Vito -99 temppuilee

Asiaa ahtimista ja ahtamisesta.
Vastaa Viestiin
vesatak
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 47
Liittynyt: Ma 07.02.2005 22:56
Paikkakunta: Oulu

Vito -99 temppuilee

Viesti Kirjoittaja vesatak »

Hyvin toimii veskolan ruuvausohjeet. Ilmausruuvi aukes enää 1 kierroksen ja syöttöä on ruuvattu saman verran.Kierroksia ottaa enää 5000, kun ajattelin sääliä vanhaa konetta. Katsastuksessa tänään uudella suodattimella savutusarvo 1,2 :)

Ongelmana on risteykset. Kun viton -99 (ei CDI) kierrokset tippuu tyhjäkäynnille ja sitten lähdetään kiihdyttämään, niin sitten auto ei kulje kunnolla. Ikäänkuin turbo ei olisi enää pelissä. Ongelma poistuu, kun käyttää virta-avaimesta virrat pois. Sitten kestää ajella satoja kilometrejä maantieajoa ja hyvin kulkee. Tämä esiintyy talvisaikaan, ei kesällä!

Vitosta on tulpattu pakokaasujen takaisinkierrätys laittamalla kuulia letkuihin, avaamalla "hengitystiet" ja irroittamalla sähköpistoke ilmanputsarilta. Toiminut hyvin aina kesäisin, mutta talvella alkaa tökkiä. Pitääköhän tämä laittaa talveksi seisontaan ja ajella vain kesäisin :lol: ?

Luin jostain vanhasta jutusta, että tässä mallissa säädetään ahtopainetta alipaineella. Onkohan tässä kyseessä jokin anturivika vai joku muu? Onko Veholle piuhaan kiinni ainoa vaihtoehto?
Avatar
vito500tkm
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 1383
Liittynyt: To 27.07.2006 23:37

Viesti Kirjoittaja vito500tkm »

Onko siinä turbon painerasian ohjaus tehty noin :
Kuva

Jos ei niin silloin taitaa olla kyseessä alipainetoiminen turbonohjaus.
Sen ohjaus ei kuitenkaan pitäisi olla kovinkaan monimutkainen, vaikka muutama sähköpalikka(anturi ja sähköventtiili) onkin välissä. Viton alipainetoimisesta ohjauksesta en tiedä kovin tarkkaan joten siitä saa muut jatkaa. . .
vesatak
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 47
Liittynyt: Ma 07.02.2005 22:56
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja vesatak »

Nyt on takana yli 1500 km matka-ajoa ja suurin osa trailerin kanssa. Ongelmat näyttää myös helpottaneen, kun ei ole hyytynyt kuin kerran ko matkalla. Taitaa viat tulla nurkkapyörittelyssä karstoitumisen ja muiden jumien muodossa. Polttoainetta meni viimeisellä 500 km noin 9,5 litraa satasella. Ajoituksen säädöllä siihen pystyy varmaan vaikuttamaan? Keskinopeus kun ei ollut paljon yli 100 km/h. 8)
Vastaa Viestiin