tn62634 kirjoitti:Mutta turha kai w211:stakaan on tarjota, jos hakusessa on 25000 euron auto. Suoralla kutosella oleva W211 on uusimmillaankin rekisteröity 2006 joten yhtä lailla se alkaa olla jo antiikkia kuten W124.
Tuolla budjetilla saa jo valita vähän muutakin.

Ei kai tuo W211 nyt ihan antiikkia sentään ole. W124 on tietenkin antiikkia noihin molempiin uudempaan malliin verraten.
Katsoin hieman foorumeiden keskusteluja OM646 ja OM651 liittyen. Siellä on jopa yritetty selvittää vuosimallia, jossa ei tulisi vahingossa tuota OM651 polkupyöräketjuversiota, jossa jakopää aivan väärällä puolella moottoria. Keskusteluista käy myös ilmi yllättävästi se, että kyseiseen koneeseen saa vaihdettua ketjun ottamalla koneen pöydälle Veholla ja maksamalla vajaa 2000 euroa. Erikoistyökalut on olemassa ketjun helpompaan vaihtoon, mutta niitä ei ole oikein kukaan tehnyt. Miten voi kestää erikoistyökalujen valmistus 8-9 vuotta auton myyntiintulosta? Rakenteen ongelmat ovat ilmeisesti tulleet käsiin nyt, kun kilometrejä on alkanut koneisiin kertyä. Tämä ei tietenkään koske W204 omistajia, jotka ovat ajaneet vähän ja vaihdelleet samaa automallia useampaan otteeseen esim. alle 200 tkm. ajettuina. Sillä kokemuksella voisi harhauttavasti luulla ja julistaa, että ei konetyypissä ole mitään vikaa. On erikoista, että mersumiehet eivät auta foorumille tulevia uusia tulevia mersukuskeja. Osa vastaajista on sentään jo todennut tässä viestiketjussa ongelman. Tämäkin on päivän selvä tieto, joka varmasti kiinnostaa uuden hankinnan tekijää.
Toki varmaan tuonkin konetyypin ketjuongelma helpottuu, kun pikkupajat ehkä tämän vuoden aikana hankkivat pikkuhiljaa työkalut ja hinnat laskevat heille tulevan kokemuksen myötä. Kiristimiä tiedän niihin vaihdetun jo pitkään ns. pikkupajojen toimesta.
Vierestä Vehon touhuja seuranneena, olen erittäin vakuuttunut siitä, että pienet pajat pystyvät tarjoamaan usein laadukkaampaa palvelua ja osaamista. Monella on sellainen harhakäsitys, että Veho on autuaaksitekevä asia. Samalla lailla siellä on eri tyyppisiä korjaajia, joukossa vaatimattomiakin. Veho on itseasiassa paras mainos pikkupajoille. Se suorastaan ohjaa asiakasvirtaa niitä kohti. Viimeisin erikoisuus Tampereen Vehon toiminnassa oli kuulemani vanhan rouvan esimerkki. Auton huollossa oli 30 euron lisätyönä tehty vetokoukun voitelu. Hän ihmetteli kotona kyseistä toimenpidettä ja soitti Veholle. Rouva kertoi, että hänellä ei näyttäisi olevan vetokoukkua. Vehosta kerrottiin sen olevan kääntyvää mallia ja se on puskurin alla. Rouva tarkisti asian, ja soitti uudelleen Vehoon. Vetokoukkua ei näkynyt puskurin alla. Tämän jälkeen Veho tarkisti alustanumeron perusteella auton ja totesi, että vetokoukkua ei olekaan ja 30 euroa hyvitetään seuraavassa huollossa. Hienoa palvelua. Pirkanmaalla on aika mukavasti noita laadukkaita pikkupajoja, joiden kautta autoilija voi säästää satoja ja jopa tuhansia euroja.
Vielä loppuun täsmennykseksi, että ketjuprobleema ei tarkoita, että autoa ei voisi tai kannattaisi ostaa. Tuossakin on yllä esimerkki, jossa on kerrottu auton muuten olevan tosi hyvän. Saman suuruusluokan tyyppivika on tietyn vuosimallien W211 sähköhydraulisissa jarruissa. Ei sekään ole estänyt auton myyntiä käytettynäkään. On vain omistajan kannalta aina hyvä tietää asiat, jos ongelmia ilmenee. On hyvä tietää, mikä on vikana esim. jos kylmänä käynnistettäessä OM651 pitää kauheaa roklatusta. Kiristimellähän tuollainen souvi varmaan aloitetaan.