124 kierroslukumittarin asennus?

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Avatar
PKivireki
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 466
Liittynyt: Su 04.01.2004 00:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja PKivireki »

Persana kun olisit kysynyt että mistä sieltä laturilta ne kiekat kaivetaan.. :? Eihän vai onko bensakoneen ja dieselin latureissa eroa?
Avatar
Antti N
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 58
Liittynyt: Pe 04.04.2003 11:57
Paikkakunta: Helsinki/Pyhäsalmi

Viesti Kirjoittaja Antti N »

PKivireki kirjoitti:Persana kun olisit kysynyt että mistä sieltä laturilta ne kiekat kaivetaan.. :? Eihän vai onko bensakoneen ja dieselin latureissa eroa?
Kyllä dieseleissä yleensä kiekat otetaan laturilta, tai ainakin työkoneissa. Omassa on myös tehty näin 250D. Laturirempan yhteydessä mainitsin asiasta korjaajalle joka tuumas että helppo homma. Tinataan vaan johto sopivaan paikkaan kiinni, eli johonkin niistä diodin kannoista se tuli.. en vaan jaksa muistaa mihin. Biltemasta vaan diesel rpm mittari ja hyvin toimii...

Eli tuo nyt on kuitenkin vaivattomin ja edullisin tapa verrattuna öljypohjan muokkaukselle. :roll:
Jousimies->
Nuori mies, matematiikassa ei ymmärretä asioita, niihin vain totutaan.
Avatar
Boogie
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 50
Liittynyt: To 01.09.2005 10:46
Paikkakunta: Kaarina - Piispanristi

Asennusohje

Viesti Kirjoittaja Boogie »

Ostin just Saksasta tuohon vanhaan 5-pyttyiseen 3.0 D moottoriin sopivan kiekkamittarin ja se tuli postissa eilen . Siihen oli se myyjä laittanut mukaan oikein upeat kolme sivua asennusohjeita hienosti rikuvien kera miten asennus tapahtuu ja ne ohjeet näytti kyllä selkeesti hyviltä :D

...mut piru vie ! Se oli tietty Saksaksi :evil:

Mulla on kyllä pari kaveria ketkä haltsaa tuon saksankielen ja josko saisin ne houkuteltua jotenkin kääntämään ne kuvatekstit koska niistä olisi täällä foorumilla mitä luultavimmin kyllä iloa muillekin koska ne tosiaan näytti erittäin johdonmukaisilta ja selkeiltä . Käytän näitä perinteisiä "uhkaus/lahjonta/kiristys/" menetelmiä ja katsotaan tuottaako se tulosta jotta käännös saataisiin kollektiivisesti käyttöömme.

Oli muuten muutenkin ERITTÄIN fantastinen äijä se germaani kun useaan otteseen meiliä läheteltiin suuntaan jos toiseen asian tiimoilta. Se tosiaankin varmisti että varmasti lähettää mulle oikean kapineen kun mulla on tuo dieselöity kv-secci sekasikiöhärpätin niin siinä tietty itse mittariston konsoli on 126-sarjalaisen = kellonsäädin oikeassa alakulmassa jne jne ja nuo se otti huomioon että PITÄISI mennä "heittämällä" paikoilleen .

Jos olet mittarin hankintoja suunnittelemassa niin vippaa mulle vaikka yv:tä niin annan tuon yhteystiedot ! Erittäin supportoiva ja asiantunteva ja paljon mittaria hyllyssä ja koko ajan tulee kuulemma uutta lisää :!:

Niin , ja minut tuntien tuo tietysti menee heittämällä paikoilleen muutamassa minuutissa ilman vaurioita ... :roll: ...mikä aiheuttaa sen että ylimääräseksi jää nyt se w126 bensakoneen kierroslukumittari minkä tietysti voit tarvittessa lunastaa minulta huokeaan hintaan 8)
Avatar
capriceman
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 440
Liittynyt: To 10.07.2003 23:38
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: 124 kierroslukumittarin asennus?

Viesti Kirjoittaja capriceman »

Dieseliin voi laittaa kierroslukumittarin joka on bensakoneen mittaristosta.

-Kierroslukutieto voidaan ottaa laturin W-nastasta, jos laturista ei löydy ko. nastaa niin ota signaali ennen diodisiltaa suoraan käämiltä. W-nastan ja kierroslukumittarin td nastan väliin laita 100ohmin vastus.
-Kierroslukumittaria joutuu muuttamaan että se toimii dieselissä. Kierroslukumittarista vaihdetaan C4 kondensaattori
sen tulee olla välillä 22nF - 39nF/63V, C4 kondensaattori tavallisesti 100n-220nF se poistetaan ja vaihdetaan tuo 22-39nF konkka tilalle.
-Virta otetaan kiekkamittarille mittariston 12V syöttölinjasta.
-Ennen kuin asennat mittarin niin kalibiroi se, mittarin piirikortilta löytyy 22kR trimmeri jolla voit tarkistaa kierroslukumittarin näyttämän.

Säätämisen jälkeen laita mittari kiinni ja sitten vaan ihailemaan kierroslukumittaria toiminnassa :o
Vastaa Viestiin