W204 harkinnassa

Mallit, ominaisuudet, varusteet, kokemukset jne.
Vastaa Viestiin
-jari-
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 144
Liittynyt: To 02.10.2014 20:23

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja -jari- »

jahve3 kirjoitti: Tosiaan oma ohjekirja saksaksi.
Niinhän se minullakin, mutta merkkiliikkeestä saa suomenkielisen, suosittelen , löytyy paljon uusia ominaisuuksia sekä muuta tarpeelista tietoa...:wink:
W210 E50 amg, W211 220 cdi
ex - S204 220cdia AMG-sport,- W202 180b -97, -W123 250b -79
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

Tervehdys!

Auto vaihtumassa ja parin Bmw:n jälkeen on katseet kääntynyt Mersua kohtaan. Itse asiassa Mersua on harkittu jo muutamaan otteeseen kun ollaan oltu autoa vaihtamassa mutta jotenkin on valinta kohdistunut Bemariin. Pitkän harkinnan ja huutoäänestyksen jälkeen valinta on kohdistunut w204 koppasen farmariin. Koko perhe oli yksimielinen siitä että 204 voisi olla meidän seuraava auto. Se että kaikki on samaa mieltä kun autoa vaihdetaan on harvinaista joten sitä pitää kunnioittaa.
Nyt on pää täynnä kysymyksiä joihin on kuumeisesti haettu vastauksia.

Asiaan.
Moni hehkuttaa faceliftiä mutta onko siinä vanhaan verrattuna muuta eroa kun sisusta ja puskurit? Lähinnä tarkoitan että onko näiden lisäksi tullut jotain teknisiä parannuksia?

Toinen mikä mietityttää on moottori. Pari edellistä Bemaria on ollut 3.0l kutoskoella ja diesel. Ensin mietin että valinta kohdistuisi 320cdi:hin mutta 250cdi voisi mennä myös. Onko faktaa näitten polttoaineen kulutuksen erosta? Kutosen murinaa tulee varmasti ikävä jos valinta kohdistuu 250:seen.
Jos valitsee faceliftin niin ainakin paperilla 250 be menisi aika pienellä kulutuksella mutta onko tämä vain markkinointikikka ja todellinen kulutus aivan muuta? Pitäisikö huolestua kun rupeaa ajattelemaan myös autoilun taloudellisuutta eikä valitse vain tunteella?
Noissa uusissa be moottoreissa taisi olla jotain ongelmia? Tietty suodatin pitää tietysti olla eli jos kaiken uskoo mitä foorumeilla sanotaan ei uskalla ostaa mitään autoa.

Onko missään malleissa webastoa vakiona? Varusteet muuten hahmottuu pikkuhiljaa eli xenonit, nahat/puolinahat, commad... Amg paketit olisi plussaa. Nykyinen on varsin kattavasti varusteltu mutta kun käytettyjen kanssa joutuu persaukinen pelaamaan niin kaikkea ei voi saada. Välillä käy tietysti tuuri.

Auton hankitaa Saksasta harkitan myös koska autot ovat siellä useasti niin paljon paremmin varusteltua ja kunto parempi. Kokonaisbudjetti olisi noin 20t. Jos auton hakuun Saksasta päädytään onko jotain suosituksia kenen puoleen asiassa kääntyä? Itsellä ei taidot ja kontaktit riitä ja haluaisi luotettavan yhteistyökumppanin.

Janne
Mb s204 250cdi -12
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Moi,

Minulla on ollut useampi 204, jotka olen ostanut Saksasta. Kaikki ovat olleet facelifteja joten en osaa sanoa miten paljon parempi tai huonompi se on, mutta tyytyväinen olen ollut autoihin. Webastoa ei ole missään vakiona ja valikoima kyllä supistuu, jos sen haluaa ja on tiukalla budjetilla liikenteessä. Minulla on ollut yhdessä Webasto, mutten ehtinyt siitä nauttia kauaa. Moottoreista omakohtaista kokemusta on 180-200-220-250 CDI:stä automaatin kanssa ja näistä isompitehoiset menevät kyllä ehkä pienemmällä kuin 180 ja 200 CDI. Päästöluvuistakin tämän voi jo päätellä. Esim. 250 CDI menee ihan jalkahien hajulla, kun pitää mittarin mukaan matkanopeuden reilussa 90 km/h:ssa.

Tärkeitä varusteita mielestäni ovat xenonvalot, automaattivaihteisto ja navigaattori. Muista sitten plussaa. Kahdenkymmenentuhannen euron budjettiin pitänee kyllä valitettavasti pistää kymppitonni lisää, jos haluaa faceliftin, jossa on V6, AMG-paketti, Webasto ym. herkut. AMG-pakettia voin suositella kyllä, koska siinä tulee ulkonäöasioiden lisäksi erilaiset penkit, jarrut, alustanosia, parametriohjaus. Jarrut nyt eivät sen kummemmat ainakaan normaaliajossa ole, mutta parametriohjaus on hyvä. CDI-moottorissa lienee faceliftissa aina paremmat suuttimet?

Mitähän vielä? Ylipäätään malli on aika hyvä. Ei kuluta niveliä ja toimii ainakin itsellä 50000 km vuoteen ajossa.

Jos kiinnostaa niin voin myydä Suomen hienoimman 200 CDI:n :)

http://i849.photobucket.com/albums/ab57/tn62634/JJY.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i849.photobucket.com/albums/ab57 ... C_3486.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

Kiitos nopesta vastauksesta!

Uskoisin että 250 minimi. Aikoinaan on tullut suhattua "polkuautoilla" niin paljon että nyt haluaa että jotain tapahtuu kun nilkkaa ojentaa. On se myös tietyllä tapaa turvallisuus asia jos ohituksia ajattelee. Tai ainakin sitä voi itselle niin perustella. Mökille kun menee täysi kuorma päällä niin on mukava kun tietää että ohi pääsee. Ei sitä kuitenkaan hulluihin väleihin lähdetä kokeilemaan.
Nykyisessä on webasto ja vaimo siitä tykää paljon. Hän autolla pääasiassa päivät kurvaille joten toive tulee hänen suunnaltaan. Hänellä ei ole töissä aina tolppaa joten webasto on ollut kätevä. Tässä taas huomataan kuinka naiset tulee kalliiksi. :lol: Saahan tuon jälkikäteenkin asennettua mutta maksaa hieman.

Juu, automaatti ehdottomasti! Itse navigaattoria ei hirveästi nykyään tarvitse koska puhelimissa on ihan toimivat navit. Kiinteän navin mukana tulevat lisä jutut on se mikä kiinnostaa. Vai tuleeko mersussa sen mukana tietoa autosta esim kulutus, huollot yms?

Nuo päästöluvut siis pitävät paikkaansa eli uudempi malli menee aika pienellä kulutuksella?

Meille tulee 15-20t km vuodessa joten bensakin voisi mennä mutta dieseliin varmasti päädytään.

Kiitos tarjouksesta mutta vaikka auto muuten on mitä haetaan niin uskon että tuo moottori rupeaa ahdistamaan jossain vaihessa. Nykyisessä kun on noin 270hv ja vääntöä 600nm niin pudotus voi olla liian raju. Se taisi olla kyllä juuri oikean värinen eli musta!
Mb s204 250cdi -12
Avatar
Legge
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 411
Liittynyt: Ke 09.01.2013 15:38
Paikkakunta: Helsinki

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Legge »

Oletko käynyt koeistumassa autoja? Jos alkuperäisen 204:n sisusta ei aiheuta puistatusta, niin miksipä ei niitä katselisi. Omasta mielestä se on tänä päivänä melko vanhahtava kasa muovia. Jos ei halua tinkiä niin paljoa varusteista, niin listalle kannattaa tuolla budjetilla ottaa myös 220 CDI. Siitä irtoaa hyvin hepoja sekä vääntöä lastulla.
Ajossa: Kia ProCeed GT 2020
Ex:
W205 C180 A Edition AMG 2018
S204 C180 CDI AMG 2013
W176 A180 BE Urban 2013
Nippu Pösöjä ja vanha Bemari
komula
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 13
Liittynyt: Pe 17.10.2008 15:37

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja komula »

Isot pojat puhelleet w204sen maadotusvioista. Ilmeisesti takatilan maajohdoissa tapaa olla jonkinasteista häiriötä, eikä ole ilmeisesti edes järin harvinaista? Ilemeneeköhän jonkinlaisina valojen räpsimisenä..? Joku saattaa tietää asiasta enemmän.
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Legge on siinä oikeassa, että ohjelmoinnilla saa jokaisen noista neloskoneista liikkumaan. Tekniikka-osiosta on tästä asiantuntevan henkilön ylläpitämä viestiketju. Pääpiirteittäin kaiketi 180 ja 200 ovat suurin piirtein samat ja 220 ja 250 suurin piirtein samat moottorit, jos olen oikein ymmärtänyt.

Navigaattori näissä tulee käytännössä lähes aina, jos ei Suomi-autosta ole kyse. Kaikki ovat vanhahtavia, mutta faceliftin Comandin yhteydessä oleva on kivoin katsella. Faceliftiin saa myös Beckerin navigaattorin, joka on moduuli hansikaslokerossa ja sitä voi lähestulkoon käyttää keskikonsolin säätöpyörästä kuten Comandia. Toiminta on kuitenkin huonompi kuin Comandin navigaattorissa, mutta laitteessa on suomenkielisyys. Vastaavasti vanhempaan 2008-2011 -malliin on saatavissa Comand, jossa on navigointi ja myös ainakin yksi toinen Comandin navia alkeellisempi navigaattori. Faceliftin Comandissa on myös muita lisäominaisuuksia kuten ns. nettiselain, DVD-soitin, kulutuspalkkinäyttö ym, mutta niiden tarve on minimaalinen. Vanhemman korimallin Comandin ja muiden laitteiden ominaisuuksista en valitettavasti osaa kertoa. Comandin tunnistaa kuvista siitä, että vanhemmassa on kojetaulusta esiin kääntyvä iso näyttö ja faceliftissa myös isompi näyttö kuin ilman Comandia.

Webasto maksaa jälkikäteen kyllä aika paljon. Kulutus, huollot ym. katsotaan mittariston kautta rattinappuloilla. Ainakin vanhempaan malliin on 12-nappinen ratti, josta saa enemmän toimintoja käyttöön kuin ratista, jossa on vähemmän nappuloita.

Faceliftin yksi hyvä ominaisuus on automaattivalot, jotka saa ILS xenonien yhteyteen. Vaihtaa siis pitkiltä lyhyille.

Dieseliin kannattaa päätyä varmaan kaikissa tapauksissa, jos ajoa tulee tuon verran. Vanhemman mallin dieselissä on kestävämpi jakopää (mikäli ei ole vielä OM651-moottorinen).

Joku muu osannee paremmin kertoa faceliftin ja vanhemman tekniikkaeroista. Ihan neekerimalleista pitäisin näppini erossa, koska valikoimaa on aika paljon myynnissä.
Avatar
Ed Hunter
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 110
Liittynyt: Ti 16.02.2016 19:38

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Ed Hunter »

Faceliftin myötähän tulee myös 7G-Tronic Plus, seitsemän pykäläinen automaatti, jonka toiminta on 5-vaihteiseen verrattuna pehmeämpää ja nopeampaa. Mutta sen mitä olen itse ajellut, niin hämmästyttäviä yksilöeroja on näissäkin vaihteistoissa, liekkö softaversioissa eroavaisuuksia. ILS valot ovat kyllä hyvät ja mielestäni automaatin lisäksi ehdoton varuste. Parametria-ohjaus tekee myös ajamisesta tunnokkaampaa, ei niin mersumaista. Pre-Faceliftin sisustahan on ihan ok, kunnes se tehtiin paremmaksi :lol: Jos löytyy lompakolle muuten sopiva, niin en täysnahkapenkkejäkään pistäisi pahakseni. 4R bensoissa taitaa olla murheita enemmän kuin muissa malleissa yhteensä? Diisselin ottaisin, ketjun tarkistusta pyytäisin 8)
S212 250CDI
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

Kiitos kaikille viisaista kommenteista.
Täytyy myöntää että vielä en ole kyseisessä mallissa istunut mutta viikonloppuna oli tarkoitus korjata tämä asia. Yrittänyt ensin haarukoida mitä lähdetään etsimään ja kohdistaa tarmon sitten sopiviin yksilöihin. Tuo on kyllä fakta että uudempi korinen on paremman näköinen sisältä.

Tuo 220 on kyllä hyvinkin mahdollisuuksien rajoissa. Näköjään sitä tulee järkeä päähän kun ikää tulee lisää. Nyt on reilut 40v mittarissa on turha "riehuminen" jäänyt pois. Varsinkin jos auto sopivilla varusteilla tulee vastaan niin miksi ei. Tuikun touhuja on tullut seurattua myös btcf foorumin puolella joten tiedän kenen puoleen kääntyä kun uusi auto on hankittu.

Tuosta maadoituksesta luin, mutta tuo lienee helppo korjata lisäämällä maadoistua jos tarve tulee.

Juu, ei tuo webaston asennus ilmaista ole ja ei se ole kynnyskysymys jos sopiva yksilö tulee vastaan. Tuossa tuli hyviä vinkkejä mistä Comandin tunnistaa ja navien eroista.
Kyllä seuraavakin auto on diesel ja varusteita yritetään saada mahdollisimman paljon samaan rahaan.

Tuo 7G-Tronic laatikko oli yksi syy miksi tuota 320 mallia ajattelin. Tuossa uudessa on siis joku + malli jota on vielä parannettu?
Nuo täysnahkapenkit olisi kyllä hyvät koska tuo puolinahat ei tunnu kestävän. Liian monessa autossa on näkynyt kuskinpenkissa repeämä. Eihän sen korjaus hirveästi näytä maksavan mutta jotenkin tämän tasoisessa autossa tuo ei olisi hyväksyttävää. Parissa edellissä autossa on ollut täysnahat ja niistä on tykätty. Varsinkin kun on kaksi koiraa. Vaikka koirat kulkee pääsääntöisesti kontissa niin kummasti niitä karvoja kulkeutuu ympäri autoa.
Tuo oli hyvä vinkki että pyytää ketjun tarkistusta. Jossain malleissa kiristintä pystyi kurkkimaan öljykorkista mutta se taitaa olla vanhemissa koneissa. Se onko sitä yhtään viisaampi kun sinne korkin sisälle kurkkaa on sitten toinen juttu.
Uusissa koneissa ketju taisi olla rintapellin puolella eli vaihto on vähän isompi juttu?
Mb s204 250cdi -12
Avatar
Legge
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 411
Liittynyt: Ke 09.01.2013 15:38
Paikkakunta: Helsinki

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Legge »

Ketjun pystyy vaihtamaan yläkautta, mutta taitaa silti maksaa nelinumeroisen summan. Ainakin, jos insinöörejä uskoo, niin 7G-Tronic Plus parantaa kulutuslukemia ja ylipäätään laatikon käyttömukavuutta. Puolinahkapenkkien suurin ongelma on se, että ne ovat oikeasti puolikumipenkit. Artico-tekonhaka ei ole kestävyydeltään ollenkaan nahan luokkaa.
Ajossa: Kia ProCeed GT 2020
Ex:
W205 C180 A Edition AMG 2018
S204 C180 CDI AMG 2013
W176 A180 BE Urban 2013
Nippu Pösöjä ja vanha Bemari
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Valitettavasti facelift, AMG, nahkasisustus ja Webasto sekä 20000 euroa eivät mielestäni ole mahdollinen yhdistelmä Saksastakaan ostaessa. Paitsi jos kilometrejä on yli 200000. Niitä ei pelätä tietenkään tarvi. :) Kuten ei puolinahkasisustustakaan.
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

Näin tuo asia nykyaikaisella automaatilla taitaa mennä että kuluttavat jopa vähemmän kun manuaalit.

Tiedossa on että kaikkea ei voi saada kun budjetti on rajallinen. Lopullinen budjetti ratkeaa kun vanha on myyty. Onneksi ei ole mikään kiire uuden hankinnan kanssa. Ostetaan sitten joku parin sadan kippo jolla liikutaan ennen kun sopiva löytyy.
Näissä taisi olla veron osuus noin 4-5t€ jos saksasta hakee? Siihen vielä rahdit ja palkkiot koska apua tarvitaan ostossa. Talvirenkaat siihen vielä päälle. En usko että saan saksasta auto yhtään halvemmalla kun kaikki laskee yhteen mutta jos saisi rahalle vähän enemmän vastinetta.
Kilometrejä en ole koskaan pelännyt mutta yritetään löytää sopiva kompromissi varusteiden ja kilometrien suhteen.
Mb s204 250cdi -12
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Joo, juuri näin. Verot 4000-5000. Haku tonnin ja talvirenkaat tonnin.
Avatar
epk
Valvoja
Valvoja
Viestit: 12615
Liittynyt: Pe 04.04.2003 15:13
Paikkakunta: 02

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja epk »

eikös tuossa oo aikasta kohillaan kaikki : https://www.nettiauto.com/mercedes-benz/c/8108858" onclick="window.open(this.href);return false;

hintakaa päätä huimaa, kone 220cdi josta lastulla 250hp ulos ?
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

Onko muuten tietoa miksi kulutustiedot ja co2 päästöt heittelevät samanlaisilla autoilla ilmoituksissa? Saattaa olla saman vuotinen ja jopa samassa kuussa rekisteröity niin päästö on kuitenkin eri. Tämä sama juttu koskee nettiautoa ja vaikka autoscout24 sivustoa.

Tuossa taitaa olla se parempi Comand?
https://www.autoscout24.com/offers/merc ... cldtidx=15" onclick="window.open(this.href);return false;
Mb s204 250cdi -12
Avatar
egyptian
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 284
Liittynyt: Ke 12.05.2010 22:45
Paikkakunta: Espoo

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja egyptian »

eikös tuossa oo aikasta kohillaan kaikki : https://www.nettiauto.com/mercedes-benz/c/8108858" onclick="window.open(this.href);return false;
Miten sen nyt sanoisi. Melko haasteellinen väri tuollainen "karmiininpunainen" ja eikös tässä haettu mahd. hyvin varusteltua?

Talvirenkaat W204 alumiinivanteilla saa Saksasta mukaan 500 eurolla... Jos ei nastoja tarvi.
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

epk kirjoitti:eikös tuossa oo aikasta kohillaan kaikki : https://www.nettiauto.com/mercedes-benz/c/8108858" onclick="window.open(this.href);return false;

hintakaa päätä huimaa, kone 220cdi josta lastulla 250hp ulos ?
Tuo punainen väri on sellainen mitä meille ei enää tule. Ikinä. Kaksi punaista autoa on ollut ja ne riittää. Tietysti jos Ferrarin meinaa ostaa niin sitten harkitaan.
Mb s204 250cdi -12
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

Vanteet voisi hyvinkin saksasta ottaa mutta renkaat siten suomesta. Saksan kitkoilla ei valitettavasti tee suomessa mitään jos eteenpäin haluaa päästä.
Mb s204 250cdi -12
Avatar
epk
Valvoja
Valvoja
Viestit: 12615
Liittynyt: Pe 04.04.2003 15:13
Paikkakunta: 02

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja epk »

Väri on tosiaan maku kysymys :) hinta ja kilsat mielestä korreloi hyvin varuste puutteita, varsinkin jos tonnin pari sais tingattua hinnasta pois.
Avatar
Legge
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 411
Liittynyt: Ke 09.01.2013 15:38
Paikkakunta: Helsinki

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Legge »

epk kirjoitti:Väri on tosiaan maku kysymys :) hinta ja kilsat mielestä korreloi hyvin varuste puutteita, varsinkin jos tonnin pari sais tingattua hinnasta pois.
On toi kyllä melko hirveä karvalakki :) Tietysti, jos tarkoituksena on vain ajaa (päiväsaikaan) mutkasta tietä näkymättömiin ilman sen suurempia tunteita, niin miksipä ei. Toisaalta meikäläisen taktiikka oli aikoinaan ottaa 180 CDI mahdollisimman pienillä kilsoilla ja hyvillä varusteilla kera lastutuksen, joten olen jäävi keskustelemaan aiheesta :oops: Ilmoituksessa näyttää muuten olevan 200 CDI:n tekniset tiedot. Kumpi tuo lienee oikeasti, en jaksa pädillä googlettaa :P
Ajossa: Kia ProCeed GT 2020
Ex:
W205 C180 A Edition AMG 2018
S204 C180 CDI AMG 2013
W176 A180 BE Urban 2013
Nippu Pösöjä ja vanha Bemari
Avatar
Ed Hunter
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 110
Liittynyt: Ti 16.02.2016 19:38

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Ed Hunter »

Rekisteritunnus OTM-752
Valmistenumero WDD2042011F945765
Merkki Mercedes-Benz
Malli C 200 CDI
Korimalli Muu korimalli
Käyttöönottovuosi 2012
Moottoritilavuus 2 143 cm3
Omapaino 1 645 kg
Teho 100 kw
S212 250CDI
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Minulle ei juuri ole merkitystä onko 200 vai 220, mutta xenonvalot saisi olla. Näköjään on ilmoituksessa kuvattu sekin jo valmiiksi, että luukkua pitää käyttää käsin. :) Väri on makuasia, mutta omaan makuun Mersuun ei punainen sovi. Tottakai hintakin nousee heti, jos alkaa olla ihmiskäyttöön tarkoitettu varustetaso.
mamajane
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 176
Liittynyt: Su 27.02.2011 20:50
Paikkakunta: Espoo

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja mamajane »

Tuo punainen on yksi vähiten varusteltu mitä on tullut vastaan. Lisävarusteita ei ole kuin parkkitutkat, Becker ja isompi tankki. Muuten perus-classic ja tosiaan 200CDI. Jännä että tuollaisenkin joku on jälkeenpäin tuonut.
EQB 300 4Matic -23
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

Onko faceliftin 220cdi ja 250cdi samalla automaattilaatikolla?
Mb s204 250cdi -12
Avatar
H.E. von Kuusi
Mersumies
Mersumies
Viestit: 639
Liittynyt: Ke 19.10.2011 18:34
Paikkakunta: Åbo

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja H.E. von Kuusi »

Nyt näytti ilmoituksessakin lukevan 200cdi. Eikös sillä nimenomaan ole väliä onko 200cdi vai 220cdi? 180cdi ja 200cdi yhdellä turbolla, kun taas 220cdi ja 250cdi kahdella. Merkittävimmän eron tuntee juuri tuossa 200cdi/220cdi välillä.

Itsehän toki tuohon rahaan hakisin saksasta pre-facelift 320cdi:n kaikilla nippeleillä ja noin 200tkm ajettuna 8) Ja kyllä väittäisin että kahteen kymppiin saa sellaisen. Kaveri toi juuri saksasta n. 250tkm ajetun 320cdi 4matic farkun, jossa amg-paketti, comand online, ruskeet nahat muistilla, webasto ja vetokoukku. Ja hyvin siisti. Kutoskone kestää. Maksoi saksassa noin kympin, verot päälle.

Ja Jsj75:lle sanoisin, että jos osaa yhtään kutoskonetta arvostaa, ja on sen murinaan tottunut, niin kyllä tulee ikävä, ja samalla varmaan vähän äitiäkin, kun kuuntelee sitä nelosen rouskutusta.
Tesla Model 3 SR+ 2020
Mercedes-Benz E 320 4Matic Avantgarde '98
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

Juu, tuo 180/200 vs 220/250 ero on tiedossa. En ole edes harkinnut 180/200. Vielä kun saisi varmuuden onko 220 vs 250 ero pelkästään ohjelmassa vai onko eroa esim. suuttimissa?
Onhan tuo kutosen murina aika mukava ja varmasti sitä tulee ikävä jos nelos koneeseen päädytään. Jotenkin tuo facelift miellyttää enemmän joten olen valmis tinkimään koneesta hieman. On tuossa muutama facelift 320cdi ollut nettiautossa joka on ollut vielä budjetissa.
Onneksi ei ole kiire tämän suhteen niin voi kytätä ja tutkia rauhassa.

Käytiin eilen pyörittelemässä yhtä facelift 200cdi:tä niin saatiin varmuus millainen tuo on ajaa ja riittääkö sisätilat. Muuten tuo oli ihan positiivinen kokemus mutta nykyiseen (Bmw e61)verrattuna rengasäänet kuului voimakkaammin sisälle. Saattaa olla että tuohon voisi hieman rengas valinnalla vaikuttaa.
Mb s204 250cdi -12
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Facelift V6 on 300 tai 350 CDI.

220 ja 250:n eroja on mielestäni käsitelty CDI,n ohjelmointi, halpaa, huijausta, vai customia -ketjussa Tekniikka-osiossa:
"tuikku kirjoitti:
.
Joissain hiukan uudemmissa 220cdi OM651 - moottoreissa on samat suuttimet, kuin 250,ssäkin.
Koskee vain Delphin viimeisintä versiota, crd3.10
Tyypillisesti ei mitään logiikkaa, GLK,ssa näyttäisi olevan, muissa harvinainen poikkeus."
Jsj75
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 29
Liittynyt: La 28.01.2017 09:26
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja Jsj75 »

Taas oppii uutta.
Vielä kun olisi joku järkevä keino millä nuo suuttimet voisi tarkistaa. Vaikka ei noissa taida normaali käytöllä olla suurta merkitystä kummat suuttimet siellä on. Varttimailia ei autolla ole tarkoitus lähteä ajamaan.
Muuten siis pitäisi olla sama tekniikka?
Mb s204 250cdi -12
simppa80
Mersumies
Mersumies
Viestit: 3001
Liittynyt: Su 27.04.2008 20:24
Paikkakunta: Pohjois Pohjanmaa

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja simppa80 »

Jsj75 kirjoitti: Kiitos tarjouksesta mutta vaikka auto muuten on mitä haetaan niin uskon että tuo moottori rupeaa ahdistamaan jossain vaihessa. Nykyisessä kun on noin 270hv ja vääntöä 600nm niin pudotus voi olla liian raju. Se taisi olla kyllä juuri oikean värinen eli musta!
250 päästään ohjelmalla sinne 300hp huitteille. 4matickina oikein kivan tuntoinen yhdistelmä näin talvikeleillä. ;) . Käyttökustannukset mukavasti vähemmän kun V6:en kanssa. Rengasmeteli C-mallissa karsea. :thumbdown:
Tuikutusta Oulun kuppeessa
_______________________________________
S205 250 CDI 4matic -15 AMG-Line "Vollaustung"
_______________________________________
Ex: S212 250 CDI 4matic -12
Ex: S211 220 CDI -04 "Suomi edition"
Ex: Basuuna PWD -03
Ex: S204 220 CDI Mopf "AMG"
EX: Basuuna PWD -02
EX: S211 320 CDI "facelift" -06
EX: W638 110D -97
EX: C30T CDI AMG -05
EX: S203 200 CDI -03
Avatar
tn62634
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1680
Liittynyt: Su 06.09.2009 13:49
Paikkakunta: Pälkäne

Re: W204 harkinnassa

Viesti Kirjoittaja tn62634 »

Mitenkäs OM651 200 CDI? Kai siihenkin pari sataa saa?
Vastaa Viestiin