Ihan yleisenä kommenttina aiheeseen liittyen - Kaikissa 722.9 -vaihteistoissa on ohjainlaitteeseen tallennettuna kalibraatiodata, joka määritetään tehtaalla, kun hydrauliyksikkö kalibroidaan testipenkissä ohjainlaitteen kanssa yhtenä pakettina. Kalibroinnissa testataan jokaisen solenoidin paine- ja virtaavuuskäytös, ja se tallennetaan lukutaulukkona vaihteiston ohjaimen EEPROM:ille.
Tämä hydrauliikan käytöstä luonnehtiva data on siis staattista, ja eri asia kuin laatikon adaptoituminen ajossa, jonka tarkoituksena on lähinnä kompensoida levykytkinpakkojen kulumista. Kalibraatiodata on siis vähän saman tyyppinen asia, kuin CDI-suuttimen yksilöllisen ominaiskäyrän määrittävä CR-ohjaimelle kirjoitettava merkkijono.
Tämä on myös syy, miksi joitain yksikköjä saa vain pakettina, jossa on hydraulilohko ja elektroniikka yhdessä. Toinen luonnollinen seuraus asiasta on se, että kun näihin laatikoihin vaihdellaan solenoideja, niin on käytännössä tuurissaan, kuinka hyvin uusi solenoidi vastaa ominaisuuksiltaan aikaisempaa, jonka kalibraatiodata säilyy ohjainlaitteella jos sitä ei kalibroida uudelleen. Käytännössä pienet erot kompensoituvat kyllä adaptoinnissa, mutta isommat eivät. Siksi on ihan hyvin mahdollista, että solenoidien vaihtelun jälkeen laatikko saattaa alkaa toimia miten sattuu, ja voi olla ettei adaptaatiorajat riitä korjaamaan asiaa edes starilla uusiksi opettamalla.
Viestin pointtina lähinnä se, että 722.9:n ohjauslogiikka on hienostuneempi kuin monet luulevat. Toinen pointti on se, että ei kannata vaihdella solenoideja arvalla, jos niissä ei ole mitään vikaa (kuten ei mitään muutakaan osia).
Lisätietoja asiasta vaikka tuolla:
https://mhhauto.com/Thread-722-9-valveb ... ent?page=2