lasinnostin ongelma.

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Avatar
turbo-olli
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 15
Liittynyt: Ke 22.10.2003 23:27
Paikkakunta: Loppi

lasinnostin ongelma.

Viesti Kirjoittaja turbo-olli »

124:n hantin puolen sähkölasi ei pelitä. Katkaisija + sulake ok. Virtaa tuli myös ovipahvin takaa löytyneihin isoihin liitoksiin. Onko siis moottori entinen?
Koko ovi vissiin palasiksi ja jostain uusi moottori? mistä?
Nimim. "Eihän mersussa nyt tällaisia vikoja pitäis olla"
Pappa
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 10
Liittynyt: Ke 21.04.2004 18:03
Paikkakunta: Tampere

Re: lasinnostin ongelma.

Viesti Kirjoittaja Pappa »

turbo-olli kirjoitti: Koko ovi vissiin palasiksi ja jostain uusi moottori? mistä?
Riittää kun se ovipahvi on irti. Ei muuta tarvi palastella. Oikealla tavalla tehtynä se tulee ihan liki itsestään sieltä oven sisältä ulos ja uusi menee samoin paikalleen.

Viiden pisteen vihje: Käytä ikkunakiilaa!!!! (tässä kohtaa tuli itse töpeksittyä... yksin työskennellessä sisään tippunu ikkuna on ihan hauska jos ei koko paikalleen laiton aikana tajua kiilata sitä...*nauraa* jo nykysin asialle, sillon ei sateessa naurattanu, nyt sitä on tullu jo muutaman kerran harjoiteltua, saatuani yhdestä paikasta ensin vammasen varaosan, sekin nuukuus tuli siis hintoihinsa) Kiilaa ensin ikkuna niin ettei se voi pudota alas... Esimerkiksi kuminen pakkelilasta tai pari sellasta ikkunakiiloina... työn helpottamiseksi siihen sisäpuolelle ikkunan ja ovenrungon väliin...... joka estää ikkunan valahtamisen alas. Uutta asentaessa olis helpompi jos sitten laskee ikkunaa sen verran alas että sen alareuna on paremmin hollilla... (pyöritä uuden mekanismin moottorilla se uusi asennettava mekanismi suunnilleen myös oikeaan asentoon vastaten ikkunan sijaintia...siis se mekanismikin hiukan alempaan asentoon... se helpottaa...sitte paikalleen asennusta. (Jos ikkuna jumissa mekanismeineen ihan ylhäällä on etummainen ruuvi ikkunan alareunan liuku-uran liukupalassa hiukan hankalassa paikassa mutta... kyllä senkin sieltä saa... )

Parhaiten oikee tapa selviää esim jostain korjauskäsikirjasta... Alfamer tai vastaava... jossa myös kuvat ja säätö ohje.
E 220CDI A (ESP ym) farmari
Exät:300D Aut Lang, 240D Lang, 309, 209, 508, 240D, 300D, 300TD -89 Aut, ABS, ASD.
Touho
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestit: 52
Liittynyt: Ke 09.07.2003 15:16
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Touho »

Samanlaista vikaa oli mullaki ja korjaantui pelkästään lasinnostimen nostovivusto irroittamalla. Se oli jotenkin jäänyt nalkkiin koko lasi (kait sielä joku rajoittaja on, että kun tulee toppi niin se ei polta moottoria / sulaketta) ja kun sai sen 'vapautettua' yläasennostaan, alako toimiin niinku pitääkin.

Eli ei se moottori oo välttämättä sökö, vaikkei se toimikkaan.

Tulipa sanottua huonosti tuo viimenen kommentti, eli vaikkei se lasi napista liiku, niin moottori ei välttämättä ole rikki.. :D
E200 Cdi -03
ex. 300E 4-Matic -89
Avatar
Kimmo S.
Mersumies
Mersumies
Viestit: 696
Liittynyt: La 12.07.2003 00:26

Viesti Kirjoittaja Kimmo S. »

Touho kirjoitti:Samanlaista vikaa oli mullaki ja korjaantui pelkästään lasinnostimen nostovivusto irroittamalla. Se oli jotenkin jäänyt nalkkiin koko lasi (kait sielä joku rajoittaja on, että kun tulee toppi niin se ei polta moottoria / sulaketta) ja kun sai sen 'vapautettua' yläasennostaan, alako toimiin niinku pitääkin.

Eli ei se moottori oo välttämättä sökö, vaikkei se toimikkaan.

Tulipa sanottua huonosti tuo viimenen kommentti, eli vaikkei se lasi napista liiku, niin moottori ei välttämättä ole rikki.. :D
Sama homma täällä, rele vaan napsui ovessa, mutta moottori ei pyörinyt.
Mekanismin irroitus ja kas kummaa, mitään vikaa ei moottorissa ollutkaan.

Jos ikkunan on laittanut kiinni oikein kunnolla, eli pitänyt nappia pohjassa "liian" pitkään jolloin ovipellit ja pahvit taipuu selvästi makanismin voimasta voi silloin jumittuneen systeemin irroitus ovesta melkoinne urakka, jossa ei auta kuin puupalikka ja iso nuija... tätä liian ylös vääntäytynyttä lasia epäilen moottorin mykistymisen syyksikin.
Volvo 855 T-5R & V70R AWD
Avatar
turbo-olli
Sisäänajossa
Sisäänajossa
Viestit: 15
Liittynyt: Ke 22.10.2003 23:27
Paikkakunta: Loppi

Viesti Kirjoittaja turbo-olli »

Olipa taas hyvä, että tuli täältä kysyttyä neuvoa. (ennenkuin kerkesin tilailemaan osia) Klasi rupesi nimittäin toimimaan jälleen, kun käsin auttoi alaspäinlähdössä. Oli jotenkin jumittunut vaan yläasentoon.
Joten jättikiitokset neuvoista.
Vastaa Viestiin