimeltä ja kaikilla soittajilla oli tumma tukka, äänestä päätellen. Tuli tunne, että numero kiersi heikäläisten keskuudessa kädestä käteen. Monilla soittajilla ei ollut mitään mielenkiintoa autoa kohtaan, kunhan soittelivat. Lopuksi sanoin soittajalle, että vaimo kolaroi auton. Meni viikko ja taas soi puhelin: "Mil sie myyt sen kolaroituna?".

No, auto päätyi takaisin Tampereen Vehoon. Löysin niiden nettisivuilta tämän hetkisen autoni. W 124 E250D 20v, vm 94, meniköhän oikein? Nyt on dieselin tarve ohi ja olen ryhtynyt miettimään bensamersua. Millainen myytävä ko. auto on? Tämä on siis alustava kysely, siksi tämä ei ole tuolla myynti palstalla.
Auto on suomiauto, olen 2. omistaja, ajettu 317 tkm, huoltokirja löytyy. Metalliväri, jalopuusisustus, lämmitettävää peiliä jne. Täydellinen alustamassaus tehty, hyvässä kunnossa. Näitä ei juuri ole myynti-ilmoituksissa näkynyt. Laittakaa vähän tietoa kun täällä sitä varmaan on, kiitoksia etukäteen.

MB/Tampere
Avatar
sooppa
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1164
Liittynyt: Ke 16.06.2004 18:51
Paikkakunta: vaasa

Viesti Kirjoittaja sooppa »

No ite myin entistä autoani (w123 -77) vuoden ja oli mm keltsissä ja nettiautossa joka mielestäni on kyselijöiden paratiisi, kaikkea tarjottiin vaihdossa joposta mummon villasukkiin mutta ei yhtään suoraa tarjousta vaikka auto oli pyyntihinnan mukaisessa kunnossa suoraan ajosta ilman myyntimaalauksia. Muutama soitto tuli että minkä värinen sisusta kun määrätyn värisiä penkkejä etsittiin, helvetti koko autoa myin enkä pelkkää sisustaa tai osina.
Välillä mietin että onko pyyntihinta liian alhainen ja luullaan että pommia kaupataan, tiedä sitten. Auto meni myöhemmin kaupan täällä foorumilla ja on kuulemma vieläkin liikenteessä ilman ongelmia. Myin pois kun en enää diiseliä tarvinnyt ja tulihan sillä 10 vuotta ajeltua.

Toinen tapaus oli isäukon paku, mb 210 -91 johon uutta osaa laitettiin yli 2000e edestä. Uudempaa teki äijän mieli ja laitoin pakun myyntiin hintapyyntönä 3500e. Ei yhtäkään tarjousta, kyselyjä kylläkin. Paku meni lopuksi vaihdossa nykyiseen hiaceen.
vw golf variant -97,vw vento -96.
Kaitsute
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 48
Liittynyt: Ti 26.04.2005 10:45
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Kaitsute »

Minulla taas kävi täysin päinvastainen juttu -89 200t:n kanssa.

Laitoin nettiautoon ja keltaiseen pörssiin ilmoituksen ja ensimmäinen katsoja otti mukaan,
vaikka ei ollut läheskään halvimmasta päästä.

Ei tullut kyllä puheeksi, kummasta paikasta oli ilmoituksen lukenut.
Kaikki paitsi purjehdus on turhaa...
jleino
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 57
Liittynyt: Pe 29.12.2006 17:09
Paikkakunta: Sotkamo

Viesti Kirjoittaja jleino »

Nettiauto.comissa on juuri se ongelma että kyselijöitä kyllä riittää, ja vaikka autossa lukisi isolla että EI VAIHTOA niin silti sitä kysellään. Ja muutenkin hyvien autojen myyntihinta mielestäni vääristyy kun siellä on ties minkälaisia saman mallisia pommeja polku hintaan myynnissä, niihin vedoten sitten itketään ja esitetään aivan ala-arvoisia tarjouksia.. :twisted:

Helppohan näitä autoja on ostella mutta välillä tuntuu että eroon pääseminen kohtuu hinnalla on aika tuskasta hommaa, tosin tuurillahan ne laivatkin seilaa :roll:
Avatar
Arno
Mersumies
Mersumies
Viestit: 525
Liittynyt: Su 06.02.2005 12:40
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Arno »

Itse uskon siihen, että kun tekee myynti-ilmoituksen loppuun pienen yhteenvedon tyyliin "Ei minkäänlaista vaihtoa, vaan pelkkä myynti. Tarjoukset ja tarkemmat tiedot autoa esiteltäessä", niin se karsii ainakin osan näistä turhista soitoista ja yhteydenotoista. Viimeksi kun myin autoa, niin ilmoitin etten puhelimessa alenna hintaa yhtään ja ainakin omalla kohdalla toimi.
EQC400 4Matic AMG -20 (N293)
ex- E350 CDI Coupe -10 (C207)
ex- E270 CDI Classic -02 (W211)
ex- A190 Avantgarde -99 (W168)
hietanen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 93
Liittynyt: Pe 02.03.2007 10:54
Paikkakunta: saarijärvi

Viesti Kirjoittaja hietanen »

Arno kirjoitti:Itse uskon siihen, että kun tekee myynti-ilmoituksen loppuun pienen yhteenvedon tyyliin "Ei minkäänlaista vaihtoa, vaan pelkkä myynti. Tarjoukset ja tarkemmat tiedot autoa esiteltäessä", niin se karsii ainakin osan näistä turhista soitoista ja yhteydenotoista. Viimeksi kun myin autoa, niin ilmoitin etten puhelimessa alenna hintaa yhtään ja ainakin omalla kohdalla toimi.
Juuri tuolla lailla kun laittaa niin se karsii ne turhat kyselyt ja sitten jos joku vaan tarjoaa jotain romua vaihdossa niin laittaa väliraha toiveeksi sellaisen summan että vaihdokin tarjoaja pyörtyy tietokoneensa eteen :wink:
Avatar
illinois
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1521
Liittynyt: Ti 13.07.2004 15:38
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja illinois »

Vastaus B:n alkuperäiseen kyselyyn. varmasti menee kaupaksi jos et ala hinnalla hulluttelemaan. Koskas tuo tulee myyntiin...
hietanen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 93
Liittynyt: Pe 02.03.2007 10:54
Paikkakunta: saarijärvi

Viesti Kirjoittaja hietanen »

illinois kirjoitti:Vastaus B:n alkuperäiseen kyselyyn. varmasti menee kaupaksi jos et ala hinnalla hulluttelemaan
Juuri tällä lailla auton kuin auton saa myytyä kun ei tosiaan laita hinnaksi mitään älytöntä euro summaa, kohtuu hintainen tuollainen auto kuin sullakin on niin minun mielestä sen realistinen hinta pyörii siinä 4500e aina jopa 6000e
Nimimerkillä ite myynyt tuollaisen samanlaisen jolla ajettu 365tkm hintaan 5500e(eikä muuten tarvinnut kauaa myydä sillä hinnalla)
mebafani
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 36
Liittynyt: Ma 19.06.2006 12:23

Meni heti

Viesti Kirjoittaja mebafani »

Auto 300d w124 -85 mittarissa 535000 mutta kerroin olevan varmaan
paljon enemmän, matkamittari ei toiminu. En viitsinyt automaattilootaa korjauttaa, kerroin viasta. Ruostetta löyty runsaasti, etuikkuna halkeamilla.. mutta muuten toimiva vehje.

Katsastus oli edessä ni aattelin että 1100e. Samana iltana kun laitoin keltaisen pörssin nettiversioon, oli kaupat tehty. Myyntihinta 1000e.
Vähemmistökansalaiselle meni.

Mitä opittavaa. Pikkuvikaisenakin kelpaa, mutta silloin on hinta laitettava kohdilleen. Soittoja tuli muutamia, vaikka kerroin jo myyneeni auton, kaikki halus kuulla mitä vikoja jne.
Sitä vähän ihmettelen, että miks. Mikä niissä vioissa niin kiinnostaa.
Avatar
epk
Valvoja
Valvoja
Viestit: 12597
Liittynyt: Pe 04.04.2003 15:13
Paikkakunta: 02

Viesti Kirjoittaja epk »

niitä kiinnostaa josko meni vähän parempi ohi halvalla, ois voinut tehä voittoa.
Vastaa Viestiin