Mitä öljyä viritettyyn cdi koneeseen?

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
E200kompressor
Mersumies
Mersumies
Viestit: 2376
Liittynyt: Ti 14.09.2010 22:22

Viesti Kirjoittaja E200kompressor »

markoala kirjoitti:Minulla on 646 moottorissa ollut diamond diesel nyt muutaman vaihto välin enkä osaa moittia. Siis ei ole kone hajonnut eikä öljyä kulu mainittavasti.
Sinänsä suurin merkitys lienee sillä, että öljy on ensisijaisesti suunniteltu dieselkäyttöön koska dieselmoottori varsinkin ahdettuna kuormittaa moottoria korkeilla pintapaineilla.

Toinen viritykseen liittyvä seikka on etteivät tehtaan suositukset enää päde jos moottoria viritetään (kuormitetaan enemmän) ja siten tehtaan testaamat kestävyystestit eivät myöskään ole voimassa.
Eli lyhyesti, tehoa epäilemättä tulee lisää mutta turvamarginaalit pienenevät ja vaatimukset niin öljyille kuin moottorin huolloillekin (jopa peruskorjaukselle) lisääntyvät.
Tuo lisärasitus kasvaa jyrkästi tehon lisääntyessä ja lopulta ollaan tilanteessa jossa edes kymmenien miljoonien eurojen budjetit evät enää riitä takaamaan edes parin tunnin kestävyyttä (F1).

Varmin tapa luonnollisesti tehon lisäyksessä on hankkia riittävän tehokkaalla moottorilla varustettu vakioauto jolloin kaikki on jo kokeiltu ja testattu valmiiksi.

Tämä on tällaista ääneen ajattelua eikä sillä ole tarkoitus syyllistää tai vinoilla.
Vastaa Viestiin