pointti oli semmonen, jotta hyvin tehtyyn vahvistimeen ei tuo valojen vilkkuminen saa vaikuttaa, mutta ei taida olla yhtään hyvin tehtyä vahvistinta olemassa, kaupallisesti.
Onhan se sääli, että "kalliissa" vahvistimessa sisäinen toteutus on sellainen, jossa päätteelle ohjataan tulojännite * X eli se heiluu samaa tahtia kuin tulojännite.
Miettikääpäs joskus kuinka hölmöä, piirisuunnittelijalla on pääteaste, joka kestää tehoa 1 kW. Tämän 1 kW teho saadaan vasta 16 V jännitteellä, kuten joku tässä todisti, että suurin teho saavutetaan suuremmalla jännitteellä. Käytännössä teho jää murto-osaan, koska akun jännite on luokkaa 14 V ja siellä virtakaapelin toisessa päässä se heilahtelee ilman konkkaa jopa 10 V tasolle...mikäli piirisuunnittelija olisi ollut tilanteen tasalla siellä olisi kytkentä, joka antaa sen 1kW tehon sillä 8 V tulojännitteellä. Aivan saman tehon kuin sillä 16 V jännitteelläkin. Suuremmalla jännitteellä virta ja siten hukkateho siinä syöttökaapelissa olisi pienempi.
Meillä on ympärillä maailma täynnä piiriratkaisuja, joissa lähes millä tahansa tulojännitteellä toteutetaan haluttu lähtöjännite...Hassua. Korealaista piirisuunnittelijaa ei kuitenkaan palkitse tuollaisen tekeminen vaan aivan muut intressit kuten kustannustehokkuus sekä tila- ja jäähdytysratkaisut.
Sekin on hassua, että suurempaa jännitettä ei haluta käyttää, vaikka se muka on parempi mutta kun säännöt kieltävät
...mutta kuten sanottu, sillä konkalla voidaan helpottaa tilanetta, jossa syöttävä impedanssi on liian ruuri, eli sekä akku, laturi, että virtakaapeli on käytettyyn piikkitehoon nähden alimitoitettu.
hmmm, kannattaisiko se vahvistin pultata siihen akun juureen kiinni...sittenkin...kun tiedetään että jopa 100 Faradin kondensaattorin kyky varastoida energiaa on erittäin marginaalinen.
Mikäli valojen vilkkuminen häiritsee voi sen estää laittamalla polttimon rinnalle kondensaattorin, ja diodin sarjaan

heh heh no joo eiköhän tämä ollut taas mun osalta tässä
