W204 polttimoiden vaihto "oikean värisiksi"

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
nikopetterii
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 333
Liittynyt: To 17.03.2016 10:25
Paikkakunta: Savo

W204 polttimoiden vaihto "oikean värisiksi"

Viesti Kirjoittaja nikopetterii »

Eli autona minulla on w204 facelift, jossa itseäni häiritsee kääntymisvalojen (h7 halogeenit) keltaisuus xenon ajovalojen rinnalla, näyttää todella typerälle kun auton sisältä katsoessa on monen väristä valoa näkyvissä tiellä ja vielä typerämmälle se näyttää auton ulkopuolelta ja varsinkin nyt talvella. Niin ajattelin että vaihdan xenon ajovalot ja h7 polttimot kääntymisvaloihin ja yritän löytää heti kättelyssä sellaiset polttimot että ne näyttäisivät suunnilleen saman värisille. Vinkkejä otetaan vastaan!?
nikopetterii
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 333
Liittynyt: To 17.03.2016 10:25
Paikkakunta: Savo

Re: W204 polttimoiden vaihto "oikean värisiksi"

Viesti Kirjoittaja nikopetterii »

Vastaan itse itselleni ja samalla vinkkejä muille... Joo eli toinen xenon ajovalopoltin hyytyi jo aiemmin toisen puolen h7 kääntymisvalon kanssa, niin päätin sitten vähän alkaa tutkimaan netin syövereistä että millä yhdistelmällä saisin xenon ajovalojen ja h7 halogeeni kääntymisvalojen sävyt suunnilleen samaksi.

Aluksi voin sanoa että mikään malli suomessa myytävistä halogeeni polttimoissa ei pääse värisävyltään todellisuudessa samaan kuin perus xenon polttimot joiden värilämpö taitaa olla 4100-4300k, vaikka paketeissa luvataan vaikka mitä, tämä jo tullut todettua aiempien autojen kanssa. Eli ostipa mitkä hypersuperbluet tahansa suomesta niin ne ovat keltaisemmat kuin orkkis xenonit.

Eli päätin tilata ulkomailta kääntymisvaloihin h7 osram cool blue hyper+ malliset polttimot, paketissa luvataan 5500k värilämmöksi ja eikun asentamaan ja tadaaa keltaisuudesta päästiin eroon, mutta nyt ne orkkis xenonit näyttää hivenen keltaisemmilta, eli kun sitten toinen niistä hyytyi niin sitten ostamaan kaupasta xenon polttimot ja valitsin philipsin white vision gen2 uutuus polttimot joissa värilämpö orkkis xenoneita valkoisempi 5000k ja eiku asentamaan ja tadaa nyt päästiin valkoiseen aavistuksen sinertävään valoon molemmissa, nyt näyttää hyvälle ja valoteho parani, vissiin noi 3vuotta ja 100tkm oleet orkkis xenonit olivat jo aika paljon menettäneet valotehoaan, vaikka mielestäni nekin olivat hyvät valot. :)

Ja vinkkejä vielä itse polttimoiden vaihtotyöhön, koska ainakin Kuopion Hartikainen mersun merkkihuoltona ois velottanut tunnin työn noiden xenon ajovalojen vaihtotyöstä, en kysynyt paljonko vielä ois maksanut noi h7 kääntymisvalojen vaihto, niin päätin itse vaihtaa kaikki koska näytti että tilaa on tehdä vaihdot ilman mitään purkamis hommia. Xenon ajovalopolttimoiden vaihto on todella helppo ja nopea homma näköjään ihan amatöörillekin, virrat autosta pois, pelti pystyyn, umpion takaa luukku kierteiltä auki, tukeva ote xenon polttimosta ja käännetään vastapäivään noin 15asteen verran ja poltin ulos ja piuha irti, uusi poltin paikoilleen ja piuha kiinni ja luukku kiinni. Molemmin puolin on tilaa ja helppo homma. Aikaa meni noin 5min kuskin puolella ja 2min vänkärin ku ties mitä tekee. Kääntymisvalojen kanssa onkin sitten vähän ahtaampaa iso kätiselle, tilaa kyllä on umpion ulkopuolella mutta umpion reikä ei todellakaan ole kohdallaan polttimon kanssa niin itsellä kyllä tuotti vaikeuksia, poltin on ihan minuutin homma pyörättää pois samaan tyyliin kuin xenon poltinkin mutta sen takaisin saaminen todella haastavaa, kuskin puoli noin 15min äherrys ja vänkärin puoli 30min ja siihe vartin tauko ja 5min niin sit onnisti. Näiden kanssa tarkkana mitenpäin se entinen poltin siellä on ja mihin suuntaan kääntää niin helpottaa paljon uuden laittoa. Homma on todella yksinkertainen jos vain sormissa riittää voimaa kun ne on ensin saanut survottua umpion sisälle..
Viimeksi muokannut nikopetterii, Ke 07.12.2016 20:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: W204 polttimoiden vaihto "oikean värisiksi"

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Mtec on yksi valmistaja, jolla on valkoista valoa tuottavia edullisia polttimoita. Tilauspaikka esim Ebay.
Vastaa Viestiin