Sergey kirjoitti:kyllä siinä jonkinnäkönen paino ja lujuus etu tulee... tai ainaki veneissä tulee jopa 30% vähemmän kuollutta painoa ku ei tarvi tehdä nii paksua seinämää ja jännevälejä voi pidentää.
Mutta näin pienissä kappaleissa asia on merkityksetön...
Tosiaan en itse tiedä, näin vain on kerrottu. Tosin noita kuituja ja hartseja on jos jonkinlaista, että pelkkä lasi- ja hiilikuidun vertailu on vähän kuin vertailisi kulkeeko mersu vai bemari kovempaa... Joskus on ollut tarkoituksena tällainen lueskella: KOMPOSIITTIRAKENTEET Olli Saarela, Ilkka Airasmaa, Juha Kokko, Mikael Skrifvars, Veikko Komppa, 2007. ISBN 978-951-9271-28-6, 500 sivua. Löytynee lähimmästä kirjastosta ainakin tilaamalla jos aihe kiinnostaa tarkemmin.
veskola kirjoitti:Hei tuo asetoonin käyttö styroksin kanssa voisi olla ihan jees...tai ehkä kokeilen myös halkaisua. Se on vain kohtuu hankala tehdä se sisämuotti tässä tapauksessa vaikka voisihan siinä käyttää tuota nykyistä putkikötöstystä.
Rupesin näin tuoreella päällä miettimään, että taisi ehkä liueta myös ihan bensaan. En kyllä ole varma. Selvinnee kun kokeilee. Helposti tuo kuitenkin liukenee, muistan vaan joskun yrityksen liimailla styroksilennokkia kasaan kolarin jäljilltä. Se jotakuinkin katosi. Eikä muuten kestä spray-maaliakaan

Vaan jos se putki on halkaistu ja saa vaikka öljyä, niin voi tulla läpi jossain vaiheessa tai alkaa hilseillä. Tai sitten kestää 20 vuotta...
Ottaa klöntin styroksia ja veistää kaikki pois mikä ei muistuta imuputkea

Jos tuon tekee, niin pintaan vaikka joku teippi tai elmukelmu.