Tajusin juuri, että joku kurja on rajoittanut W203 C320:ni huippunopeuden sähköisesti sataankolmeenkymmeneenkahteen (eli suunnilleen 220 km/h).
Euroopassa myytävässä autossa kaikki muut suorityskykykäppyrät ovat samanlaisia kuin minun autossani, mutta Eurooppa-malli kulkee kovempaa. Tällä perusteella päättelen välitysten ja kaikkien muiden olevan samat. Tästähän seuraa luonnollisesti kapinamielialaa ja pakonomainen tarve saada rajoitin pois.
Koskapa Auto Motor u. Sportissa ja muissa silmien kiilumista aikaansaavissa autojulkaisuissa mainostetaan "Vmax-rajoittimien" poistamista, uskoisin että "mailirajoitin" ei ole varmaankaan sen kummempi juttu kuin eurooppalainen 250 km/h-rajoitin.
Kysymykset kuuluvatkin:
1) Miten tuo rajoitin on nyky-Mersuissa toteutettu?
2) Millainen homma sen poiskytkeminen on?
Mr_Benz kirjoitti:Hommaat siis vain sopivan lastun
Millaisestakohan paikasta noita kannattaisi kysellä (Suomessa)? Ja tarkoittaako tämä että autostani pitää ottaa joku fyysinen laatikko pois ja korvata uudella? Vai onko jossain joku liitin johon voi laittaa huoltotietokoneen kiinni ja kääntää bitit mukavampaan asentoon?
Muistan jostakin lukeneeni että nykyisin tuo huippunopeuden rajoittaminen tosiaan tehdään nimenomaan lastulla.
Joten "rajoittimen" poistaminen ei liene lastutamista kummempi homma..tai saattaa jopa hoitua niin että riitää sekin että laitetaan auto piuhan päähän ja tietokoneella päivitetään rajoitin pois.
En usko että on teknisesti kovin vaativa homma..se on sitten eri asia suostuuko esim merkkiliike ko hommaa tekemään..
Ainakin perinteisiin,tehoa ja vääntöä lisää tuoviin lastutuksiin merkkiliikkeissä suhtaudutaan melkoisen kielteisesti.
Lastuja kannattanee kysellä esim. demeciltä. Lienee paras paikka suomessa, mutta toki noita muitakin paikkoja löytyy. En nyt jaksa alkaa linkkejä laittelemaan, mutta hakutoiminnolla tai googlella löytyy varmasti. Toki sellaisiakon ohjelmia löytyy, joilla toimenpide onnistuu, täytyy vain rakentaa "rasia" joka erottaa tietokoneen ja auton sähköjarjestelmän toisistaan ettei vaan jompi kumpi saa virtapiikkiä tms. Tuollaisen purkin rakentaminen ei ihmeellinen homma ole. Rakennusohjeita löytyy netistä tai minulta. Toki rasian voi ostaa valmiinakin, maksaa muistaakseni jotain 100 €. Itselläkin tuollainen softa on hakussessa ihan vain mielenkiinnosta, mutta ei ole sopivaa piraattiversiota vielä löytynyt. Toki kaikkea vikakoodi ja muita diagnostiikka softia löytyy vaikka pilvin pimein, mutta ei oikein kunnollista millä pystyisi tekemään säätöjä esim. polttoaineen syöttöön tms. Esim carsoft niminen softa on myynnissä, mutta en tiedä onnistuuko toimenpide sen avulla. ainakin vikaakoodit ja anturien lukemat jne... onnistuu tuolla. katso lisää osoitteesta http://www.carsoftusa.com Kunhan kerkiän niin runoilen aiheesta enemmänkin.
Viimeksi muokannut Jani Anttila, La 08.11.2003 15:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Lastuja löytyy tosiaan Demeciltä,Tmuukkoselta,MBstockilta..ja muutamalta muultakin..mutta sen tiedon perusteella mitä itse olen noista saanut niin noilla lastuilla ei löydy ratkaisua topicin aloittajan ongelmaan..eli huippunopeuden rajoituksen poistoon.
Lastulla kyllä tulee mukavasti tehoa ja vääntöä lisää..mutta "rajoitin" kuulemma säilyy..
Sen enempää en asian teknisiä perusteita tiedä miksi näin on..kunhan vain toistelen muilta kuulemia juttuja
Kuvittelisin että huippunopeuden rajoittimen poistaminen toiminnasta/ huippunopeuden muuttaminen onnistuisi helpoiten päivittämällä autossa jo olevaa softaa(hmmm.."softa"..mitähän sekin tarkoittaa... )..eli uskoisin että periaatteessa Veholta pitäisi löytyä tieto ja taito homman tekemiseen..eikä sen edes pitäisi olla kovin kummoinen homma.
Useimmissa autoissa kuitenkin suurin vaihde on enemmän tai vähemmän "ylimitoitettu" auton huippunopeuteen nähden..joten sen perusteella voisi päätellä että huippunopeuden kasvattaminen ei vaatisi tehojen lisäystä..vaan ainoastaan ohjausyksikön päivittämistä.
Veholta tuskin kannattaa asiaa kysellä, koska vaikka heillä tietotaito varmasti rittääkin, niin voivat suhtautua hiukan pensesästi, koska ottavat aika suuren vastuun asiasta. Ajatellaanpa vaikka tilannetta että suostuisivat sen tekemään ja ajat sitten autollasi 280 km/h päin kallionseinämää ja käy ilmi että veho on muuttanut autoa, siten että se ei enään täytä autonvalmistajan asettamia vaatimuksia tai on kaikkia suomen lainsäädännössä, ajoneuvon muutoksia koskevia pykäliä vastaan.
Rajoitinhan toimii yksinkertaisesti niin että kun auton tietojärjestelmä havaitsee nopeuden nousevan asetettuun lukemaan, niin polttoaineen syöttö katkeaa. Käytännössä tuota rajoitinlukemaa vaan siirrettäneen ylemmäksi. Näin toiminee ainakin nuo tietokoneella hoidettavat hommelit.
Tietokoneella autoa konfiguroittaessa tuo ohjelma ajetaan auton ohjausboxilla olevan sirun muistiin eli auton omalla "lastulla" oleva ohjelma uusitaan ja perinteisessä lastutuksessa autoon asennetaan vain palikka joka huijaa auton omaa järjestelmää siten että tämä ns. lastu ohittaa tuon auton oman hommelin. Yksinkertaisimmillaanhan homma toimii siten että syötät vain lokeroihin halutut lukemat esim. matkamittarin lukemaksi, kierrosrajoittimelle, huoltonäytölle jne... samanlainen ruutu varmasti jostakin ohjelmistosta löytyy myös tuolle nopeuden rajoittimelle. Ainakin tuo carsoft toimii juuri noin yksinkertaisesti.
Itselläni jos olisi tarvetta moiseen toimenpiteeseen, niin tekisin sen ehdottomasti tietokoneen avulla siten että hankkisin jostakin valmiin softan jonka syöttäisin auton tietokoneeseen, koska tuolla hoituisi kaikki kerralla kuntoon. Tietokonehommeli siksi että se luultavasti on varmatoimisempi, koska auton omaa järjestelmää ei huiputeta ja samalla se antaa vapauksia toteuttaa asia kuten käyttäjä haluaa. Operaation voi varmasti toteuttaa itsekkin, mutta mikäli on asiasta hiukankaan epävarma, niin kannattaa antaa homma jonkun virityspajan tehtäväksi. Muistaakseni joku suomalainen tehomittauksia suorittava paja tekee softia tilaustyönä, jolloinka saat luonnollisesti juuri sitä mitä haluat.
Itse olen ollut asiasta kiinnostunut siksi, koska tekisi mieli lastuttaa tuota omaa autoa, mutta toisaalta olisi kiva myös vaikuttaa auton säätöarvoihin ja saada mieleisensä vääntökäyrät yms. mutta on varmaan aika pohjaton suo alkaa opiskelemaan miten kaikki asiat vaikuttaa toisiinsa ja että homma todella pelaa eikä varsinkaan rikkoisi rakasta ja pakollista kulkuvälinettä.
Ehkä nyt jonkin verran poikkesin alkuperäisestä aiheesta, mutta kaikista helpointa tietysti on vain etsiä sellainen lastu joka hoitaa haluamasi homman, mutta se ei tietenkään ole niin seksikästä kuin asian henkilökohtainen opiskelu ja toteuttaminen.
Juu..noin asia varmaankin on..Jotenkin noin sitä itsekin olin päätellyt..
Sen taas tiedän ihan varmasti että Veholla suhtaudutaan äärimmäisen kielteisesti kaikkeen auton muuttamiseen/ virittämiseen..varmaankin juuri noista mainitsemistasi syistä.
Nykyautoissa on se hyvä puoli että tietotekniikkaa osaavalla kaverilla on lähes rajattomat mahdollisuudet muokata autonsa teho-/vääntökäyrää sellaiseksi kuin haluaa..
Toki aiemminkin osaava kaveri on voinut muokata autonsa moottorin ominaisuuksia..nykyaika vaan on muuttanut tuon tarvittavan osaamisen lajin "rasvahommista" tietotekniikkaan.
Sen mitättömän pienen tiedon perusteella mitä olen lueskellut nykyautojen eletroniikasta ja sen tuomista säätö- ja viritysmahdollisuuksista niin uskallan..omana mielipiteenäni..sanoa että mahdollisuudet ovat hyvin moninaiset ja äärimmäisen mielenkiintoiset..
jva kirjoitti:Useimmissa autoissa kuitenkin suurin vaihde on enemmän tai vähemmän "ylimitoitettu" auton huippunopeuteen nähden..joten sen perusteella voisi päätellä että huippunopeuden kasvattaminen ei vaatisi tehojen lisäystä..vaan ainoastaan ohjausyksikön päivittämistä.
Juu ja tapauksessani välitykset näyttäisivät olevan aivan samat kuin Euroopassakin myytävässä versiossa. Eli olen kokolailla varma että joku bitti tuolla vain on on tukkeena rajoittamassa liikemäärän kasvattamista. Ja lisäksi kun aika monessa paikassa on huippunopeusmerkinnän perässä maininta "electronically limited", niin seikka lienee selvä.
eerola kirjoitti:Juu ja tapauksessani välitykset näyttäisivät olevan aivan samat kuin Euroopassakin myytävässä versiossa. Eli olen kokolailla varma että joku bitti tuolla vain on on tukkeena rajoittamassa liikemäärän kasvattamista. Ja lisäksi kun aika monessa paikassa on huippunopeusmerkinnän perässä maininta "electronically limited", niin seikka lienee selvä.
Palataanpa vanhaan keskusteluun... Juu, tietokoneessa oli bitti esteenä. Syynä oli, että auto oltiin toimitettu matalamman nopeusluokan renkailla. Nyt on esteet poissa ja auto kulkee asianmukaisesti.
eerola kirjoitti:Palataanpa vanhaan keskusteluun... Juu, tietokoneessa oli bitti esteenä. Syynä oli, että auto oltiin toimitettu matalamman nopeusluokan renkailla. Nyt on esteet poissa ja auto kulkee asianmukaisesti.
Paljonko se nyt sitten menee?
Missäs operaatio suoritettiin ja mitä kustansi?
Tekisipä mieli itsellänikin rajoittimen poistoon niin pääsisi testaamaan mittarin riittävyyttä. Tappiin asti pitäisi päästä
tuikku kirjoitti:.
No Karala nyt ainaskin.
Alahan muutenki sitä moposi hengitystä parantelemaan, jäät kohta jalkoihin.
Niin se pitäs tehdä. Alkaa kohta riisselit menemään ohitte.
Ei mut vakavissaan... Jos jossakin rajoitin poistuisi halvalla ilman sen suurempia ohjelmointeja niin se olis hyvä.
Tässä kun menivät noitten verojen kanssa pelleilemään niin taitaa olla vähän pakkorako pitää nykyinen auto ja voiskin käyttää ne välirahat (joita ei vielä ole) tuonne konehuoneen puolelle.
Kait se sitten viimestään on pakko jotakin tehdä kun 200cdi:n tehot alkaa kolmosella.
Mimmosia suoritusarvoja sulla muuten on, jos olet mittaillut?
.
Ne on nyt vaan kännykällä mitattu, ei siis totta.
60-120, menee ~5,5s
100-160, ~8s
Kuutosella ~4500rpm = 250, eli rajoittimen kanssa et ainaskaan kauaksi jätätä.
Jotain puolen sekunnin luokkaa parannusta entisestä.
Kun saisi nuo suuttimet pelaamaan vähän paremmin, niin voisi tuota ruiskutustakin kunnolla lisätä...
Muuten, ei kait se nopeudenrajoittimen poistaminen ole millään lailla laitonta.
Eikös se ollut vaan valmistajien keskinen "herrasmies sopimus".
Sullahan olikin valmiit sävelet jo kesällä.
Niitä ilmaputkia vaan avarammaksi ja painetta lisää.
Saakos tuohon peltisatsia, se olis varmaan "must", kun tehoa nostetaan.
tuikku kirjoitti:.
Muuten, ei kait se nopeudenrajoittimen poistaminen ole millään lailla laitonta.
Eikös se ollut vaan valmistajien keskinen "herrasmies sopimus".
Sullahan olikin valmiit sävelet jo kesällä.
Niitä ilmaputkia vaan avarammaksi ja painetta lisää.
Saakos tuohon peltisatsia, se olis varmaan "must", kun tehoa nostetaan.
Täysin laillistahan se on.
Kyllähän tuota on tullut mietiskeltyä että millä eväillä ne tehot saisi sinne lähemmäksi viittä sataa
Nyt on onneksi markkinoille ilmestynyt suurempia hihnapyöriäkin...
eerola kirjoitti:Tajusin juuri, että joku kurja on rajoittanut W203 C320:ni huippunopeuden sähköisesti sataankolmeenkymmeneenkahteen (eli suunnilleen 220 km/h).
Euroopassa myytävässä autossa kaikki muut suorityskykykäppyrät ovat samanlaisia kuin minun autossani, mutta Eurooppa-malli kulkee kovempaa. Tällä perusteella päättelen välitysten ja kaikkien muiden olevan samat. Tästähän seuraa luonnollisesti kapinamielialaa ja pakonomainen tarve saada rajoitin pois.
Koskapa Auto Motor u. Sportissa ja muissa silmien kiilumista aikaansaavissa autojulkaisuissa mainostetaan "Vmax-rajoittimien" poistamista, uskoisin että "mailirajoitin" ei ole varmaankaan sen kummempi juttu kuin eurooppalainen 250 km/h-rajoitin.
Kysymykset kuuluvatkin:
1) Miten tuo rajoitin on nyky-Mersuissa toteutettu?
2) Millainen homma sen poiskytkeminen on?
-T
Katso lähin Digitunig ohjelmoija ja käytä sillä näyttää olevan siinä rajoitettu 250km/h,Digituning käyttää ainakin CDI-ohjelmoinnissa Wetterauerin ohjelmia joille saa myös saksalaisen TUV tyyppihyväksynnän.
Ohjelmoinnissa imastaan entinen ohjelma talteen ja ajetaan uusi tilalle,ei tule mitään lisäosia,maksaa 500 euroa,ja jos et ole tyytyväinen voit ottaa oman ohjelman takas 2viikon aikana,ja saat rahat takaisin.
Jani Anttila kirjoitti:Täysin laillistahan se on...
Vastuuasioihin tämä yleensä linkittyy voimakkaammin. Eli jos nopeusrajaa nostetaan, kuka vastaa jos asiakas jatkaa esimerkiksi ohjekirjan mukaisien rengassuosituksien orjallista noudattamista.
Käytännössä jo H-luokan renkaat kestää reilusti lujempia kyytejä, kuin normi ilmoittaa. Sitä en tiedä, kuinka kauan, mutta joitain kymmeniä kilsoja kuitenkin. Nastarenkaissa on vähän nuukempaa, tulee kitkarenkaat melko äkkiä....
Viittasin tuolla vastuuasiajutulla alkuperäiseen viestiini aivan ketjun alussa. Autoni oli luovutettu suunnilleen 200 km/h ylettyvän nopeusluokan M+S-renkailla. Tästä johtuen siinä oli nopeus rajoitettu mainitsemalleni kohdalle. Ja tätä rajoitusta ei oltu siis tehty monitoiminäytön kautta vaan Star Diagilla. Eli sitä ei ollut loppukäyttäjän roolissa mahdollista kiertää.