turhanpäiväistä koputusta

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Avatar
AM
Tuningspesialisti
Tuningspesialisti
Viestit: 3179
Liittynyt: To 03.04.2003 01:30
Paikkakunta: Keski-Suomi

Viesti Kirjoittaja AM »

Ainakin tiisseleissä kk-laakerin vika on melko selvä. Silloin kun nakutus alkaa kuulumaan taitaa laakeri olla jo niin selvää kauraa että kampikin on usein pilalla. Näin ainakin kävi minulle 200D:ssä..Toinen kampi paikalleen ja uudet laakerit eikä muuta. 400t huoletonta kilometriä kertyi senkin jälkeen(ehjä se on vieläkin). Bensavehkeissä voi toki olla eri juttu, en niistä niin tiedä.

tuossa 290:ssä oli myös pari vuotta sitten vaivana naputus.Siinä kyllä huomasi miten vaikeaa se vian paikantaminen voi olla.Tällainen ääni: http://s66.photobucket.com/albums/h267/ ... NAPNAP.mp4 Mitä lämpöisempi kone sitä kovempi ääni oli, kylmänä ei kuulunut mitään. Se ero Mceen(vai mikä se nikki nyt tällä kerta olikaan) bensavehkeeseen ettei tuota kuulunut lainkaan tyhjäkäynnillä.

Kahdella tutulla korjaamollakin tuota käytin muitten asioiden lomassa. Ensimmäisessä ei ollut mitään hajua, ei edes arvausta äänen lähteestä halunnut sanoa. Toisessa korjaamossa ensimmäinen huoltomies veikkasi alipainepumppua. Toinen sanoi ettei vika varmasti ole alipainepumpussa vaan kuuluu ehkäpä alakerrasta. Veikkaili että männässä/sylinterissä voisi olla jotain vauriota josta ääni kuuluu. Kyselin sitten että jos tuon auton korjaukseen niin mitä alkavat ensimmäisenä tekemään. Vastaus oli että ottavat ensimmäisenä kannen irti ja tarkistavat sylinterit.. No en sitten uskaltanut jättää autoa sinne.

Kokeilin toisella alipainepumpulla(sattui olemaan irrallaan) ja ääni pysyi samana. Koska ääni kuului selviten syöttöpumpun kaulalta päätin sitten vaihtaa siihen laakerin. 50€ meni turhaan ja ääni pysyi. No sitten sain ahaa elämyksen foorumilta saadusta vinkistä ja vaihdoin tuolta yhdestä 200D koneesta ketjunkiristimen. Ja hoplaa, ääni katosi :lol:

No kunhan kirjoittelin, eikai tuosta mitään hyötyä ollut kenellekään..mutta sen tuossa huomasi ettei nuo naputusten selvtykset ole ammattilaisillekaan ihan niin helppoja. Jos olisin jättänyt auton tuonne korjaamolle olisi hintaa kertynyt varmasti tonni tai useampikin...ja vika oli vain muutaman kympin kiristimessä.
Aki P
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 4140
Liittynyt: Pe 23.01.2004 19:32

Viesti Kirjoittaja Aki P »

Joko auto on taas ajossa? Loppuko ääni?
Joku mersupurkaamo??
mc
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1922
Liittynyt: Ti 01.04.2003 15:53

Viesti Kirjoittaja mc »

Aki P kirjoitti:Joko auto on taas ajossa? Loppuko ääni?

Sain auton perjantaina, kyllä tuntuu ja kuulostaa eri autolta kuin ennen remonttia, pelkkiä osia vaihdettu 3661 € edestä + työt, ja kaikki alkuperäis osia niin kuin kuuluukin, onhan tuossa laskussa 1.5 A4 sivullista lueteltuja vaihdettuja osia, kokonaisuuksia, tiivisteitä pultteja koneistuksia jne, tuossa kun oli alunpitäen jo lähtökohtana että siitä tehdään hyvä, kompromisseja ei tehty missään paikassa eli tyyliin kerta-aukaisu per pultti ja kasatessa tilalle uusi momenttiin, koska auto oli kaikin puolin muuten sellainen että se kannatti saattaa arvoiseensa kuntoon takaisin niin se tehtiin tyyliin "tehtaalla kokoonpantu" :idea:

V6 Kone käy ja kehrää kyllä todella nätisti, kävihän se ennenkin nätisti lukuunottamatta tuota koputusta mutta ero entiseen oli kuitenkin suuresti yllättävä, tuota käyntiä kuolasivat lopuksi korjaamollakin oikein joukolla kun autoa hain, eli väsynyt tyhjätasku mutta onnellinen 8) koputus hävis :wink:
Lestrange
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 333
Liittynyt: To 24.09.2009 16:54

Viesti Kirjoittaja Lestrange »

Hyvä, että ääni hävis ja kone käy nyt niin ku uus!

Pistä vähän videoo autosta, missä kuuluu käyntiääni ja näkys vähän autoakin?

Lähti se tikka sieltä konepellin alta ku häiritsittä sen asumista.. ;)
Aki P
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 4140
Liittynyt: Pe 23.01.2004 19:32

Viesti Kirjoittaja Aki P »

No hyvä ettei tullu turha reissu :idea:
Joku mersupurkaamo??
Avatar
epk
Valvoja
Valvoja
Viestit: 12611
Liittynyt: Pe 04.04.2003 15:13
Paikkakunta: 02

Viesti Kirjoittaja epk »

hieno homma että sait mielenrauhan 8) tulikos muuten polleja lisää perstuntumalla ? vaiko vielä sisäänajossa...
mc
Mersumies
Mersumies
Viestit: 1922
Liittynyt: Ti 01.04.2003 15:53

Viesti Kirjoittaja mc »

epk kirjoitti:hieno homma että sait mielenrauhan 8) tulikos muuten polleja lisää perstuntumalla ? vaiko vielä sisäänajossa...
Sisäänajoa noin 2500 km joten näillä ajoilla taitaa mennä sinne helmikuulle sisäänajon jälkeinen öljynvaihtokin, reagoi herkemmin kaasuun ja liikkuu kyllä varsin livakasti, hevosvoimat aletaan laskea +220 eteenpäin :lol:
Vastaa Viestiin