CLS Japanista! Active curve headlights suuntaus vai mitä?

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
hamsterimersu
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 51
Liittynyt: Ti 21.11.2017 10:20

CLS Japanista! Active curve headlights suuntaus vai mitä?

Viesti Kirjoittaja hamsterimersu »

Japanista olisi 2009 CLS kiikarissa ja siinä on bi-xenon active curve ajovalot left hand traffic.
Sattuuko kukaan tietämään mitä pitää tehdä että saa rekisteröityä Suomeen.

Valojen uudelleen suuntaus, vai mitä?
Ei kait tarvitse uusia valoja ostaa oikeen puolen liikenteelle.
luokyio
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1055
Liittynyt: Pe 02.05.2003 15:40
Paikkakunta: Espoo

Re: CLS Japanista! Active curve headlights suuntaus vai mitä

Viesti Kirjoittaja luokyio »

Kuvio on väärinpäin, pitää joko muokata tasaiseksi tai vaihtaa oikeinpäin. 1.7. alkaen pitäisi mennä kilpiin ilman vaatimustenmukaisuustodistusta. Kannattaa kuitenkin aina etukäteen käydä konttorilla kysymässä, osassa ovat hyvin nihkeitä hommaan ja haluavat vaan tehdä homman mahdollisimman vaikeaksi.
X218 CLS 250 CDI Shooting Brake
C215 CL 500 (JDM)

entisiä mersuja: S213 E 220 d, W251 R 280 CDI, S124 E 280, V220 S 500 L (JDM), W115 220 D, W210 E 220 CDI, S211 E 220 CDI T Classic A, W204 C 200 CDI, W210 E 300 D Classic A, W202 C 220 Elegance A, W124 200 D
RRS
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 19
Liittynyt: Ti 05.06.2018 14:02

Re: CLS Japanista! Active curve headlights suuntaus vai mitä

Viesti Kirjoittaja RRS »

Itse katsastanut japanin tuonnin S 500 vm 2006. Kyseisessä autossa samat bi-xenonit ja active curve -ominaisuus vasemman puoleiselle liikenteelle. Tässä tapauksessa tutussa korjaamossa ensin ruuvarilla kaikki säädöt kaakkoon oikean puoleiselle liikenteelle. Ensimmäisessä katsastuksessa valot hylättiin, koska katsastusinsinöörin mukaan kuvio edelleen taittuu vasemmalle. Sitten selvitettiin ulkomailta mahdollisten kolariautojen umpioita (Venäjällä löytyy paljon) tai vaihtoehtoisesti projektoreiden vaihtoa auton japsiumpioihin. Mersua on varustettu tehtaalla niin Hellan kuin Tsekkiläisen valmistajan umpioilla. Ei oikein millään saatu selvyyttä, onko uusien projektoreiden kiinnitys kumpaan umpiomalliin? Jäi projektorit hankkimatta. Korjaamon kaveri jutteli tutun katsastusmiehen kanssa tuosta valokuviosta, ja selvisi että valokuvioita on yhtä monta kuin näiden tulkitsijoita... Siispä rohkeasti uudelleen toiseen katsastuskonttoriin jossa maahantuontikatsastus uudelleen ja valokuviokin saatiin hyväksyttyä. Katsastusten välissä ehdin ajella sellaisen 1000 kilometriä. Kun vertaa kahden katsastuskonttorin mittausarvoja (jarrut ja päästöt) ei uskoisi kyseessä olevan sama auto. Testilaitteiston määräaikaiskalibrointi kaiketi unohtunut... Katsastuskonttorin valinnalla on merkitystä!
hamsterimersu
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 51
Liittynyt: Ti 21.11.2017 10:20

Re: CLS Japanista! Active curve headlights suuntaus vai mitä

Viesti Kirjoittaja hamsterimersu »

RRS kirjoitti:Itse katsastanut japanin tuonnin S 500 vm 2006. Kyseisessä autossa samat bi-xenonit ja active curve -ominaisuus vasemman puoleiselle liikenteelle. Tässä tapauksessa tutussa korjaamossa ensin ruuvarilla kaikki säädöt kaakkoon oikean puoleiselle liikenteelle. Ensimmäisessä katsastuksessa valot hylättiin, koska katsastusinsinöörin mukaan kuvio edelleen taittuu vasemmalle. Sitten selvitettiin ulkomailta mahdollisten kolariautojen umpioita (Venäjällä löytyy paljon) tai vaihtoehtoisesti projektoreiden vaihtoa auton japsiumpioihin. Mersua on varustettu tehtaalla niin Hellan kuin Tsekkiläisen valmistajan umpioilla. Ei oikein millään saatu selvyyttä, onko uusien projektoreiden kiinnitys kumpaan umpiomalliin? Jäi projektorit hankkimatta. Korjaamon kaveri jutteli tutun katsastusmiehen kanssa tuosta valokuviosta, ja selvisi että valokuvioita on yhtä monta kuin näiden tulkitsijoita... Siispä rohkeasti uudelleen toiseen katsastuskonttoriin jossa maahantuontikatsastus uudelleen ja valokuviokin saatiin hyväksyttyä. Katsastusten välissä ehdin ajella sellaisen 1000 kilometriä. Kun vertaa kahden katsastuskonttorin mittausarvoja (jarrut ja päästöt) ei uskoisi kyseessä olevan sama auto. Testilaitteiston määräaikaiskalibrointi kaiketi unohtunut... Katsastuskonttorin valinnalla on merkitystä!

Kiitos suuresti vastauksesta!
Huttiainen
Mersumies
Mersumies
Viestit: 631
Liittynyt: La 21.02.2015 14:16

Re: CLS Japanista! Active curve headlights suuntaus vai mitä

Viesti Kirjoittaja Huttiainen »

Ja sama ongelma katsastuksessa on sitten joka kerta, riippuen konttorista. Kun vaikka myyt toiselle paikkakunnalle, niin ei enää menekkään läpi katsastuksesta uudella omistajalla.

Itsellä tuo Ärrä oli juuri maahantuontikatsasstettu kun sen ostin. siihen oli vaihdettu xenon umpiot jossa pitkillä jälkiasennus xenonit, valonpesit puuttuu, automaattinen korkaudensäätö puuttu ja töötti ei toiminut oli ruostunut vuosia sitten poikki, käsijarru ei pitänyt (nelikko ni testattu miten sattuu). JHoten miten vitussa tälläinen oli mennyt läpi maahantuontikatsastuksesta. Pitäisi olla jotain yhtenäväisyyttä noissa asioissa eikä katsastusmiehestä vaa kiinni homma.
2007 R 320cdi
Vastaa Viestiin