w638 ei starttaa

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Esacort
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 25
Liittynyt: Pe 27.08.2010 08:13
Paikkakunta: Imatra

w638 ei starttaa

Viesti Kirjoittaja Esacort »

Potilas w638 112 cdi automaatti -03. Ei starttaa. Vikakoodi p1330. Mittaristossa ei näy kilmetrilukemaa. Virtalukon pohja uusittu. Ratin alla olevat releet ja sulakeboxi vaihdettu. Startin rele ehjä mutta ei naksahda. Startti pyörii suoralla virralla. Mistähän vikaa seuraavaksi etsimään? :think:
FinlandMerceds
Mersumaanikko
Mersumaanikko
Viestit: 5315
Liittynyt: Ke 22.07.2015 10:48
Paikkakunta: Mökillä

Re: w638 ei starttaa

Viesti Kirjoittaja FinlandMerceds »

Tarkista ecun liitimet ja johdot









. .
Mökkillä
'
Avatar
Vitollinen
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 195
Liittynyt: La 07.11.2015 18:30
Paikkakunta: Lounais-Häme

Re: w638 ei starttaa

Viesti Kirjoittaja Vitollinen »

Esacort kirjoitti:Potilas w638 112 cdi automaatti -03. Ei starttaa. Vikakoodi p1330. Mittaristossa ei näy kilmetrilukemaa. Virtalukon pohja uusittu. Ratin alla olevat releet ja sulakeboxi vaihdettu. Startin rele ehjä mutta ei naksahda. Startti pyörii suoralla virralla. Mistähän vikaa seuraavaksi etsimään? :think:
Valitettavasti tuo antamasi vikakoodi ei kerro paljoakaan. Esim. P13XX-sarja on yleisiä ongelmakoodeja jotka viittaavat sytytysjärjestelmään tai sytytysatkoihin. Näissä on valmistajakohtaisia eroja, lisäksi halvat testerit antavat usein vain suuntaa-antavia tuloksia.

Mersun omalla testerillä (star) saat oikeamman tuloksen, lisäksi testaus- ja korjausohjeet. Lähes samalla tasolla ovat myös muut ammattilaitteet, jääköön ne tässä mainitsematta.

Oletko tarkistanut johdot startille ja virtalukolta sekä releeltä eteenpäin. Kun laitat avaimen virtalukkoon, niin virtalukon kelan avulla luetaan avaimen sirulta tieto. Jos on oikea avain, niin käynnistyksenestomoduuli antaa starttiluvan releelle jne.

Tämä voi liittyä kilometrilukemaan, tai olla liittymättä jos se näyttö on viallinen/lattakaapeli irronnut. Mittaristossa (Instrument Cluster), on muitakin tietoja tallennettuna sen lukeman lisäksi. Siitä on myös yhteys ECU:un.
Vito veturina, kunnes ruoste meidät erottaa.
Vastaa Viestiin