taky kirjoitti:Nastamuumio kirjoitti:
Tiedä sitten, enkä tiedäkkään mutta. . .eipä ollut kaikissa TT-Thermoissakaan panssariputkea sähkäjohdoissa?
Työkoneisiin tms tarkoitettuja, ei kevyeen kalustoon?
Ehkä, mutta mikäs niissä sitten tekisi eroa?
Rupesi kiinnostamaan, ja kohtuu sekavaa.
Ilman mitään vastuuta sain selville seuraavaa (tämä on siis pohdiskelevaa jorinaa):
Suojamaadoitus runkoon lämmittimeltä ja tehdyiltä jakorasioilta ja "töpselistä". Panssaripuki pitää myös olla maissa => ei saa olla pelkkä kuori johdon päällä, mikä ei suojamaadoitu. Johto voidaan asentaa myös muuhun mekaaniseen suojaan => eli suojataan johtoa ulkopuoliselta vauriolta tai lämmöltä. Suojan ei ole tarkoitus "pitää sähköä sisällään". Yleensä metallia (kuten myös jakorasiat) mutta saa se muutakin ainesta olla, kunhan vaurioitunut johto vain menee maihin. Kaapelin tarvikkeiden pitää olla kyseiseen käyttöön sopivaa pinta-alaltaan ja eristykseltään ja rakenteeltaan + olosuhdekestoltaan. Myydystä järjetelmästä pitää tehdä käyttöönottopöytäkirja, missä on mitattu "eristysvastukset". Pumppu tai lämmitin saa sitten olla ihan mitä vain, kunhan ei ole vaarallinen sähköiltään (siis kyseiseen käyttöön ja asentoon tarkoitettu, kuten myös kaikki muuta asennusosat ja IP luokat). Ei ole vaatimusta lämmitimien etukäteistarkastuksesta. Joskus on kuulemma ollut. CE-hyväksyntä ei tarkoita juuri mitään tässä yhteydessä, paitsi myyjä lupaa sen olevan turvallinen mutta jo se ei olekkaan niin voi voi ja CE-merkintä voi koskea pelkkää lämmitintä/pumppua. Ei ole tarkoituksen mukaista viedä 1-vaiheista 230VAC/50Hz sähköa samoissa kaapelinipuissa 12/24VDC. Yleensä tai aina merkitään nämä 230V järjestelmät, ettei niihin mennä vahingossa ronkkimaan.
Näistä Defoista ja Calixeista mittauksia ei juurikaan tehdä kun ei osata tai sitten niitä voi koskea joku jatkoroikka-direktiivi (mikähän sekin on?) ja niitä saa lätkiä nippuun kuka hyvänsä (esim autonasentaja?). (Sähkö?)liikkeen käyttöönottotarkastuksessa mitataan aina ja kaikista kaikki syöttöjohtoa myöten. Lisäksi näistä yhteensopivista johdoista liikkuu markkinoilla tarvikejohtoja, missä ei välttämättä ole liittimet sellaisia, että esim verkkojohdon maadoitus tai 0-vaihe tai linja ylipäätään kytkeytyisi kunnolla.
Se sitten siitä varmuudesta, eli jos verkkojohto ei suojamaadoita, niin auton rungosta foorumilaisen läpi maadoittuu? Vaikka itse lämmitin olisi kuinka defa-yhteensopiva
Oikeat osat väärässä paikassa => Vakuutusyhtiöt edellyttävät oiken tehtyä asennusta. Korvaus asiat ovat tapauskohtaisia ja riippuu vahingon suuruudesta, kuinka pitkälle järjestelmän historiaa halutaan mennä.
Viereen menee otsikosta mutta menköön.

Itse kun tekee niin tulee sellainen, kun sattuu syntymään.
Minusta TT-Thermo vaikuttaa hyvältä valinnalta defa-johdoilla mutta OWL-Heizer on oikein asennettuna ja tarvittaessa tarkastettuna myös kelvollinen / laillinen tai ihan mikä tahansa Ali-Baba

. KYLMÄSTÄ KÄYMÄÄN!!!