Elikkäs nyt tarvitaan tietämystä.
Auto on 200D 87vm ja kansi pitää ottaa pois. Mutta se jakokettingin liuku. Miten se on kiinni? Ne pari tappia missä on kierre sisällä sitä pitää paikoillaa mutta millä ne otetaan pois. Ja se kiristin, millä sen saa lukittua niin ettei kettinki pääse tippumaan. Homma ei olis enään muusta kiinni kuin siitä jakopäästä. Iso kiitos etukäteen kaikille asiasta tietäville ja tietonsa jakaville Niin Ja kiirekkin olisi
http://www.mersuforum.net/forum/viewtop ... 7&t=100237" onclick="window.open(this.href);return false;
Ei se ketju etäs tipu mutta laita jollakin sähköjohdolla kiinni johonkin moottorin kupeeseen tai laita se johto ja lasket sen sinne myttyyn alas..älä vaan pyörittele konetta tällöin.
Ja pura kansi kun kone on ykk kohdassa..helpottaa paljon kasausta.
-w124 230e sedan
-w124 230e coupe
-c203 200k kompressor
Ok Kiitoksia. Pitääpä alkaa rakentaan ulosvedintä siihen. Sen ylemmän tapinhan saa vaikka katkaistuakin sinne jos ei muuten lähde mutta se alempi pitäis kyllä saada irti. Noita tappeja varmaan saa varaosaliikkeistä uusia jos tarve tulee. Entäs se kiristin? Senkö uskaltaa noin vain mennä löysäämään pois sieltä. Ei ole tippuvia osia tai vaaraa että se ketju hyppää hampaalta?
Kiristin vaan pois..mitään ei tipu koteloon.
Jako on silti tarkistettava kasauksen yhteydessä.
Ketju ei pääse hyppäämään muistaakseni pumpulta ja kampuralta kun se on tehty ahtaaksi ratas ja ketju paikallaan mutta turhaan älä pyörittele alakertaa kun mytty voi mennä ja kiilautua kotelon ja rattaan väliin.
-w124 230e sedan
-w124 230e coupe
-c203 200k kompressor
Näinhän se on, aina aluksi kun konetta aletaan purkamaan tai tiivistettä vaihtamaan kampiakseli pyöritetään 0/OT merkkiin, ja ykkösen nokat ylöspäin, tällöin ollaan ykkössylinterin työtahdissa. Samalla moottoria pyöritellessä kannattaa jo etukäteen katsoa mikä on pumpun nykyinen ajoitus ja kirjoittaa se paperilapulle talteen. Joskus nimittäin pumppujen ajoitusmerkit on mitä sattuu, päästään ainakin lähtötilanteeseen helposti. Luultavasti se on jotain 13...16 JYKK, merkki siis siellä pumpun kyljessä. Tosin eihän tässä tapauksessa voi tuo ajoitus edes muuttua kuin hitusen, joka johtuu kannen korkeuden muuttumisesta. Kampiakselin ollassa 0 kannattaa jo samalla kurkistaa että nokan merkki on suunnilleen kohdalla. Mikäli ei ole niin silloin on jotain kamalaa tapahtumassa, esimerkiksi kampiakselin merkki ei pitä paikkaansa.
Seuraavaksi laittaisin nippusiteella ketjun nokan rattaasen kiinni, tai ainakin maalikynällä merkin siihen. Sitten vain tavarat vaihtoon, mikään ei voi mennä esää sekaisin.
Noniin nyt sitten seuraa se tyhmä kysymys. Eli ne merkit siinä kampiakselin siivapyörässä niin onko se ne kaks reikää siinä kyljessä vai onko ne jotain tasapainotus reikiä? ja missä on se vastin kohta koneen rungossa? Niiden liu un tappien kanssa sai kaiskata. Alempi lähti onneksi nätisti pois sillä ulosvetimellä mutta ylemmästä korkkasi kierteet ja jouduin katkaisemaan sen sinne koneen sisälle...