Mersun mittariston LED-valot

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
kohoju4
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 50
Liittynyt: La 26.11.2005 09:05
Paikkakunta: Kymenlaakso

Mersun mittariston LED-valot

Viesti Kirjoittaja kohoju4 »

Mulla on palanut A-mersun mittaristosta moottorinhäiriövalon poltin, kun kyseessä on "led"-valo. Niin pitäisi ostaa uusi mittaristo, eli kysymys kuuluu pystyykö sen ledin vaihtamaan sieltä kun purkaa mittariston pöydälle ja jos joku on vaihtanut sen niin minkähän kokoinen poltin on kyseessä(watti/ampeeri/voltti).
MB SPRINTER 315CDI
MB VITO 110 CDI
MB A 190

ex- SPRINTER 316CDI
ex-MB E 290 TD
ex-MB E 430 T
Avatar
jysi
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3113
Liittynyt: Pe 23.05.2003 17:49
Paikkakunta: Salo

Viesti Kirjoittaja jysi »

Ledit kestää kyllä yleensä pidempään kun auto, mutta sattuuhan sitä. Todennäköisempänä pitäisin kyllä katkosta juotoksessa tai LED:ille virtaa tuovan komponentin (ohjain tai vastus) hajoamsita.

Jännitteet on (yleensä) samat kaikille samanvärisille ja virta rajoitetaan kytkennän muissa osissa. Niinpä oikean ledin valinnan tärkeimmät seikat ovat enemmän fysikaalisia ja mekaanisia kun sähköisiä - tyyppi (johtimilla/pintaliitos), koko (halkaisija/leveys ja korkeus), väri, napojen järjestys ja valaisukulma.

Jos tyyppiä ei siitä LED:istä löydy niin sitten lähinnä kokeilemalla tai toisesta samanlaisesta purkamalla on mentävä. Jos tulee liian pienivirtainen malli niin kyllä se sitten kohta kärvähtää taas.

Ota auki, etsi luupilla numerot ja sitten netistä jonkin elektroniikkafirman katalogi eteen.
Vastaa Viestiin