Kuka on toisesta ajotusmerkistä puhunutkaan?RKARJAL kirjoitti:Eihän kai kukaan hullu pumppuseppä ala viilailla pumppuun toisia ajoitusmerkkejä. Vähän stoppia juoruille.

Kuka on toisesta ajotusmerkistä puhunutkaan?RKARJAL kirjoitti:Eihän kai kukaan hullu pumppuseppä ala viilailla pumppuun toisia ajoitusmerkkejä. Vähän stoppia juoruille.
Mitähän tuollakin tarkoitat !Siekkinen kirjoitti:keskipakosäädin vain käännetään niin että ajotusmerkki on todellisen ruiskutushetken alkamiskohdalla.RKARJAL kirjoitti:Eihän kai kukaan hullu pumppuseppä ala viilailla pumppuun toisia ajoitusmerkkejä. Vähän stoppia juoruille.
No jopa se nyt pitää taas rautalangasta vääntääMesemies89 kirjoitti:Mitähän tuollakin tarkoitat !Siekkinen kirjoitti:keskipakosäädin vain käännetään niin että ajotusmerkki on todellisen ruiskutushetken alkamiskohdalla.RKARJAL kirjoitti:Eihän kai kukaan hullu pumppuseppä ala viilailla pumppuun toisia ajoitusmerkkejä. Vähän stoppia juoruille.Keskipakosäätimen/ajoitusmerkin asennolla ei ole mitään tekemistä ruiskutusennakon säätämisen kanssa. Keskipakosäätimen asennolla on vain yksi tarkoitus, mutta sen asennolla ei ole mitään tekemistä ruiskutusennakon kanssa.
Tuo toimenpide on vain käytännön syistä johtuva toimenpide, jota muunmuassa Mynä ( Arola ) tekee, mutta sillä toimenpiteellä ei ole mitään tekemistä ruiskutusennakon kanssa. Kannattaisi ne selvitykset kertoa niin selväsanaisesti, ettei kenellekään tule väärää käsitystä ruiskutusennakon oikeaoppisesta kohdentamisesta.Siekkinen kirjoitti:No jopa se nyt pitää taas rautalangasta vääntääMesemies89 kirjoitti:Mitähän tuollakin tarkoitat !Siekkinen kirjoitti:keskipakosäädin vain käännetään niin että ajotusmerkki on todellisen ruiskutushetken alkamiskohdalla.RKARJAL kirjoitti:Eihän kai kukaan hullu pumppuseppä ala viilailla pumppuun toisia ajoitusmerkkejä. Vähän stoppia juoruille.Keskipakosäätimen/ajoitusmerkin asennolla ei ole mitään tekemistä ruiskutusennakon säätämisen kanssa. Keskipakosäätimen asennolla on vain yksi tarkoitus, mutta sen asennolla ei ole mitään tekemistä ruiskutusennakon kanssa.
ei ehkä ole tekemistä ennakon säädön kanssa (tai no on kun sen avulla yleensä ennakko säädetään kun kaikki ei jaksa tuota tippaennakkoa) mutta kun se ajotusmerkki sattuu sijaitsemaan siinä keskipakosäätimessä (siinä palasessa missä painot on kiinni) ja mynädiisselillä on tapana kääntää keskipakosäädintä niin että se ajotusmerkki tulee näkyviin silloin kun ruiskutus alkaa. Vai miten selität sen että mynä käyttää 20eykk ennakkoa joka säädetään ajotusMERKIN mukaan? Jos merkkiä ei käännetä niin silloinhan todellinen ruiskutus mynäpumpulla tapahtuis noin. 60 astetta ennen yläkuolokohtaa
Ei sillä muuta tekemistä ole ruiskutusennakon kanssa kuin se että se toimenpide on tehty helpottamaan ennakon säätöä. Enkä tietääkseni käskeny ketään kääntämään säädintä vaan kerroin että yleensä ennakko säädetään ajoitusmerkin avulla joka toimii aina jos ei ole joskus aikoinaan lukitustappi päällä startattu ja täten pyöräytetty säädintä. Toimiminen tosin vaatii pumpun tekijältä tiedon mihin ennakko ajotusmerkin avulla säädetään. Eikä kyllä tippaennakollakaan voida säätää jos ei tuota tietoa ole.Mesemies89 kirjoitti:Tuo toimenpide on vain käytännön syistä johtuva toimenpide, jota muunmuassa Mynä ( Arola ) tekee, mutta sillä toimenpiteellä ei ole mitään tekemistä ruiskutusennakon kanssa. Kannattaisi ne selvitykset kertoa niin selväsanaisesti, ettei kenellekään tule väärää käsitystä ruiskutusennakon oikeaoppisesta kohdentamisesta.
Siekkinen kirjoitti:Ei sillä muuta tekemistä ole ruiskutusennakon kanssa kuin se että se toimenpide on tehty helpottamaan ennakon säätöä. Enkä tietääkseni käskeny ketään kääntämään säädintä vaan kerroin että yleensä ennakko säädetään ajoitusmerkin avulla joka toimii aina jos ei ole joskus aikoinaan lukitustappi päällä startattu ja täten pyöräytetty säädintä. Toimiminen tosin vaatii pumpun tekijältä tiedon mihin ennakko ajotusmerkin avulla säädetään. Eikä kyllä tippaennakollakaan voida säätää jos ei tuota tietoa ole.Mesemies89 kirjoitti:Tuo toimenpide on vain käytännön syistä johtuva toimenpide, jota muunmuassa Mynä ( Arola ) tekee, mutta sillä toimenpiteellä ei ole mitään tekemistä ruiskutusennakon kanssa. Kannattaisi ne selvitykset kertoa niin selväsanaisesti, ettei kenellekään tule väärää käsitystä ruiskutusennakon oikeaoppisesta kohdentamisesta.
Ensisijaisesti tuo ennakon hallitseminen on jätetty asiakkaille eikä ammattilaiselle. Ja mikä ihmeen vippaskonsti tuo ajotusmerkki oikein on jos se on jo tehtaalla laitettu helpottamaan ennakon säätöä. Jos ymmärtää ruiskutuspumpun toimintaperiaatteen niin tietää minkä takia tuo merkki tuolla on ja varsinkin jos yhtään useammin asentaa ruiskutuspumppuja paikalleen niin viimeistään tajuaa.Mesemies89 kirjoitti:Heikoilla eväillä pumpupajat operoivat ruiskutuspumppuja, jos ruiskutusennakon hallitsemiseen täytyy käyttää vippaskonsteja.
Jos tietää ja ymmärtää moottorin toimintaperiaatteen, niin ei moottorissa tai ruiskutuspumpussa tarvitse olla missään minkäänlaisia merkkejä ja merkintöjä, kun oikea sykli ja ruiskutusennakko löytyy ihan matemaattis/mekaanisten lainalaisuuksien ja toimenpiteitten perusteella.
Ruiskutuspumpun ajoitusmerkin voisi aivan hyvin laittaa sellaiseen kohtaan, jotta pumpun paikalle laitto olisi 24 astetta eykk ja ruiskutus alkaisi silloin. Silloin se tumpelokin ymmärtäisi miten moottori oikeaoppisesti toimii ruiskutuksineen. Mutta kun pumppu on merkitty mainitulla tavalla ja jossa ennakko kampiakselilla on 17 astetta jykk ja pumpun kohditusmerkki siellä missä se on, niin soppa on valmis, niinkuin nytkin ollaan kuultu...on ruiskutusennakot päin kettua.Siekkinen kirjoitti:Ensisijaisesti tuo ennakon hallitseminen on jätetty asiakkaille eikä ammattilaiselle. Ja mikä ihmeen vippaskonsti tuo ajotusmerkki oikein on jos se on jo tehtaalla laitettu helpottamaan ennakon säätöä. Jos ymmärtää ruiskutuspumpun toimintaperiaatteen niin tietää minkä takia tuo merkki tuolla on ja varsinkin jos yhtään useammin asentaa ruiskutuspumppuja paikalleen niin viimeistään tajuaa.Mesemies89 kirjoitti:Heikoilla eväillä pumpupajat operoivat ruiskutuspumppuja, jos ruiskutusennakon hallitsemiseen täytyy käyttää vippaskonsteja.
Jos tietää ja ymmärtää moottorin toimintaperiaatteen, niin ei moottorissa tai ruiskutuspumpussa tarvitse olla missään minkäänlaisia merkkejä ja merkintöjä, kun oikea sykli ja ruiskutusennakko löytyy ihan matemaattis/mekaanisten lainalaisuuksien ja toimenpiteitten perusteella.
No sehän on hyvä ettei tuhlaa aikaa.Mesemies89 kirjoitti:Siekkinen kirjoitti:Jos ymmärtää ruiskutuspumpun toimintaperiaatteen niin tietää minkä takia tuo merkki tuolla on ja varsinkin jos yhtään useammin asentaa ruiskutuspumppuja paikalleen niin viimeistään tajuaa. quote]
Vaikka laittaisin tuhannen pumppua paikalle, niin ei minulta mene yhtään kauempaa aikaa omilla metodeillani, kun laitan pumpun oikeaan ruiskutusennakkoon...oli pumppu kuin pumppu minkälainen hyvänsä.
Olet varmaan vaihtanut polttoainesuodattimet? Onhan ne polttoaineletkut oikeassa järjestyksessä suodatinjalassa? Nouseeko sammutinvipu aivan ylös asti? Onko pumpun säätöihin koskettu?ejuvonen kirjoitti:Koitin tänään laittaa pumpun kohdalleen tippaperiaatteella. En saanut tulemaan sieltä tippoja. Monta kierrosta veivasin. Starttasin kaasu auki, hehkuliitin irti, mutta polttoainetta tuli tosi surkeasti putken päästä.
Pumppu lukittu ja varmistettu oikea kohta. Pumppu oli ketju kireällä 17 astetta JYKK. Koska tippahomma ei onnistunut, niin säädin 13 astetta JYKK (vasemmanpuoleinen asteikko). Elikkä suihku on nyt ehkä lähempänä 25 astetta EYKK.
Polttoaineen loppumisen yhteydessä olen huomannut, että auto on erittäin huono käynnistymään, vaikka ilmausta tehdään
polttoainesuodattimen lähdöstä = rivipumpun sisäänmeno.
Mikä on mahdollinen vika, ettei polttoainetta saatu tulemaan kaasu auki. "Delivery valve" ja "spring" oli pois paikaltaan.
Tällä hetkellä kone käy, paitsi ykkösen suutin saattaa olla hieman tukossa, koska on antaa kovan äänen ( vaikea kuvata ).
Kansiremontin jälkeen vanhat polttoaineputken helmet jäi puhdistamatta.
Huomenna vaihdan suutinelementin ja täytyy koittaa katsoa "vanha sumu" ja "uusi sumu".
Vielä kerran: Mikä aiheuttaa "huonon polttoaineen tuoton rivipumpulla" ? Täytyy katsoa kakkossyöttö.