Ahaa kiitos, nyt lamppu syttyi ja rajusti

Ruuvi painaa jousta tosiaan kasaan, ja mikäli jousi ei ole progressiivinen jousen aiheuttama voima on vakio. Ruuvilla säädetään vain 'klappi' pois ja toisaalta hukkaportin maksimiliikerata.
Ehkä juuri tuohon perustuu se ahtopaineen nousu, eli hukka ei pysty avautumaan riittävästi, jolloin paine lähtee nousemaan...mikäli pumpusta jatketaan syöttöä ja kone kykenee sen muuttamaan pakoenergiaksi alkaa myös ahto edelleenkin nousemaan vaikka hukka on hieman auki...tuota ei tapahdu koska ahdin ei enää riitä.
Eikös se ole helppo säätää tuosta paineen sisäänmenosta 'paineventiilillä' ja hukalla säilyy sen vakio (riittävä) liikerata.
Ymmärsinkö siis oikein, ruuvilla tosiaan saadaan paine nousemaan, mutta mahdollisesti hukka on hieman raollaan jo ennen kuin paine nousee sinne haluttuun. Eli systeemi ei ole aivan 'taloudellinen' kun osa pakokaasusta päästetään ropellin ohi liian aikaisin. Paine ei siis nouse niin nopeasti kuin sen olisi mahdollista ideaalitilanteessa.
Sitten tulee hauskin kohta. Miksi sellaisessa hukassa, jossa tuo tanko on näkyvillä ja säätö on tangossa, säätö tuntuu kuitenkin onnistuvan. Nimittäin kokeilin Viton KKK:ta pöydällä ja 'testipenkki' [= muovikanisteri+painemittari] näytti, että hukka aukeaa siellä 0,8 missä pitääkin. Säädin tankoa kireämmälle, jolloin luulisin, että jousi menee samalla tavalla kasaan. Kuitenkin nyt sain hukan liikahtamaan haluamallani paineella (1,3)...miksi. Tässä tapauksessa näin silmällä, ettei portti auennut ennen tuota painetta. Ehkä poikkileikkauskuva tuosta Viton (ja vastaavien) hukasta selittää tuon, tai sitten jouset ovat progressiivisia.
[EDIT]: Korjataan höpöjuttu, eli fysiikan lakien mukaanhan se menee näin:
Jousta puristetaan tiukemmalle, jolloin tarvitaan voima X. Mitä enemmän jousta ruuvataan kasaan sitä suurempi on X. Paineen vaikutuksesta jousi jatkaa puristumistaan eli portti aukeaa vasta kun paineen aiheuttama voima Y on yhtä suuri kuin X. Ongelma siis on vain tuo liikeradan pieneneminen...Viton KKK K03:ssa.