pera8x kirjoitti:tohon pumpun ruuvaus keskusteluun tyrkkäsen oman mielipiteeni tähän teidän keskustelun väliin, jos vaan sopii..
kyllä se 200D:kin siitä innostuu, kun sinne syöttää vähän ruokaa. sitä en osaa sanoa kuinka paljon pelkkä syöttöruuvin säätäminen siihen tuo, mutta kun on syöttö säädetty kohdilleen, ruiskutuksen ajotus optimoitu huippukierroksille ja ilman saanti koitettu räätälöidä mahdollisimman hyväks vakio ilmanputsarikotelosta ja muista siihen liittyvistä putkista, pakoputki tehty pikkasen virtaavammaks, muttei kuitenkaan mikskään amispörisijäks, niin kyllä sen jo huomaa ihan selkeestikkin, että jotain on tapahtunu. tässä esimerkkiautossa (w201) oli tähdätty moottorin osalta enimmäkseen huipputehoon ja pysytty niin sanotusti budjettirojektissa. moottorin sisäisiä osia ei muuteltu.
numeroiden mukaan saatiin auto kiihtymään 5 sekunttia nopeemmin 100km vauhtiin ja huippunopeuskin kasvo jotakin 15-20km/h.
niin ja vastavaikutuksena saatiin kylmälle mootorille pientä kalkatusta johtuen ruiskutusennakosta. ja polttoaineen kulutuskin nousi varmaan 1,5 litraa sadalla
Täytyy vielä aktivoitua ja vastata sinulle faktaa;
Ruiskituspumpun " säädöllä " saavutetaan vaivaiset noin 30 %:n tehonlisäys. Kertomasi muutokset imupuolen manipuloinnilla ei vaikuta juuri mitään, koska imuventtiilin koko ratkaisee täytöksen määrän.
( Täytöksen määrään vaikuttaa tietysti muutkin tekijät, kuten venttiilin nosto ja nokka-akselin asteluku ) Mutta nythän on kysymys vakiomoottorista.
OM 601 -tyypin moottorin edellämainitut toimenpiteet lisäävät suorituskykyä eniten 602-3-sarjan muihin dieselmoottoreihin verrattuna. Syy on selkeä, koska 601 -moottori on muihin verattuna niin alitehoinen, että vaikutukset tuntuu parhaiten, varsinkin kiihtyvyydessä myös loppunopeudessa. Vastaahan se jo kutakuinkin OM 602-moottorin vakiotehoja ja suoritusarvoja, lukuunottamatta vääntömomenttia.
Täytyy kuitenkin muistaa fysiikan lait moottoritekniikan lisäksi, että tehoja joita käytetään ilmanvastuksen voittamiseksi perustuu nopeuden neliöön, eli nopeus kun kaksikertaistuu ilmanvastus nelinkertaituu.
Moottorin moottoritekninen rakenne kuitenkin muuttuu edellämainituilla toimenpiteillä ja on tasapainotettava kestävyyden optimoimiseksi.
Ps. Veskolalle lyhyt vaivainen oppitunti Viton virittelyn faktoista.

Senhän jo tietävät kansakoulu poljalla kaikki asiaan vihkiytyneet.
