Eiköhän tuossakin ole normaali sytytysjärjestys 1 - 3 - 4 - 2.
Kampiakselilla on YKK-merkki, joka kohdalleen. Sitten katsot mihin nokkaan pyörijä osottaa, siihen tulee 1 tai 4. Pyörimissuunta määrää mihin järjestykseen ladot loput.
Jos "veikkaat väärää hevosta", niin polttaa jo imusarjassa, joten ei muuta kuin piuhojen järjestys 1/2 kierrosta eteenpäin, eli vaihdat vastakkaisilla puolilla olevat johdot keskenään.
Jos öljyntäyttöaukosta näet nokkien (venttiilien) liikkeet, niin sekä imu että pako on kiinni silloin kun pitäisi sytyttää. Tai joku tulppa irti ja sormi tulpaksi aukkoon, kun kaveri pyörittää konetta. Kun tuntuu paine, nii se pytty sytyttää seuraavana.
Menee vähän OT puolelle, mutta eikös tuollainen nelisylinterinen normaalisti sammuva moottori pyssää aina samaan asentoon (vai olikos niitä nyt kaksi asentoa), johtuen erinäisistä kampikulmista yms. Muistelisin vaan, että starttikehä taitaa kulua vain tietyistä kohtaa
M.K kirjoitti:Menee vähän OT puolelle, mutta eikös tuollainen nelisylinterinen normaalisti sammuva moottori pyssää aina samaan asentoon (vai olikos niitä nyt kaksi asentoa), johtuen erinäisistä kampikulmista yms. Muistelisin vaan, että starttikehä taitaa kulua vain tietyistä kohtaa
Puristuspaine se koneen pysäyttää, jonka jälkeen tuuppaa jonkun verran takaisin päin; kuinka paljon, riippuu kitkasta, eli likimain koneen lämpötilasta.
Kierroksella noita kohtia on 2, ja jompaan kumpaan jää about 30 asteen tarkkuudella.
En ole kuullut tapauksesta, että starttikehän hampaat olisivat jostakin kohdasta kuluneet loppuun.
Boschin jakajassa on tasopinnassa,mihin jakajan kansi painetaan kiinni(kehällä)stanssattu poikkiviiva kohtaan mistä ykkönen lähtee ja siitä myötäpäivään 1-3-4-2.Edellyttäen tietysti että jakaja on alkuperäisessä asetuksissa hampailla.