W204 vaihde jää jumiin

Kaikki Mersujen tekniikkaan liittyvä keskustelu.
Vastaa Viestiin
Jonipa
Uusi tuttavuus
Uusi tuttavuus
Viestit: 4
Liittynyt: Su 26.06.2016 18:05
Paikkakunta: Oulu

W204 vaihde jää jumiin

Viesti Kirjoittaja Jonipa »

W204 200cdi -08, seuraavanlaista vikaa ollut nyt jonkunaikaa; vaihde jää päälle, ei vaihda pienemmälle, eikä isommalle, tulee satunnaisesti. Esim jarrutat liikennevaloihin, ja lähtee liikkeelle niin päällä saattaa olla 5 vaihde. Palautuu normaaliksi kun sammuttaa auton ja käynnistää uudestaan, nyt ollut bluetooth lukija paikallaan ja sillä saa myös nollattua tuon vian vauhdista, vaikka ei koodia näytäkkään. Loota öljyt vaihdeltu 60tkm välein ja viime vaihdossa myös KYB jne. Onko kellään ollut vastaavaa? Ajettu reilu 400tkm ja vakio.
Avatar
dealer
Asiantuntija
Asiantuntija
Viestit: 17300
Liittynyt: Su 04.01.2004 14:30
Paikkakunta: Haapavesi

Re: W204 vaihde jää jumiin

Viesti Kirjoittaja dealer »

Rohkeasti vaan testerin kautta.
wiimax.fi
simosami
Mersumies
Mersumies
Viestit: 914
Liittynyt: Ma 24.02.2014 11:26

Re: W204 vaihde jää jumiin

Viesti Kirjoittaja simosami »

Jonipa kirjoitti:W204 200cdi -08, seuraavanlaista vikaa ollut nyt jonkunaikaa; vaihde jää päälle, ei vaihda pienemmälle, eikä isommalle, tulee satunnaisesti. Esim jarrutat liikennevaloihin, ja lähtee liikkeelle niin päällä saattaa olla 5 vaihde. Palautuu normaaliksi kun sammuttaa auton ja käynnistää uudestaan, nyt ollut bluetooth lukija paikallaan ja sillä saa myös nollattua tuon vian vauhdista, vaikka ei koodia näytäkkään. Loota öljyt vaihdeltu 60tkm välein ja viime vaihdossa myös KYB jne. Onko kellään ollut vastaavaa? Ajettu reilu 400tkm ja vakio.

Vikatilassa on auto. Se aiheuttaa sitten myös vaihteistoon oireita.
Arvata voisi, niin vaikka EGR ventiili takertelu. Jos ei ole avattu lähiaikoina (tai koskaan?), voisi sen puhdistaa, vaikka huoltotoimenpiteenä. Noi kait alkaa oirehtia jossakin vaiheessa. Ei siis kuulu normihuoltoon.
Ja ovat laiskoja sitä "varmuudeksi" putsaamaan, kun sitä on vähän hankala irroitaa.
Miksi tehdään muitakin autoja, kuin mersuja?
Persaukistenkin pitää liikkua jollain.
Vastaa Viestiin